![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 | |
|
downloader
Data rejestracji: 03.01.2003
![]() |
Cytat:
mjq |
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
downloader
![]() |
Na dzien dzisiejszy masz chyba do wybory cztery firmy produkujace chipy do kontrolerow:
- HighPoint - Promise - Silicon Image (wiekszosc kontrolerow ktore widzialem na allegra sa wlasnie na chipie tej firmy) - ITE Jezeli chodzi o wydajnosc to bedzie ona podobna u wszystkich producetow. mjq |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 30.01.2004
![]() |
Wciaz mam chaos w glowie!
![]() Co do jasnej cholery wybrac? Czy ten kontroler czy kupic sobie kieszen? Pomozcie mi ludzie.................. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
downloader
![]() |
Ja mowie ze kontroler. A mam jeszcze pytanie jaka masz plyte glowna?
mjq |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
Takie pytanie. Jak podlacze do kontrolera 1dysk do ide1 i drugi dysk do ide2. Natomiast cd-rw i dvd do ide2 na plycie oraz dvd-+rw do ide1 na plycie. To jak bios rozpozna moje dyski? Jako ide3 i ide4? Czy jak? |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
downloader
![]() |
Kontroler zazwyczaj posiada wlasny bios ktory jest odpowiedzialny za wykrycie napedow. W biosie komputera musisz ustawic botowanie na SCIS. I wlasnie tak w systemie beda wykrywane dyski twarde, wlsnie jako SCIS. Niedogodnoscia takiego rozwiazania jest posiadanie dyskietki z driverami niezbednymi przy instalacji systemu.
mjq |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
downloader
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
w dobie prado-żernych urządzeń, chcecie pakować wszystko do środka?!
chłopaki ... nie tedy droga 8) pzdr
|
|
|
#11 | |
|
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
Teraz tylko czekam na zakup nagrywarki dvd - NEC 2500A i bedzie EXTRA
|
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
przeklina i nabija posty
Data rejestracji: 22.02.2004
![]() |
alex69 nie rozumiem o co ci chodzi ??
w dobie pradorzernych uzadzen chcecie wszystko pakowac do srodka. Bo usb mozna odpiac i nie zre, a ja sobie moge wysunac naped i tez odlaczyc. Dyski jak mi niepotrzebne tez wyjac mozna tylko po co jak potrzebuje to mam wsadzone jak nie to lezy na kumpce. Zreszta co tam dysk 10 W zje. A proca masz podkreconego na maxa. Ja mam wszystko w srodku i placze ze mam zamalo. Bo nagrywarke kupilem sobie i bie gac z nia nie mam zamiaru po ludziach. Miejsca w budzie jeszcze sporo a na budzie takie cos stoi
|
|
|
#13 | |
|
Cytat:
... wszystko jest na zewnątrz ;] pozdro
|
|
|
|
#14 |
|
BEZ SNSU ...
chłopak sie pytał ... "co wybrać?" a wy mu robicie wodę z mózgu ;/ jeśli macie rozwiązanie na jego bolączkę to dajcie przepis a nie slogany inni tez (nawet ci "guru") maja podobne problemy, rozwiązanie dla mnie jest proste ... jak najmniej wewnątrz, obudowy z procesorem, karta graficzna i dyskami to co działa przez 30 lub 14 minut na cykl może być upchnięte na zewnątrz przy nagrywaniu w dzisiejszej technologii (link czy burning proof) nie trzeba "za***istych" transferow ... zasilacz nie jest z gumy a wszystko chce prundu i jak naj chłodniej ... zatem jestem przeciw kupowania kontrolera żeby upchnąć wewnątrz obudowy dodatkowe pudlo (nagrywarke DVD) pzdr
|
|
|
#15 |
|
downloader
![]() |
AleX69 to ty raczej masz problem. Gosc sie pytal o opinie to mu powiedzielimy, ze ma to wrzucic do srodka. Nie dlatego ze tak nam sie powiedzialo, ale dlatego ze sami tak mamy. Ja osobiscie w obudowie mam trzy napedy optyczne + trzy dyski twarde. Calosc laci na 400W zasilaczu. I jest ok. Ty masz swoje racje, my mam swoje.
pozdro mjq |
|
|
|
![]() |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| [Muzeum] NEC ND-3650A 2007r. | czary2mary | Napędy optyczne DVD | 24 | 04.11.2021 19:37 |
| NEC 2500 jaki najnowszy bios?? | chimba | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 7 | 16.09.2013 15:29 |
| Pioneer DVR-K06 slim OEM vs. NEC ND-6650A Dual Layer slim OEM | s1misza | Napędy optyczne DVD | 1 | 21.08.2008 22:14 |
| "Tolerancyjny bios" dla NEC 2500 | Szode | Napędy optyczne DVD | 6 | 17.10.2006 21:31 |
| Plextor 716A vs Benq 1620 vs LiteOn 1653 vs NEC 2500 | pawelblu | Napędy optyczne DVD | 39 | 20.02.2005 01:36 |