![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1846 |
Bywalec
Data rejestracji: 23.04.2004
![]() |
hmm ale ciągle 1.04
![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#1847 |
Koordynator
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 03.03.2003
![]() |
wszystko masz napisane na stronie bchela
![]() pozdro ![]()
![]() |
#1848 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.02.2004
![]() |
![]()
Witam!
Posiadam 3520 i niestety jutro ją chyba zawioze do sklepu. Kupiłem ją 25 stycznia i jakoś malo się nagrywało bo sesja, a teraz wyszło szydło z worka :-( Nagrywarka potrafi się zawiesić przy nagrywaniu powyżej 4x, poprostu przestaje nagrywać. Poszły tak do kosza 4 płytki TDK DVD+R 8x. Z początku myślałem, że jakaś partia felerna, ale nagrywanie 4x zakończyło się sukcesem. Przed chwilą jednak jak nie umiał poczytać w celu weryfikacji płyty DVD+RW którą sam nagrał 10 sekund prędzej to miarka się przebrała. Żeby nie było Nero najnowsze, płytki TDK i komp wyrabia te ponad 8x , bo zawieszała się przy 27, 35 i 85% :-( Z nagrywarka CD miałem to samo, nawalała 3 razy i po ostatnim chodzi do dziś :-) Mam nadzieje, że aż tylu przechodził nie będę. pozdro GOLDEN!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#1849 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.02.2005
![]() |
siema
Mam pytanko. Dzisiaj kupiłem NEC 3520A podłączyłem wypaliłem 2 płytki esperanza. Sprawdziłem w Nero DVD Speed i oniemiałem. od 3-3,5 gb kreska drastycznie spada. Myślałem, pewnie wina płytek, kupiłem Verbatima nagrałem jakieś anime zalegające na dysku. 3,5 gb przeszło. 4gb znowu dół. Z czego to może wynikać? Nagrywarka jest styczniowa. Nie instalowałem żadnych sterowników Aspi(cokolwiek by to miało znaczyć). Wersja firmware 1,04. (UPDATE ->1.25)Felerny model nagrywarki ? aha wszystkie wypalone płytki były + jeśli ma to znaczenie |
![]() |
![]() |
![]() |
#1850 | |
Bywalec
Data rejestracji: 14.09.2004
![]() |
Cytat:
Nie ma ![]() Przykład - na wcześniejszym Lite-onie korzystałem z testu KProbe 3,2 ...jakoś nagranej płytki była REWELACYJNA ...po wrzuceniu do DVD Speed-a ...nie wierzyłem że ona ma prawo działac -..jakbym oglądał Alpy -góra ,dół (a działa już bardzo długo -była kopiowana , oglądana przez chyba 30 osób i nic jej nie jest) pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1851 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 10.05.2004
![]() |
Sorry ,ze tak późno odpowiadam,ale byłem w pracy. Cóż ja wgrywam biosa tym plikiem z załącznika. Po rozpakowaniu biosa macie plik *.bin. Dobrze by było gdyby nagrywarka była na kanale IDE2 jako master. W środku nie może być rzadnej płyty. Włączacie ten program co jest w załączniku ode mnie. Dajecie
"flash" , pokazujecie ścieżkę do pliku z firmware ( bin ), czekacie, i jak powie ,że można to reset. Koniec zabawy. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1852 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.01.2003
![]() |
a czy ktoś może mi odpowiedzieć na mój problem z 3520A co mam nie tak że gdy chcę sformatować płytę DVD-RW + i - lub CD-RW wyskakuje mi "Błąd zapisu na dysku w G Proszę potwierdzić że dysk jest zgodny z napędem oraz to że nie jest porysowany lub uszkodzony" zmiana firmwaru z 1.04 na 1.24 i 1.25 nic nie pomogły, w komputerze kolegi działa wszystko poprawnie.
![]() |
#1853 |
Nowy na forum
![]() |
mam jeszcze taki problem gdy chcę sformatować płytę DVD-RW + i - lub CD-RW wyskakuje mi "Błąd zapisu na dysku w G Proszę potwierdzić że dysk jest zgodny z napędem oraz to że nie jest porysowany lub uszkodzony" zmiana firmwaru z 1.04 na 1.24 i 1.25 nic nie pomogły, w komputerze kolegi działa wszystko poprawnie.
