![]() |
Od dziś mam Aopen 8800 (nec2500A oem), przerobiłem go na Neca z biosem który pali Dual (Dość juz szajsu Liteon!!!!!!!).
Ale ten napęd to tez żadna rewelacja, nagrywa dobrze ale odczyt ma tragiczny. Nawet ma problemy ze swoimi płytami oraz z płytkami które nagrałem na Litku. A Liteon je czyta bez problemu. Miałem kiedyś Pioneer 106 i myślę ze to sa najlepsze wypalarki i napędy DVD. Ps. Wielki minus za odczyt ide jutro po dobry DVD-Rom. :bicz: |
Polecam Pionieer'a.Wczoraj zrobilem test k-probe plytki Datex 4x (cala czerwona) i bledy ponizej 10 PI az sie sam zdziwilem zrobie moze caly i wrzuce bo mialem cierpliwosc tylko do 40%.Jezeli nie zalezy ci na DL to tylko Pionek choc dla mnie Dl to (narazie) bezsens.Dac za plytke ok. 50 zl zeby nagrac film....jednym programem podziele to na 2zwykle plytki i wyjdzie kolo 6zl.Ja przynajmniej nie widze sensu Dl dla domowego uzytkownika.
Cya. |
Cytat:
Nie piszę o tym bo to oczywiste - wałkujemy to na forum dobre 2 miechy, jak nie lepiej :D Na myśli miałem tu, że Liteon to napęd uniwersalny + DL, a Pionek to lepszy napęd uniwersalny - DL, a Nec to super palnik + DL (reszta funkcji napędu jest mizerna, no poza cichą pracą i wysuwaniem tacki :D). Dlatego do Neca trza jeszcze dobry czytnk :taktak: |
Cytat:
Natomiast na temat "szajsu" nie bede z toba polemizowal |
no nie mowcie ze z odczytem jest tak fatalnie ze nagranych przez siebie plyt nie odtwarza? :/ serio jest tak zle?
ja dzis bylem kupic ale bedzie dopiero we wtorek :/ ale teraz mnie przeraziliscie wiedzialem ze ma problemy z porysowanymi plytami, ale zeby z dobrymi? powiedzcie ze tak nie jest :D mam zamowic innego? juz sie napalilem na niego :D |
Cytat:
Może jednak trafisz na jakiś dobry egzemplarz :taktak: Na wszelki wypadek zostaw sobie PLNy na jakiś dobry DVD-ROM :D Ale jako palnik jest nie do pobicia! :tak!: |
Mam pytanie moze glupie ale nie doczytalem jak wyciagnac oryginalny bios z tego NECusia na wszelki wypadek ?
Pozdrawiam |
Cytat:
|
Poto ze jak oddam do serwieu to nie beda sie mieli do czego przyczepic.
|
Cytat:
Na tej stronce masz wszystkie oryginalne biosy od Neca 2500A :czytaj: |
Daję przekład na polski:
Pytam jak wyciagnac a nie z kad wziasc . Jak bede chcial z kas wziasc to znajde , ja chce wyciagnac. |
Cytat:
Używasz do tego programiku NEC2x00A.exe Komp startuje z dyskietki startowej, a więc DOS Przykładowa linia wiersza poleceń wygląda następująco: NEC2x00A.exe -pri -mas -out biosik.bin gdzie: -pri - promary controller -sec - secondary controller -mas - master drive -sla - slave drive -pri i -mas znaczy, że masz Neca skonfigurowanego na pierwszym kontrolerze IDE jako Master - jeżeli masz inaczej wpisujesz odpowiednie symbole biosik.bin - to przykładowa nazwa biosu - ważne, aby była max. 8-znakowa :mruga: Odpalasz i ciągniesz ile wlezie! :D |
Oto chodzilo.
Dziekuje uprzejmie i klaniam sie. Pozdrawiam. |
Ale musialem cie pomeczyc :-)))
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:53. |