![]() |
druga p***322;ytka przeskanowana w necu z firmware 1-x3 z pr***281;dko***347;ci***261; 5x
zobacz teraz :> ca***322;kiem ***322;anie jak na m***243;j gust http://img53.imageshack.us/img53/718...il20062.th.png czy***380;by poprawili odczyt ?? |
No, no...
Niebieski elegancki, podoba mi si***281; jak na NEC`a:) To ja X3 te***380; poprosz***281;:) |
Cytat:
|
suchyjastrzab @ masz przerabiany napęd z 4550 czy kupiony 4551 już?
|
Cytat:
jakbyś nie znalazł to suchy ma 4550@4551 |
No to ja myślę, że jak mu zrzucisz ten firmware x3 to nic nie pomoże - bo one na przerabianych nie pójdą i nie wierzę w jakiś cud, ale jeśli jednak się mylę to napiszcie bo ja specjalnie wróciłem do 4550 żeby potestować firmware X7 :)
|
Cytat:
|
A interesują Was skany płyt które już nagralem wcześniej czy płyt, które nagram tym firmware'em? Bo jeśli tych, które nagram tym, to jeszcze nic nie wypalałem :) Ale jak tylko będę miał okazję to zarzucę skanami :)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Posiadam NECa 3551a i sprawuje się bardzo dobrze. Mam go podłączonego pod laptopa jako nagrywarkę zewnętrzną przez USB 2.0 kablem Easy IDE. Nagrywa pięknie, nie spaliła mi jeszcze żadnej płyty. Ogólnie miodzio.
W laptopie mam combo TSSTcorp z którą Nero nigdy sobie nie radził, chociaż teraz sprawnie obsługuje NECa. Co ciekawe pomimo, że TSSTcorp jest raczej miernym napędem ma dużo lepszą korekcję błędów płyt Audio-CD niż w/w NECu. Testowałem płytę w której porobiły mi się rysy na zewnątrz, tak, że odtwarzacz CD się zacinał pomimo, że ma świetny laser. Zrobiłem ripowanie w EAC z najwyższym stopniem korekcji błędów no i różnice w odczycie tych samych utworów były rzędu 3-5%. Może ma ktoś porównywał NECa pod względem korekcji płyt Audio-CD z jakąś porysowaną płytą? |
Cytat:
"słabo" odczytuje (dobrze napisane) - nie radzi sobie z bardzo porysowanymi płytkami - miałem takich kilka - liteon 451@832 i pioneer dvd-rom 104s poradziły sobie, nec jak wcześniej napisałem :nie: |
NEC 3550A nie czyta niektorych plyt
Witam niebardzo widziałem gdzie wrzucić ten temat
mam następujący prolem - od jakiegoś czasu jestem szczęśliwym posiadaczem napędu nec3550a niepowiem nagrywa bez problemu ale ma problem ze skopiowaniem niektórych płyt dvd a najdziwniejsze jest to że stacjonarny odtwarzacz jak pwer dvd w moim kompie odtwarzają te płyty ale już dvddecrypter i dvdshrink oraz nero 7 nie widzą płyty w napędzie czy ktoś z was spotkał się już z takim problemem |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:08. |