![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Forumator
Data rejestracji: 22.03.2003
![]() |
Obie płyty Princo -R zostały nagrane z maksymalną prędkością jaką dopuściły nagrywarki - w obu przypadkach 4x.
To teraz jeszcze dwa wykresy, tym razem płyt Vakoss +R 4x, obu nagranych z prędkością 4x. A Lite-On'ów bym tak od razu nie skreślał! To, że mają nieco gorszą jakość zapisu nie oznacza, że są nic nie warte. Może akurat na innych nośnikach, albo z nowszym firmware'm radziłyby sobie lepiej. NEC bardzo dobrze nagrywa DVD, natomiast w pozostałych rolach - jako czytnik i nagrywarka CD-R(W) radzi sobie sporo gorzej. Jeśli ktoś potrzebuje jednego uniwersalnego napędu, Lite-On 812 będzie zapewne lepszym wyborem.
pozdrowienia puch Ostatnio zmieniany przez puch : 20.04.2004 o godz. 23:53 |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
poprosze jeszcze o Esperanzy i Dvsn(printable)
pozdr
|
|
|
#3 |
|
Forumator
![]() |
Niestety, nie mam fabryki wykresów!
Sprawdziłem tylko kilka płyt, ale może jeszcze coś się wygrzebie (+ i - RW) - ale nie w tej chwili. Więcej płyt + i - R nie testowałem.
|
|
|
#4 |
|
Forumator
![]() |
A jeśli chodzi o gorszą jakość zapisu przez Lite-On'a 812, to mimo gorszych wykresów nie miałem problemów z odczytaniem tych płyt w nagrywarkach Lite'On i NEC, czytniku CD/DVD JLMS 165H, dwóch stacjonarnych odtwarzaczach - jednym Philipsie i jednym Sony (nie pamiętam modeli), i low-endowym odtwarzaczu Bentley. Jedynym odtwarzaczem, który miał kłopoty z odczytem płyt nagranych przez Lite-On'a była "duża" Manta - zdarzyło się to w dwóch egzemplarzach Manty, a dotyczyło tylko płyty Princo -R z Lite-On'a. Inna rzecz, że ta Manta miała kłopoty z odczytem płyt RW z obu nagrywarek.
Dlatego nie skreślałbym od razu Lite-On'a. Możliwe, że w ogromnej większości przypadków jego gorsza jakość zapisu może w ogóle nie przeszkadzać i mieścić się w granicach norm, zwłaszcza np. w przypadku użycia lepszych nośników i lepszych czytników. Ja ostatecznie zdecydowałem się na NEC'a ze względu na lepszą jakość zapisu, ale tylko dlatego, że mam już czytnik CD/DVD oraz nagrywarkę CD-R(W) - w tych rolach NEC nie sprawdza się. Gdybym musiał zadowolić się tylko jednym urządzeniem, kupiłbym Lite-On'a.
|
|
|
#5 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.09.2003
![]() |
Gdzie kupić NECA 2500
Mam pytanko. Gdzie kupić Neca 2500 na terenie Sosnowca, Katowic lub okolic? Może ktoś ma sklep i ma tą nagrywarkę na składzie akurat, albo ktoś wie, gdzieś widział.
Dzięki za informacje :-) |
|
|
|
|
|
#6 |
|
-=| GodFather |=-
Data rejestracji: 30.04.2003
![]() ![]() |
Sprobuj w sklepie ze sprzedarza wysylkowa. Np. www.komputronik.pl
.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Dragonfly
Data rejestracji: 08.04.2004
![]() |
Zachecam do zakupu w Dabrowie Gorniczej polecam sklep "SKAN" znajduje sie on na ulicy paryskiej polecam go w szczegolnosci na to iz "panowie" znajdujacy sie w tym sklepie znaja sie na tym co robie napewno doradza w wyborze a takze mozna ponegocjowac cene naprawde warto
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
The power of Playstation2
Data rejestracji: 23.05.2002
![]() |
Jakbys zajechał do Gliwic to looknij tu http://www.profcomputer.com.pl/ Nie wiem czy nec jest w cenniku ale jak zadzwonisz to ci go sprowadzą napewno.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.09.2003
![]() |
Dzięki wielkie. To nagrywara dla kumpla, a on wysyłkowo nie chce. W każdym razie sprawdzę obie firmy. :-)
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.04.2004
![]() |
nec nd-2500
eloowłaśnie stałem się posiadaczem w/w palnika .prośba do osób korzystających z tego sprzętu -podzielcie się radami ,uwagami ect.. w szczególności interesuje mnie jakie płyty dvd-+r rozpoznaje, pali ?
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 31.03.2004
![]() |
Również posiadam NECa ND-2500A - z nośnikami DVD +, - dobrej jakości - nie ma żadnych problemów (zapis/odczyt) - płyty tańsze np. ESPERANZA, PLATINIUM - wypala OK ale ich NIE CZYTA - pojawia się błąd "Nieprawidłowy format zapisu" (czytają je natomiast wszystkie DVD ROMy) - z tego co się doczytałem na forum to tak się z nią dzieje - bardzo dobrze wypala - gorzej z czytaniem
Dlatego wybieram się po zakup DVD - ROMa - pewnie ASUS lub TOSHIBA |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 31.10.2003
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#13 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.03.2004
![]() |
Ja tez nie mam problemow z czytaniem plyt na NECu 2500A. Aczkolwiek przyznam ze nie wypalam hurtowo ... jak na razie: 4 TDK, 1 Esperanza, 1 Platinum, 1 Gigamaster, 2 Amstar (+ i -), 1 Indeco ... i so far so good ... Esperanzy strasznie kiepskie odczyty na k-probe ... a Amstar + prawie takie jak TDK niestety pala sie tylko 2,4x. Tyle z moich doswiadczen
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 31.03.2004
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#15 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.03.2004
![]() |
Ja jestem bardzo zadowolony ze swojego neca. Pale sporo płytek z filmami .avi . Uzywam płytek Magnetic x4 (AN32) -R i powiem ze super sie palą. Odczyt z nich na tym necu tez jest bezprolemowy. Miałem wcześniej Lite-on 411S i szybko sie go pozbyłem. Po zakupie neca moge palić rózny szit i wszysto jest dobrze . Co prawda nie pale filmów DVD ale cała reszta jest dobrze nagrana.
|
|
|
|
![]() |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| [Muzeum] NEC ND-3650A 2007r. | czary2mary | Napędy optyczne DVD | 24 | 04.11.2021 19:37 |
| NEC 2500 jaki najnowszy bios?? | chimba | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 7 | 16.09.2013 15:29 |
| Pioneer DVR-K06 slim OEM vs. NEC ND-6650A Dual Layer slim OEM | s1misza | Napędy optyczne DVD | 1 | 21.08.2008 22:14 |
| "Tolerancyjny bios" dla NEC 2500 | Szode | Napędy optyczne DVD | 6 | 17.10.2006 21:31 |
| Plextor 716A vs Benq 1620 vs LiteOn 1653 vs NEC 2500 | pawelblu | Napędy optyczne DVD | 39 | 20.02.2005 01:36 |