Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   NEC-2100 \ 2500 \ 2510 A (https://forum.cdrinfo.pl/f15/nec-2100-2500-2510-a-32734/)

VIZZARD 02.08.2004 21:07

Cytat:

Napisany przez flakon
Witam!!!
Jakos udało mi sie nie zadawać pytań typu jaka nagrywarka - wybrałem nec-2500...bo dobrze nagrywa(z tego co piszecie), wiem rowniez, ze musze dokupic odtwarzacz(wezme litka albo toshibe).
Słyszałem, ze rozne nagrywarki maja swoje, ze tak powiem plyty.

W zwiazku z tym mam pytanie jakie sa dobre(cena, jakosc) dla neca 2500??

Moj kumpel nagrywa na plytach "PRINCO" (na allegro mozna je kupic nawet po 1,8) jestem ciekawy jak jest z ich zywotnoscia, moze ktos ma jakies uwagi.

Dziekuje z gory za odpowiedz.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie. :cool:

Z Neckiem raczej nie ma takich problemów - wypala prawie na wszystkim co mu włożysz :taktak:

Jeżeli nie masz Litka do kProbe to i tak tego nie sprawdzisz :nie:

Ewentualnie sprawdzić można jako test transferu w Nero CD/DVD Speed i to czy chodzi w stacjonarkach - ale to drugie jak dla mnie nie jest dobrym testem nagrania płytki

Dlaczego?

Ano dlatego iż płytka może być wypalona perfekcyjnie, a stacjonarka nie lubi danego nośnika lub formatu zapisu +/-

VIZZARD 02.08.2004 21:09

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Princo lepiej sobie daruj ze wzgledu na zywotnosc (nagrac to sie nagraja). Platinum, Esperanza i inne uznane za raczej dobre.

Z tym, że espera jest najbardziej kontrowersyjna jeżeli chodzi o Litki

Albo bardzo dobra, albo podkładka :taktak:

Dla Neca - cóż - trzeba sprawdzić :D

flakon 02.08.2004 21:14

Szczerze to mysle o Verbatim ale cena to prawie 4 zł- pytanie czy warto tyle dac za plyte.
Pozdrawiam

VIZZARD 02.08.2004 21:31

Cytat:

Napisany przez flakon
Szczerze to mysle o Verbatim ale cena to prawie 4 zł- pytanie czy warto tyle dac za plyte.
Pozdrawiam

Zależy co nagrywasz

Jeżeli dane - cena 4PLN za Verbatima wydaje się nie być zbyt wygórowaną

Jeżeli filmy - spokojnie możesz się rozejrzeć za czymś tańszym :taktak:

Boger 02.08.2004 21:34

Ja wymienilem swoja 401s@811s na NEC'a ND2500A. Kupilem go w zeszlym tygodniu tu: http://www.miodzio.pl/
Calosc wyniosla mnie 320pln (juz z przesylka i pobraniem). Zamowilem o 1 w nocy i po 15 godzinach mialem ja w domu:)
Tak wiec polecam ten sklepik.
PS. No i oczywiscie 24m-ce gwarancji:)

flakon 02.08.2004 21:44

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Zależy co nagrywasz

Jeżeli dane - cena 4PLN za Verbatima wydaje się nie być zbyt wygórowaną

Jeżeli filmy - spokojnie możesz się rozejrzeć za czymś tańszym :taktak:

Szczerze to w 95% filmy-i to dla siebie oczywiscie :D

Dzieki, szczerze mowiac to dzieki twoim (w wiekszosci) postom zdecydowałem sie na taki wybor nagrywarki
Dopiero co zaczynam sie obracać w tym temacie-takze prosze o wyrozumiałość.

