![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#2506 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 31.07.2003
![]() |
Mnie nie szkoda kasy
![]() Kupie verbatimu DVD-R.. dzieki.. mam nadziej, ze pomoze...
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2507 |
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
mialem ten sam problem na mojej nagrywarce ale chwile pozniej wyszedl nowy bios wiec wgralem i problem znikl - emtec x4 a wypalil mi go x2 - a pozniej x4 normalnie
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
![]() |
![]() |
#2508 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.05.2005
![]() |
![]()
Witam,
Jestem tu nowy i pewnie mnie zaras ktos zjedzie za zakladanie nowego watku (o ile w tej kwesii taki juz byl) no ale raz sie zyje ![]() Problem w moim przypadku polega na tym, ze jak nagrywam na plytce DVD+R pare odcinkow serialu to potem dla pewnosci (mojej) kopiuje je spowrotem na HDD zeby sprawdzic czy naped czyta plytke. Z reguly nie ma z przeczytaniem problemu. Natomiast problem pojawia sie przt plytkach DVD+RW i CD-RW. Problem polega na tym, ze tak jak przy DVD+R nagrywam kilka odcinkow serialu i potem dla pewnosci kopiuje na dysk. Niestety tu pojawia sie problem. Przy kopiowaniu pierwszego odcinka dochodzi do pewnego miejsca i dalej nie idzie. Natomiast pozostale odcinki da sie bez problemu skopiowac. Co sie tyczy plyt CD-RW problem jest taki, ze o ile nagram na nia jeden film (700MB) to da sie to bez problemu skopiowac na dysk, ale gdy nagram dwa odcinki serialu (2x350MB) to tego pierwszego nie da sie odczytac, tzn skopiowac, a drugi odcinek idzie bez zarzutu. Staram sie nagrywac zawsze na markowych plytach (TDK, Sony, Verbatim) wiec jakosc nosnika jest - no przynajmniej powinna byc - dobra. Do nagrywania uzywam Nero. Dzis sciagnalem 6.6.0.13 i dalej wyskakuje mi taki problem. Prosze o pomoc. Z gory dziekuje i pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#2509 |
Nowy na forum
![]() |
Ale czy to nie dziwne ze wypala ta plyte dokladnie tak jak wypalalby ja w trybie DUAL LAYER ?? Czyli x2.4.
Moze ja cos zwalilem w nagrywaniu. Niestety na nagrywarkach DVD to ja sie w ogole nie znam... a juz na pewno nie orientuje sie w tej calej masie pierdzielonych nośników... Co za idiota to wymyslil to ja nie wiem.... ![]()
![]() |
#2510 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 22.07.2004
![]() |
To nie jest dziwne - napęd ma w biosie zapisaną taką strategię dla tego nośnika (a może nie ma strategii i dlatego nagrywa najwolniej jak potrafi). Z tymi Emtecami miałem swego czasu tak samo na swoim NEC-u 2500A.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2511 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#2512 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 22.07.2004
![]() |
Unikać tych płyt ;-) Najpewniej jak pojawi się nowszy bios to będzie potrafił nagrać te płyty, tak więc na razie proponuję, jeśli jakieś Ci zostały, schować je do szuflady i niech czekają na lepsze czasy, ewentualnie oddać (sprzedać) je posiadaczowi innego palnika. Jeśli inne płyty będą się nagrywały normalnie nie ma się absolutnie czym przejmować.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2513 |
Nowy na forum
![]() |
Nadal potrzebuje, zeby ktos wyjasnil mi dlaczego on nagrywa mi te plyty w trybie dualnym... dlaczego x2.4.. i przede wszystkim.. dlaczego sam ich nie czyta...
Wiem niby, ze to znana przypadlosc napedow.. ale mam wrazeni, ze tu chodzi o cos innego...
![]() |
#2514 |
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
To nie jest żaden tryb dualny. Prędkości dla DVD+R/RW są x1, x2.4, x4, x8 itd.
Tak jak ktoś wyżej napisał, napęd nie ma prawdopodobnie zapisanej strategii dla tego nośnika, więc nagrywa najwolniej, jak to możliwe. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2515 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Tryb dualny ... ![]() Najprawdopodobniej chodzi tu o sam sposób nagrywania Tryb dualny w przypadku DVD+R wygląda tak Że z matematyki "minus" i "minus" daje "plus" I tak zapewne jest w tym przypadku Najpierw nagrywa jeden tryb "minus" Potem drugi tryb "minus" Poprzez nałożenie dwóch warstw "minus" uzyskuje się "plus" Ponieważ operacja ta przebiega dwukrotnie Dlatego też trwa dwa razy dłużej A to, że Nec nie widzi później tej płyty - to pewnie dlatego Że płyty nie są przystosowane do full-duala A tylko do pół-full-duala, gdzie wymagane jest nagranie duala w jednym nagraniu ![]() Jeżeli nie chcesz uwierzyć w to co napisali koledzy To lepiej uwierz w to co powyżej ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2516 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.05.2005
![]() |
nie widział nośnika po włożeniu do napędu, (przed nagraniem płyty)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2517 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 24.01.2004
![]() |
Co to za płyta (jakiej firmy).
Ostatnio zmieniany przez Popielaty : 29.05.2005 o godz. 13:27 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2518 |
Nowy na forum
![]() |
Chyba nie wierze w to co napisal VIZZARD... przekombinowales
![]() Anyway... mam czekac na nowy bios (ktorego oczywiscie nie ma) i to juz wszystko... Zostalem bez plyt do nagrywania innym slowem... bo on mimo, ze nagrywa je z x2.4 to nadal ich nie czyta!!
![]() |
#2519 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Z tym drugim trybem "minus" to już rzeczywiście przegięcie Wtopiłem totalnie ![]() Chyba muszę przestać czytać Komputer Świat ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2520 |
West Coast Player
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 07.01.2005
![]() |
Recenzja NEC ND-3540A
Witam
Serwis Trustedreviews przedstawił krótką recenzję nowej nagrywarki ze stajni NEC'a - modelu ND-3540A. Zapraszam do zapoznania się i dyskusji. ![]()
![]() |
Tagi |
dvd r dl, napęd, nec |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
[Muzeum] NEC ND-3650A 2007r. | czary2mary | Napędy optyczne DVD | 24 | 04.11.2021 18:37 |
Pioneer DVR-K06 slim OEM vs. NEC ND-6650A Dual Layer slim OEM | s1misza | Napędy optyczne DVD | 1 | 21.08.2008 22:14 |
Bios z NEC 3520A (lub nowszej) do NEC 2510A | Matefusz | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 3 | 30.03.2005 22:02 |