Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   NEC-2100 \ 2500 \ 2510 A (https://forum.cdrinfo.pl/f15/nec-2100-2500-2510-a-32734/)

dextus 22.04.2004 13:57

Bierz NEC'a. Ja kupilem to cudenko wczoraj i smiga ze az milo :spoko:

Witek666 22.04.2004 14:20

Jakies argumenty za ?

dextus 22.04.2004 14:32

Cytat:

Napisany przez Witek666
Jakies argumenty za ?

Poszukaj na forum bo o NEC'u i jego zaletach bylo juz wielokrotnie pisane.
Ja od wczoraj zdazylem wypalic juz kilka zwyklych plytek CDR, jedna plytke DVD-R Esperanza i DVD-R Verbatim. Obydwie wypalalem z predkoscia 2x i musze przyznac ze chodzi OK! NEC ma bardzo dobre wyniki jakosci zapisu plyt DVD a poza tym jest identyczny technicznie co TDK 880N(albo jakos tak bo nie pamiertam dokladnie numeru). Tyle ze TDK kupujesz za 800 zeta w wersji box a NEC'a kupilem za 510 zl :spoko: Ponizej masz linki do testow napedu Nec'a oraz TDK 880N (przyjzyj sie dokladnie fotkom a zoabzcysz ze napedy sa identyczne technicznie).

1. http://www.cdrinfo.com/Sections/Arti...2500A&Series=0 - test NEC'a
2. http://www.cdrinfo.com/Sections/Arti...+880N&Series=0 - test TDK

Pzdr

wasqez 22.04.2004 14:54

Również posiadam NECa ND-2500A - z nośnikami DVD +, - dobrej jakości - nie ma żadnych problemów (zapis/odczyt) - płyty tańsze np. ESPERANZA, PLATINIUM - wypala OK ale ich NIE CZYTA - pojawia się błąd "Nieprawidłowy format zapisu" (czytają je natomiast wszystkie DVD ROMy) - z tego co się doczytałem na forum to tak się z nią dzieje - bardzo dobrze wypala - gorzej z czytaniem

Dlatego wybieram się po zakup DVD - ROMa - pewnie ASUS lub TOSHIBA

dextus 22.04.2004 14:57

Cytat:

Napisany przez wasqez
Również posiadam NECa ND-2500A - z nośnikami DVD +, - dobrej jakości - nie ma żadnych problemów (zapis/odczyt) - płyty tańsze np. ESPERANZA, PLATINIUM - wypala OK ale ich NIE CZYTA - pojawia się błąd "Nieprawidłowy format zapisu" (czytają je natomiast wszystkie DVD ROMy) - z tego co się doczytałem na forum to tak się z nią dzieje - bardzo dobrze wypala - gorzej z czytaniem

Dlatego wybieram się po zakup DVD - ROMa - pewnie ASUS lub TOSHIBA

Wczoraj kupilem tego NEC'a i testowalem jak na razie zapis na plytkach DVD-R Esperanza 4x i nie ma z nimi najmniejszego problemu. Odczyt przebiegal bezblednie zarowno w NEC'u jak i moim napedzie DVD Panasonica :spoko:

Tom74 22.04.2004 16:03

Toshiba dobre sprwdzone urzadzenie :) Mam od tygodnia i jest OK.Nagrywa na najgorszych płytach i bez problemu można to wszędzie odczytać.

deto77 22.04.2004 19:22

Ja tez nie mam problemow z czytaniem plyt na NECu 2500A. Aczkolwiek przyznam ze nie wypalam hurtowo ... jak na razie: 4 TDK, 1 Esperanza, 1 Platinum, 1 Gigamaster, 2 Amstar (+ i -), 1 Indeco ... i so far so good ... Esperanzy strasznie kiepskie odczyty na k-probe ... a Amstar + prawie takie jak TDK niestety pala sie tylko 2,4x. Tyle z moich doswiadczen ;)