Jeszcze raz pozdrawiam wszystkich forum jest na 6 :spoko:

Adamikos 02.08.2004 21:50

Cytat:

Napisany przez flakon
Pozdrawiam

Ja to powiem tak, jak chcesz nagrywać tylko na Verbatimach to mogleś kupić LiteOn'a, NEC wypala wszystko co mu zasadzisz.

flakon 02.08.2004 22:07

Cytat:

Napisany przez Adamikos
Ja to powiem tak, jak chcesz nagrywać tylko na Verbatimach to mogleś kupić LiteOn'a, NEC wypala wszystko co mu zasadzisz.

hmm fakt Adamikostroszeczke to zle przemyslałem. :|
Chciałem, zeby miec dobrze nagrane nosniki - to patrzlem na neca, ale chodziło mi tez o to, zeby te nosniki troche polezały-to patrze na np. Verbatim, TDK.

Jak ktos kiedys powiedział "jakbys nie zrobił i tak bedzie zle."

VIZZARD 02.08.2004 22:19

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez flakon
Szczerze to w 95% filmy-i to dla siebie oczywiscie :D

Dzieki, szczerze mowiac to dzieki twoim (w wiekszosci) postom zdecydowałem sie na taki wybor nagrywarki
Dopiero co zaczynam sie obracać w tym temacie-takze prosze o wyrozumiałość.

Jeszcze raz pozdrawiam wszystkich forum jest na 6 :spoko:

No to dzięki serdeczne :przybij5:

Mam nadzieję, że nie zawiedziesz się na tej spawarce :mruga:

No to żeby nie lecieć na opinii zamieszczam teścik

Platinum DVD-R x8 Nec 2500A 1.07 v2b5 burn x8

VIZZARD 02.08.2004 22:30

Ilość załączników: 1
A tu trochę inaczej :D

Mint(koperta) x52 Nec 2500A 1.07 v2b5 burn x24

flakon 02.08.2004 22:37

Jeszcze raz dzieki-tylko jeszcze musze doczytac na forum (bo napewno gdzies o tym pisze w sposób czytelny dla laika :D )o tych wykresach dot. bledów ???
Szczerze to jeszcze dla mnie czarna magia-ale jak doczytam to bede mial gdzie popatrzec :spoko:
Pozdrawiam

Popielaty 02.08.2004 22:44

Cytat:

Napisany przez flakon
Jeszcze raz dzieki-tylko jeszcze musze doczytac na forum (bo napewno gdzies o tym pisze w sposób czytelny dla laika :D )o tych wykresach dot. bledów ???
Szczerze to jeszcze dla mnie czarna magia-ale jak doczytam to bede mial gdzie popatrzec :spoko:
Pozdrawiam

Ustaw:
prędkość odczytu x4
ECC blocks sum (PI/PO): 8/1

po wykonaniu testu, im wartości PI / PO mniejsze tym lepiej, zasadniczo
PI powinno być mniejsze niż < 280
PO powinno być mniejsze niż < 4

przy ECC blocks sum (PI/PO): 8/1 oczywiście

pojedyncze szpilki można ignorować (co można zresztą ustawić w programie)

Powodzenia.

VIZZARD 02.08.2004 22:52

Cytat:

Napisany przez flakon
Pozdrawiam

Popielaty ci to najprościej wyjaśnił :taktak:

Gdybyś chciał coś więcej to TU

I jeszcze tylko krótkie moje pytanko - właściwie formalność

Wiesz, że jeżeli nie masz czytnika DVD (a najlepiej spawarki) Liteon/Sony - to kProbe na niewiele ci się zda? :>

flakon 02.08.2004 23:01

o kurcze :O, ale naped litka wystarczy-bo taki mialem zamiar od poczatku-nec 2500 +czytnik litka lub toshiby-ale teraz juz wiem ze czytnikiem bedzie litek :D

VIZZARD 02.08.2004 23:09

Cytat:

Napisany przez flakon
o kurcze :O, ale naped litka wystarczy-bo taki mialem zamiar od poczatku-nec 2500 +czytnik litka lub toshiby-ale teraz juz wiem ze czytnikiem bedzie litek :D

Spokojnie powinno wystarczyć, choć gdzieś czytałem, że jednak kProbe pisany jest dla nagrywarek DVD, więc na czytnikach DVD wyniki mogą być zafałszowane :|

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:30.