![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#391 | |
The power of Playstation2
Data rejestracji: 23.05.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#392 | |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
To porownanie wygral NEC, ale jak juz wczesniej wspomnialem nie rzucil mnie na kolana, czego mozna bylo sie spodziewac po wczesniejszych komentarzach. W tygodniu dojda kolejne testy: Memorex CMC +RW (451 vs NEC), Verbatim MCC +RW (451 vs NEC), moze jeszcze sprawdze najnizsza polke, no ale kto bedzie nagrywal np. na datawrite ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#393 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 24.01.2004
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#394 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 28.12.2003
![]() |
Firmware DL dla NEC 2500A już jest
Już zaraz będzie pewnie do ściągnięcia:
http://forum.rpc1.org/viewtopic.php?t=25531 No i już ściągamy stąd: http://tdb.rpc1.org/#ND2510A Informacje: http://www.cdrinfo.com/forum/tm.asp?...=1&key=𐓔 Ostatnio zmieniany przez mbar : 12.05.2004 o godz. 08:44 |
![]() |
![]() |
![]() |
#395 | |
Zlotowicz
![]() ![]() |
Cytat:
Nagralem na Litku 451s 40 Platinumow +R i 10 Memorexow +R z Mandrake (i naprawde jeszcze sporo innych), ktore poszly w rozne strony Polski. Byl z problem z doslownie JEDNYM napedem i sam gosc przyznal ze ten naped sprawia mu problemy. Na szczescie mial drugi - normalny i poszlo bez problemow. Takze problem jest gdzies po waszej stronie - nie zwlaja wszystkiego na litka - tak jest najlatwiej ale niestety nie jest tak naprawde. Dzisiaj planuje zamiescic porownanie verba +RW i memorexa +R (nadal 451s vs NEC) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#396 | |
![]() |
Cytat:
Ostatnio zmieniany przez Esiek : 11.05.2004 o godz. 14:39 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#397 | |
![]() |
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#398 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#399 | ||
Zlotowicz
![]() ![]() |
Cytat:
'Nagrywara ma nagrac tak zeby wszedzie sie odczytalo a nie tylko na napedach z dobra korekcja...Więc jednak zwalam wine na litka...' To ja zwale wine na NECa - i co z tego ?? Ludzie nie rozumiecie - kilkadziesiat plyt poszlo w rozne zakatki Polski do zuplelnie losowych odtwarzaczy i problem byl tylko z 1 (jak mowilem sam wlasciciel przyznal ze to normalne). Wysylalem plyty po calej polsce - od Przemysla do Szczecina i Swinujscia, do roznych miast i wsi - takze plytki raczej trafily na rozna game napedow, nie tylko na te z najlepsza korekcja. A to ze komus nie chodzi - coz mozna tylko zyczyc szczescia... Cytat:
Zauwazylem ze ludzie sa bardzo hm przyklejeni do pewnych pogladow. Tutaj jest jakas glupia nagonka na litka ze slepa gloryfikacja NECa. A bardzo czesto spotykam sie tez z sytuacja w druga strone - zupelnie bezpodstawne chwalenie litka w elementach w ktorych nie jest najlepszy i oskarzanie NECa za cos co mu nawet niezle wychodzi. Widze ze ludzie widza swiat w dwoch barwach - czarny i bialy. A przeciez kazdy z tych napedow na pojedyncze elementy ktore go czynia lepszym w roznych dziedzianach, wiec tak naprawde oba sa pewna skala szarosci. PS. Jak moj kolega kupil sobie DVDROM Samsunga to krzyczal na lewo i prawo ze to za***isty sprzet, dopoki mu sie nie ****al ... achhhhh. Jakis tydzien temu sprzedalem mu LG ktore uzywalem u siebie i wtedy nastapila zupelna weryfikacja dotychczasowych przekonan. Choc to LG to tez nie byl jakis super wypasiony naped ... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#400 | |
![]() |
Cytat:
"To ja zwale wine na NECa - i co z tego ??" No nic ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#401 |
Wymiatacz
![]() |