Stef 22.04.2004 20:09

ja mam i nie narzekam. :) moze tylko to ze nie najlepszy jako czytnik dvd,ale da sie pzrebolec :) bo extra jakosc zapisu.

piotrek123 22.04.2004 21:48

Też jestem zainteresowany zakupem nagrywarki, i też się zastanawiam nad tymi dwoma modelami :idea:, tak więc poczekajmy na więcej opinii użytkowników;)

porsche911 22.04.2004 23:04

Ja mam też dziwny problem z NECiem 2500A w kieszeni zawnetrznej USB2. Normalnie nagrywa CD, CDRW, DVDRW (+/-), ale nie nagrywa mi zwykłych DVD!!! Nagrywarka miel, mieli a za chwile wywala blad, jak ja wkrecilem do budy to nagrywa bez problemu. Co to moze byc? Czy nagrywajac przez "kieszeń" trzeba cos specjalnie ustawic, moze jakies sterownik?
W Nero mam cos takiego:
"Przerwano polecenie SCSI!
_NEC DVD_RW ND-2500A\H1 T0"
Ustawiałem w Biosie rozne opcje i zawsze to samo, płytki "Msonic" i "Datawrite".
Czy NEC nie radzi sobie z "taniochami"???

wasqez 22.04.2004 23:33

Cytat:

Napisany przez dextus
Wczoraj kupilem tego NEC'a i testowalem jak na razie zapis na plytkach DVD-R Esperanza 4x i nie ma z nimi najmniejszego problemu. Odczyt przebiegal bezblednie zarowno w NEC'u jak i moim napedzie DVD Panasonica :spoko:

Może trafiłem na jakąś lewą partię Esperanz, zaryzykuje jeszcze kupno paru tanich płytek - jak nie chyba udam się z gwarancją do sklepu.... :(

SKY 22.04.2004 23:47

Ja jestem bardzo zadowolony ze swojego neca. Pale sporo płytek z filmami .avi . Uzywam płytek Magnetic x4 (AN32) -R i powiem ze super sie palą. Odczyt z nich na tym necu tez jest bezprolemowy. Miałem wcześniej Lite-on 411S i szybko sie go pozbyłem. Po zakupie neca moge palić rózny szit i wszysto jest dobrze . Co prawda nie pale filmów DVD ale cała reszta jest dobrze nagrana.

nacuna 22.04.2004 23:50

Wy tak palicie te tanie plyty, a co bedzie za kilka lat? Trzeba pewnie je wyrzucic! JA pale tylko to co jest mi najbardziej potrzebne, najfajniejsze filmy wg mnie na Verbatim'ach dvd+r 4x i mysle, ze te plytki dluuugo pozyja. Szczegol, ze dalem za nie 7zl za sztuke. Kupilem w cake'u za 70zl/10szt :spoko:

Esiek 23.04.2004 00:28

Cytat:

Napisany przez porsche911
Ja mam też dziwny problem z NECiem 2500A w kieszeni zawnetrznej USB2. Normalnie nagrywa CD, CDRW, DVDRW (+/-), ale nie nagrywa mi zwykłych DVD!!! Nagrywarka miel, mieli a za chwile wywala blad, jak ja wkrecilem do budy to nagrywa bez problemu. Co to moze byc? Czy nagrywajac przez "kieszeń" trzeba cos specjalnie ustawic, moze jakies sterownik?
W Nero mam cos takiego:
Ustawiałem w Biosie rozne opcje i zawsze to samo, płytki "Msonic" i "Datawrite".
Czy NEC nie radzi sobie z "taniochami"???

Napisłes ze jak wsadziles go normalnie do obudowy to działał takze tu jest problem. Zapewniam cie ze radzi sobie z taiochami bardzo dobrze. Sam mam go w normalnej obudowie wiec nic wiecej powiedziec nie moge.

porsche911 23.04.2004 05:32

Czy ktoś łapie o co chodzi z tym "errorkiem"?
cyt.

:smutny:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:53.