![]() |
Też bym coś powiedział :>
Ale zaraz ktoś zgłosi nieodpowiedni post i ... :ognicho: :czar: |
a teraz pytanie dnia:
mozna przerobic 3520A -> 3550 mozna wiec przerobic 3520A -> 3550 -> 4550A ->4551 ?? ??? |
Cytat:
:mruga: |
Cytat:
|
nie pali mnie biegac po serwisach :> bo 3520A mam w robocie.
ale ciekawosc dreczy :> |
Ilość załączników: 3
Kolejne 3 płyty.
Blupop +R x8 palony x4 Załącznik 30658 Vakoss +R x8 palony x4 Załącznik 30659 Vakoss -R x8 palony x4 Załącznik 30660 |
Proponuję Koledze zmienić napęd do testów.
Testując na BenQ 1640 Neca 4550/51A również otrzymywałem "dziwne" wyniki. Z testów Kolegi wynika, że prawie żadna z testowanych płytek nie jest poprawnie wypalona. Wniosek: Nec 4570A słabo nagrywa lub napęd testujący źle odczytuje testowane płytki. :) |
Cytat:
|
Cytat:
Niech zgadnę... Pioneer DVR-111 + DVDInfoPRO Albo Plextor któryś + x któryś Zgadłem? :> |
Cytat:
A ponieważ obserwuję twoje testy Pioneera 111 na CDRLab i związane z nimi pochlebne opinie o tym napędzie dojrzewam do decyzji o zamianie NEC'a na Pioneer'a DVR-111. Pozdrawiam. |
Testy na BenQ w większości testowanych płytek pokrywają się z testami na Plextorze.
Są jednak powtarzające wyjątki. To nośniki minusowe i płytki z powierzchnią utwardzaną (Maxell HGQ, Sony AccuCore, TDK ScratchProof). Testy na Plextorze i Pioneerze potwierdzają wysoką jakość zapisu, na BenQ jest odwrotnie. Ta prawidłowość dotyczy również nośników minusowych nagrywanych na Pioneerze i Necu a sprawdzanych na BenQ. :) |
Problem z NEC ND-4550A
Problem polega na tym, ze nagrywarka widzi plyty DVD jako puste (dane, filmy), z plytami CD nie ma zadnego problemu. Wczesniej te same plyty odczytywane byly bez problemu.
Problem pojawil sie z dnia na dzien. Nagrywarka byla sprawdzana na innych komputerach - wszystko ok (wydluzyl sie nieco czas dostepu). - zmieniono firmware z 1.07 na 1.08 (bez rezultatu) - przeinstalowanie systemu (win XP Pro SP2) + aspi drivers (bez rezultatu) - po uruchomieniu Knoppixa 4.0.2 plyt DVD nie czyta wogole - zmienilem tasme IDE, kontroler, itd (bez rezultatu) - ustawienia BIOS'u nie byly ruszane (na wszelki wypadek dalem default - bez rezultatu) - jedyne co nie bylo sprawdzane to inna nagrywarka na tym wlasnie komputerze. Jakies pomysly ? Co jeszcze mozna sprawdzic ? NEC jest na gwarancji, tylko skoro dziala na innych komputerach. |
a jakie to płyty??? (chodzi o producenta)
|
O.K.
Poradzi***322;em sobie - wystarczy***322;o u***380;y***263; "BinFlash gui" w wersji 1.23. Testy w przysz***322;ym tygodniu z braku materia***322;u do wypalenia. Teraz nie mog***281; sobie poradzi***263; z wydarciem biosu 1X3 z paczki Liggy`ego - pomo***380;ecie? |
Nie ma znaczenia jaki producent plyt - dzieje sie za kazdym razem to samo.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:46. |