![]() |
Z jakimi płytami ma NEC problemy i na jakim Biosie.
Z tego co widze to ma takie same problemy z tanimi płytkami jak Litek. PS. Może ktoś z was wie jaki Biosik zapodać??? |
Cytat:
Wierz mi, że nie ma problemów z tanimi - niedługo będę mógł to udowodnić :mruga: Bios ja osobiście poleciłbym 1.07 v2b5 od Herriego :taktak: |
Cytat:
Sa shity z ktorymi nawet NEC ma problemy w szerokim tego slowa znaczeniu. |
Cytat:
Co do shitów - faktycznie - na pewno są takie, ale w porównaniu z Litkami generalnie Neciki wychodzą dużo lepiej :taktak: Nec na przykład na pewno nie poradzi sobie z płytkami chodnikowymi ani z krążkami do szlifierek :D |
Cytat:
|
Czy ktoś z was wie co to jest ten Aopen DRW8800 AAN - firmware 1.5A.
Niby pisze na zachodnich stronkach ,że to NEC 2500A ale jak wgram bios Herriego , są straszne problemy z zapisem i odczytem. Płytki SKY i Platinum "-" wszystkie do kosza. Może ktoś wie jakie firmware wgrać do tego ( moze DL) lub jak pogrzebać w biosiku tak żeby zmienić szybkości zapisu. PS. Co zauważyłem to to że biosik Aopena obsługuje BOOKTYPE w NERO. |
wgrywasz 1.07 beta 5 DL + BS ??
|
Tak i bardzo źle działa
|
Cytat:
|
To może napiszeszna czym nie nagrywać.
Wypaliłem SKY-(AML), Platinum 8x(RITEK) - i LITEON - (RITEK) 4x i wszystkie do kosza. |
Cytat:
|
Cytat:
|
No tak, w tym poście wiele uwag, cenny link do cdrinfo.com, ale ile osób tyle zdań... Sam myślałem o NECu, no ale biorąc pod uwagę jego braki w odczycie i jakość tegoż, chyba jeszcze poczekam... Może wypuszczą lada chwila x12 lub wyżej, ceny spadną, a co więcej, może nowy napęd wyjdzie im lepiej?
|
Faruk do TDK nie dokładają pełnej wersji nero 6 tylko badziew jakim jest nero Express plus kilka programów do remasteringu materiału mpeg-4 firmy ahead. Mogli by sie postarać o nieco lepsze aplikacje. Co do samego napędu to TDK jest super napędem sprawuje się doskonale no i ma o wiele ładniejszy przedni panelik :) nie tylko że jest czarny ale jest poprostu odlotowy design. Ja kupiłem ta nagrywarkę za 640 zł jest to pełny box :) pozdrówka. ps. nie wiem jak to jest w wpraktyce ale słyszałem że pomimo iż TDK 880N jest rzeczywiście klonem NEC'a 2500A jest tak naprawdę sporo poprawiony przez inżynierów TDK. Spotkałem sie z opinią iż ma o wiele lepszą korekcję odczytu płytek.
|
No więc głebokie talerzyki w warszawskich sklepach oraz na giełdzie sobie spokojnie leżą. Każdy z was może już przetestować swojego zmodyfikowanego NEC'a dwuwarstwową płytą VERBATIM'a o pojemności 8,5GB o ile macie sporo kasy w kieszeni (lub portfelu) jeden taki okaz (jedna sztuka) kosztuje około 75zł. Możecie zakupić 3-pack w którym znajdziecie 3 płytki które są po "okazyjnej" cenie a mianowicie 150zł
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:11. |