Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   NEC-2100 \ 2500 \ 2510 A (https://forum.cdrinfo.pl/f15/nec-2100-2500-2510-a-32734/)

VIZZARD 15.08.2004 16:26

Cytat:

Napisany przez Yacho
Jaaaa to ci z TDK to rzeznicy :O kurde juz nie jestem trendy i stajli na moim ND2500A ledwo co widac logo buuuuuuuuuu :/ :help:

Nie ma co płakać! :nie!:

Trzeba wziąć się w garść! :tak!:

Przemyć logo spirytusikiem i pociągnąć jakimś pisaczkiem permanentnym

Może być złoty albo srebrny :D

I już jest trendy :mruga:

dudiwoy 15.08.2004 16:38

Niestety nie sprawdzisz jakosci nagrania płyty na NEC'u. Musisz się zaopatrzyć w DVD Lite-On'a (w sumie to najtaniej wychodzi około 100zł za nówkę a na Allegro można ychaczyć za około 70zł).

mr.max 15.08.2004 17:24

Podejrzewam, że niektórzy producenci specjalnie nie umieszczają loga - bo robią panele do nadruków (tak jak w przypadku niektórych płytek). Dzięki temu możesz sobie umieścić tam co chcesz, np. http://www.blu-ray.com/images/bluray.gif ^_^

VIZZARD 15.08.2004 22:05

Cytat:

Napisany przez mr.max
Podejrzewam, że niektórzy producenci specjalnie nie umieszczają loga - bo robią panele do nadruków (tak jak w przypadku niektórych płytek). Dzięki temu możesz sobie umieścić tam co chcesz, np. http://www.blu-ray.com/images/bluray.gif ^_^

Eeee tam!

Blu-ray to mnie nie kręci :nie:

Jakby tam migały diody pokazujące postęp nagrywania i szybkość - to dopiero byłoby coś :mruga:

VIZZARD 16.08.2004 01:29

Cytat:

Napisany przez darkstorm741
Witam,

Zaopatrzyłem się w NEC 2510, próbuję ustalić jak to pali - czyli sprawdzić nagraną płytkę pod kątem PI i PO. No i kiepsko - po rozpędzeniu napędu Disc Quality Test wywala komunikat "Error initializing test". Komuś działa ten test pod NEC 2510? Jeśli mi nie działa, o co może chodzić? Btw - napęd jest wpięty na ATA 33. Oczywiście Kprobe też mi nie działa, ale jest tylko do LTN, więc się nie dziwię.

Tak się po necie rozglądałem za tym Nero CD/DVD Speed 3.12 i ni chu chu :nie:

Może właśnie to dlatego masz ten problem, że używasz wersji, której jeszcze nie ma :mruga:

Szode 17.08.2004 00:27

Czyzby padl 2500A?!

Nagralem ostatnio 3 plytki dvd-r princo... kazda z nich na odtwarzaczu sony i grundig zglasza ze plyta jest brudna.. czytnik na kompie tez nie czyta plyt.. cdr nagrywaja sie normalnie... co moze byc problemem? jakis reset bagrywarki czy cos? pomozcie prosze bo nie wiem co mam robic.. czy mozliwe ze plyty sa uwalone? 3 z rzedu?!

pozdr
Szo

legion 17.08.2004 00:35

Cytat:

Napisany przez Szode
Nagralem ostatnio 3 plytki dvd-r princo... kazda z nich na odtwarzaczu sony i grundig zglasza ze plyta jest brudna.. czytnik na kompie tez nie czyta plyt.. cdr nagrywaja sie normalnie... co moze byc problemem? jakis reset bagrywarki czy cos? pomozcie prosze bo nie wiem co mam robic.. czy mozliwe ze plyty sa uwalone? 3 z rzedu?!

pozdr
Szo

calkiem mozliwe princo nie sa wybitnymi plytami sprawdz czy inne ci nagrwa ok

Szode 17.08.2004 00:45

Cytat:

Napisany przez legion
calkiem mozliwe princo nie sa wybitnymi plytami sprawdz czy inne ci nagrwa ok

zaraz sie okaze.. wlasnie pale dvd+rw emteca.. ale qrcze spalilem juz chyba ze 30 tych princoli i pierwszy raz taka bomba... jakie wiec inne tanie plyty mozecie polecic pod wzgledem wytrzymalosci/nagrywalnosci?

pozdr
Szo

Turboni 17.08.2004 00:48

memorex np 2.5 za sztuke lub esperanza tyle samo

legion 17.08.2004 00:52

Cytat:

Napisany przez Turboni
memorex np 2.5 za sztuke lub esperanza tyle samo

no ladne wykresy sa musze sam je gdzies dorwac:)

Turboni 17.08.2004 00:54

zamow memorexy www.kopier.pl przysla napewmo a esperanze w cdrspeed.pl tez przysla (jest to cdland)

Szode 17.08.2004 00:58

chyba to jednak princosy.... dvd+rw dziala :D tak wiec NIGDY WIECEJ PRINCO!!! qrcze musze gdziesz poszukac tych memorexoow.. na allegro ich nie maja.. a tymczasem wezme ze 20 esperanz ver. 2.0 :)

Dzieki za odzew! mam nadzieje ze to jednak tylko seria princoli do bani..

pozdr
Szo

VIZZARD 17.08.2004 01:08

Cytat:

Napisany przez Szode
chyba to jednak princosy.... dvd+rw dziala :D tak wiec NIGDY WIECEJ PRINCO!!! qrcze musze gdziesz poszukac tych memorexoow.. na allegro ich nie maja.. a tymczasem wezme ze 20 esperanz ver. 2.0 :)

Dzieki za odzew! mam nadzieje ze to jednak tylko seria princoli do bani..

pozdr
Szo

Nie bierz się także za Mediastore :nie:

Co prawda to Nec, ale mógłbyś się zdziwić :D

legion 17.08.2004 08:58

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Nie bierz się także za Mediastore :nie:

Co prawda to Nec, ale mógłbyś się zdziwić :D

no to jest tragedja mogli by to nazwac Mediaszajs

piotrek123 17.08.2004 09:49

Cytat:

Napisany przez legion
no to jest tragedja mogli by to nazwac Mediaszajs

No ja wiem czy taki szajs, wypaliłem już dosyć dużo mediastorów plusowych i nie miałem z nimi problemów. A co do tego sklepu Kopier to ceny niektórych płyt dvd mają chyba z kosmosu, Philips-10zł, Esperanza 4zł, Tdk-7zł:boks:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:47.