Do kompromisu na temat co jest lepsze LiteOn czy Nec to na pewno tu nie dojdziemy. Zawsze będzie ktoś za tym a ktoś za innym napędem. Ja osobiście jestem za NEC'iem. Mam teraz NEC'a 2500a i Liteona 451S i mogę coś na ten temat powiedzieć. Wypaliłem sporo płyt na Litonie i sporo do mnie wracało (nie z całej Polski co prawda ale od kumpli, których sprzęt na prawdę nie jest taki zły.) Próbowałem różnych Biosów (ukłon do Pana Kowańskiego), podłączałem do innych kompów, zasilaczy itp. Owszem drogie płytki typu TDK, Verbatim paliły się przyzwoicie, ale te z niższej półki, tragedia. Inna sprawa że wszystkie płytki na Liteonie starałem się palić x2 bo jak chciałem x4 to straszna kicha nawet niekiedy na markowych nośnikach. Teraz na Necu palę na ile pozwala płytka i nie muszę się modlić czy będzie OK czy nie. Chciałbym zobaczyć KProbe TDK'a x4 wypalonego x6 na jakimś Litku, bo tak teraz mogę te płytki wypalać na Necu co zajmuje mi 10 minut a nie prawie 30 (x2)jak na Litku bo szybciej nie było sensu chyba że chciałem podstawkę pod kawę. Ten Liton 451S to już drugi mój napęd tej firmy. Na pierwszym schrzaniłem około 20 płytek bo był walnięty od samego początku, straciłem sporo kasy, którą mogłem dołożyć i kupić od razu coś porządnego. Także nie ma co gadać Liteon się jak do tej pory z nagrywarkami DVD nie popisał, bo jeśli chodzi o nagrywarki CD-RW to nie widzę konkurencji do dziś mam 24/10/40 Litka i wszystko śmiga jak należy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#402 | |
Zlotowicz
![]() ![]() |
Cytat:
Ciekawe jak masz udokumentowane ze 'jezlei nagrana na necu nie zadziała to zadna nie zadziala, a jezeli nagrana na litku nie zadziałą to zawsze sa watpliwosci czy na innym sprzecie jakbym nagral to by zadziałało.' - ciekawe ile testow przeprowadziles zeby wypowiadac tak GLOBALNA kwestie. Bo intuicyjnie w wiekszosci przypadkow (watpie zeby w 100%) moze to i prawda, ale sam mowisz ze to co ty podajesz to sa 'udokumentowane przypadki'. Co do reszty - nie wiem czy przegladales - kiedys byla taka sonda z ktorej wyszlo ze 50% wszystkich nagrywarek DVD u uzytkownikow to wlasnie LiteOn - juz wiesz dlaczego tyle tych problemow ?? Ja mialem 451s i powiem ci ze rozstawalem sie z nim z bolem serca. Nagrywalem na Esperanzach SE ktore kosztuja majatek - az 2.80 z predkoscia 4x i NIGDY na nich nie zdarzyl mi sie zaden problem. Tych na cala Polske poszedl caly cake 50. Proponuje nie zajmowac sie wiecej napedem ktory oceniamy, tylko skupic sie na analizie nagrania. W pierwszym przypadku w skali od 0 do 10 dalbym wynik 8/6 dla NECa. Niedlugo MCC +RW... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#403 | |
![]() |
Cytat:
Dla mnie cos co sprawdziłem jest czyms udokumentowanym a nie wyssanym z palca... niewazne i tak ja swoje ty swoje, juz sie nie odzywam i czekam na dalsze testy. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#404 |
Zlotowicz
![]() ![]() |
DVD+RW nagrane na LiteOn 451s (pierwsze nagranie plyty). Pik ktory doszedl do ponad 200 obcialem zmieniajac skale. Byl na samym poczatku.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#405 |
Zlotowicz
![]() ![]() |
I NEC po full formacie. Prosze nie zwracac uwagi na koncowke powyzej 60 PO, poniewaz ten obszar nie powinien byc skanowany gdyz nic tam nie ma.
Test raczej 'lajtowy' - trudno bylo stworzyc odpowiednie obiektywne warunki, no i jeszcze ten blad konca plyty. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
[Muzeum] NEC ND-3650A 2007r. | czary2mary | Napędy optyczne DVD | 24 | 04.11.2021 18:37 |
NEC 2500 jaki najnowszy bios?? | chimba | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 7 | 16.09.2013 15:29 |
Pioneer DVR-K06 slim OEM vs. NEC ND-6650A Dual Layer slim OEM | s1misza | Napędy optyczne DVD | 1 | 21.08.2008 22:14 |
"Tolerancyjny bios" dla NEC 2500 | Szode | Napędy optyczne DVD | 6 | 17.10.2006 21:31 |
Plextor 716A vs Benq 1620 vs LiteOn 1653 vs NEC 2500 | pawelblu | Napędy optyczne DVD | 39 | 20.02.2005 00:36 |