![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#2281 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 15.05.2002
![]() |
Cytat:
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2282 |
Bywalec
Data rejestracji: 15.04.2005
![]() |
oki poszukam
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2283 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 19.09.2004
![]() |
Nec trochę kiepsko czyta. Do tego Litek nie przepada za esperkami. Proponuję, aby twój kumpel zmienił płytki (prawdopodobnie sam zmieni jak się kiedyś na nich przejedzie - wyciekające dane itp.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2284 |
Back to hell...
Data rejestracji: 10.04.2005
![]() |
To juz masz odpowiedz. Pomimo ze Esperanza nie jest najgorsza firma, to jednak Lite-ON'y wala te lepsze i tu tkwi najprawdopodobniej haczyk. NEC nagrywa wszystko, litek wybiorczo
![]()
![]() |
#2285 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.04.2005
![]() |
A co powiecie na to: wziełem od kumpla płyte firmy Vakoss nagraną lite-onem i widziało mi ją na początku bez problemu. Po restarcie kompa 20 minut później nie widzi już tej płyty. I sie tak powoli zaczynam zastanawiać czy to wina płyt czy nagrywarki
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2286 |
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
A zapytam tak:
Jaka jest data produkcji nagrywarki? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2287 |
Bywalec
Data rejestracji: 15.08.2004
![]() |
Dajcie sobie spokój z byle jakimi nośnikami, mam Neca 3520 z biosem 3.04 i stosuje tylko Verbatimy i nie mam żadnych problemów z nagrywaniem i odczytem w innych nagrywarkach, czy stacjonarnych DVD. Nie łakomcie się na tańsze nośniki, a nie będzie rozczarowań!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2288 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.04.2005
![]() |
nec 3520 problem z biosem
witam
Jestem początkującym właścicielem nagrywarki nec 3520. Mam problem odnośnie do nowego firmowego biosu o oznaczeniu 3,22. Dostępny on jest w pliku o rozszerzeniu .EXE a nie BIN i dlatego mam kłopot. Sciągam go , rozpakowuje i wlanczam instalację nowego biosu po czym od razu wywala mi następujący komunikat : TARGET NEC ND-3520 is not found correctly Zupełnie nie wiem o co chodzi. Czy orientujecie się może co się dzieje?? Może posiadacie ten bios normalnie w pliku o rozszerzeniu BIN tak żebym mógł go sobie zainstalować przez program NECWinFlash. Interesuje mnie tylko oryginalny bios. Z góry dzieki, pozdrowionka |
![]() |
![]() |
![]() |
#2289 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.04.2005
![]() |
Cześc
Już o tym pisałem. Wgraj najpierw jakiś starszy bios. Chyba 3.02 był ok. A potem juz zrobisz aktualizacje bez problemu |
![]() |
![]() |
![]() |
#2290 |
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
po co tak kombinować "jak koń pod góre" użyj NECWinFlash i wybierz flash i podaj lokalizację pliku exe
![]()
![]() |
#2291 |
Forumator
Data rejestracji: 07.12.2004
![]() |
albo stosujcie też tansze płytki takie jak Platinum-też są bezproblemowe
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2292 |
Happy(?!) LiteOn user :/
Data rejestracji: 18.04.2005
![]() |
Witam. Wiem ze to moze post na nieodpowiendniej dyskusji ale zaryzykuje
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2293 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 11.02.2005
![]() |
Ja polecam NEC-a 3520A !
Posiadam tą nagrywarkę od paru tygodni i jestem z niej bardzo zadowolony. Dla mnie najważniejszą sprawą w momencie wyboru nagrywarki było to, żeby bardzo dobrze wypalała płyty DVD. NEC właśnie tak wypala większość nośników. Poza NEC-iem mam również nagrywarkę SONY DW-D18A, która jest o wiele słabsza od NEC-a. Nagrywane filmy DVD na SONY-m w trakcie odtwarzania na stacjonarnym DVD Panasonic często się zacinały. Wszystkie które nagrałem na NEC-u chodzą bez najmniejszych problemów. Jeśli chodzi o LG to w momencie kupna NEC-a odwiedziłem kilka sklepów komputerowych gdzie odradzano mi kupna LG pomimo dobrych opini na łamach prasy np. CHIP. LG jest przereklamowany. polecano mi w większości LITEON lub NEC. Liteon jest w tej chwili najbardzej popularną nagrywarką w kraju, ma dużo softu i bardzo często pojawiają się nowe biosy. Natomiast z tego co mi wiadomo często trafia na serwis. Tak jak wcześniej pisałem dla mnie priorytetem było to żeby nagrywarka dobrze wypalała płytki i w tej dziedzinie NEC jest najlepszy.Oczywiście NEC ma również wady. Trochę szumi jak odczytuje dane z max prędkością i ma trochę słabszą korekcję błędów w trakcie odczytu.Ale dla mnie to nie było istotne. Pali dobrze na większości nośnikach. Polecam nagrywać na VERBATIM-ach. Są to płytki trochę droższe, ok 1,75zł za szt ale ma się gwarancję, że po nagraniu dane nie znikną po kilku latach. Życzę udanego wyboru !
![]() |
#2294 | |
Happy(?!) LiteOn user :/
Data rejestracji: 18.04.2005
![]() |
Cytat:
thx ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2295 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 22.11.2003
![]() |
Cytat:
![]() A tak poza tym null zwrotów. maniek
![]() |
![]() |
Tagi |
dvd r dl, napęd, nec |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
[Muzeum] NEC ND-3650A 2007r. | czary2mary | Napędy optyczne DVD | 24 | 04.11.2021 18:37 |
Pioneer DVR-K06 slim OEM vs. NEC ND-6650A Dual Layer slim OEM | s1misza | Napędy optyczne DVD | 1 | 21.08.2008 22:14 |
Bios z NEC 3520A (lub nowszej) do NEC 2510A | Matefusz | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 3 | 30.03.2005 22:02 |