![]() |
#1854 |
Nowy na forum
![]() |
i dziękuję za podpowiedź z biosem
![]() |
#1855 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 10.05.2004
![]() |
Cytat:
Wiesz, nie wiem. Nigdy nie spotkałem się z takim błędem. Przykro mi ale nie umiem Ci pomóc. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1856 | |
NEC 3520 @ LD_3520_1U8
Data rejestracji: 09.02.2005
![]() |
Cytat:
U mnie jest odwotnie Dysany DVD-R 8x wypala cacy, DVD-RW (4x, Verbatimy) też chociaż przy kasowaniu się wieszał troche komp, za to jak wypali jakąkolwiek 4x (DVD+,-R, różnych producentów), to chociaż cały proces przebiega w nero cacy to jak ją za chwile odtwarza pojawia napis: chociaż robię zwykły dysk z danymi, 6 katalogów po 700 MB. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1857 |
Nowy na forum
![]() |
Właśnie doszedłem z moją spawarką do porozumienia(tak mi sie3 wydaje), zaaplikowalem jej firmware 1.25(on jest oficjalny?). Próbowałem testowac nagrane wcześniej lecz konczylo sie to na tym samym(tu musze powiedziec ze władowałem też kopię zapasową jakiegoś filmu i tez okazało się ze kreska na samym koncu spada). W końcu postanowiłem nagrać jakaś płytę i przetestować. W KOŃCU !! Bez żadnego spadku !!
PS. Już poza konkursem, może mi powiedzieć do czego ten test służy(Nero CD-DVD speed) PS2. Ten pierwszy załącznik to test filmu Arjuna. Dziwny troszke ten wykres ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1858 |
Bywalec
Data rejestracji: 30.01.2005
![]() |
Wiesz ja sie nad tym samym zastanawiam do mojego Nec-a. Tutaj masz biosy: http://www.micheldeboer.nl/firmware/
ja czekam az cos wyjdzie na oficjalnej stronie Nec-a i dokładnie przeczytam jeszcze co piszą: Czy mozna zmieniac, Czy zmieniasz na własną odpowiedzialność. Nie chcę stracić gwarancji. Jak chcesz sobie wgrac to wgrywaj, mozna później wrócić do oryginalnego. Tylko pamietaj - wyłączą Ci prad etc - w czasie upgrad'u - masz posprzatane!!! ![]() Grzesiek |
![]() |
![]() |
![]() |
#1859 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Ja aktualizuje wszystko co mam od kilku lat i nigdy niemiałem problemów. Pozatym napęd to nie płyta główna, jak się nie powiedzie to jeszcze raz wgrywasz biosik. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1860 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.02.2004
![]() |
U mnie kilka razy Nero wywalił komunikat Error I/O i rząd cyferek.
I największa ciekawostka: kiedyś nagrałem u kumpla na Litku 6 płyt DVD, wszystkie były nagrane jako jedna kompilacja, tzn. zmieniałem tylko dane, żadnych innych ustawień. Jakimś zbiegiem okoliczności Nec niewidzi nagrywanej jako 3 płyty, a DVD-ROM LG bez problemu. Czasami przestaje to rozumieć pozdro GOLDEN!!! edit: wymienili od ręki nagrywarke, też dostalem z grudnia, ale chodzi o niebo lepiej. Wydaje mi sie że jeszcze z czytaniem nie jest tak jak różowo, ale na pewno lepiej od tamtej. I jak na razie mi żadne płytki nie wyleciały Ostatnio zmieniany przez GOLDEN!!! : 20.02.2005 o godz. 12:55 |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
dvd r dl, napęd, nec |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
[Muzeum] NEC ND-3650A 2007r. | czary2mary | Napędy optyczne DVD | 24 | 04.11.2021 18:37 |
Pioneer DVR-K06 slim OEM vs. NEC ND-6650A Dual Layer slim OEM | s1misza | Napędy optyczne DVD | 1 | 21.08.2008 22:14 |
Bios z NEC 3520A (lub nowszej) do NEC 2510A | Matefusz | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 3 | 30.03.2005 22:02 |