![]() |
Cytat:
Pół ceny rynkowej wartości napędu :taktak: :mruga: |
***346;rednio wiem o co wam chodzi. Zada***322;em pytanie czy nagrywarka jest do wyrzucenia czy tez da sie co***347; z ni***261; zrobi***263;. Je***347;li nie, to jaki nap***281;d kupi***263; aby by***322; dobry. Wcale nie musi by***263; bardzo tani. Ten sprz***281;t kt***243;ry mam sprawowa***322; si***281; bardzo dobrze, ale ma ju***380; troch***281; lat i nagra***322; olbrzymi***261; ilo***347;***263; p***322;yt. Spali***322;em na niej mo***380;e 5 p***322;ytek. Zreszt***261; teraz te***380; nagrywa bez problemu, ale niestety odczyt siad***322; kompletnie.
Potrzebuje czego***347; r***243;wnie dobrego. Nie chc***281; badziewia, kt***243;re spali mi co drugie dvd. Mia***322;em kiedy***347; tak***261; fajn***261; nagrywark***281; CD. |
Cytat:
A po przeczytaniu kup sobie Pioneera 115 albo 112 i tyle :taktak: :czytaj: |
Cytat:
Mallow: Ale ja nie rozumiem o co Ci chodzi, może wytłumaczysz? Dla neutralnego obserwatora to wygląda tak: kloncd1 pyta, a mallow chamsko stara się go obrazić. Mam identyczny problem. Ring 0 / Z WYPOŻYCZALNI!!! / i nec = płyta nie chodzi. Tak Mallow, nie chce przegrać filmu, chcę go obejrzeć -> cdrom nie czyta płyty. Nie mam stacjonarnego dvd i nie mogę obejrzeć filmu. |
To stary model, mo***380;e nadszed***322; czas ***380;eby go zmieni***263;? Korekcja nigdy nie by***322;a dobr***261; stron***261; tego nap***281;du, mo***380;e p***322;yta jest porysowana?
|
:rotfl:
mallow!!! czego si***281; nie odzywasz, no czemu? || a! :idea: to by***322;o 3 lata temu :w00t: :P |
punisher - mam nec6650A, ostatni firmware wydali 3 lata temu ;p ;D
ergo-> wiem, że powinienem zmienić. kasy brak na dobrego slima :\ ed hunter - sprawiedliwość prędzej czy później przybierze formę newbie na forum którego wkurzył post i postanowił się odezwać po 3 latach <:D> |
Co***347; tam dobierzesz. :idea:
http://www.micheldeboer.nl/firmware/6650.html :czytaj: i wgrywaj. :D |
Hej, dzięki ;) :spoko:
|
Drobiazg. :)
|
Nec 3520A i problemy z DVDRW
Sprawa wygląda tak. Kupiona nowa płytka DVDRW obojętnie jakiej firmy. Nagram coś parę razy. Sformatuję raz szybko, raz pełen format. Po parunastu takich razach mój Nec przestaje widzieć przez siebie nagraną płytkę. Po prostu nie rozpoznaje płyty. Tak jakby nie było płyty w napędzie. Wrzucam do dosyć wiekowego już DVD ROMU i on odczytuje tę płytkę bez problemu, a Nec jakby miał problem z jej rozpoznaniem. Dioda się pali przez długi czas i nie chce jej "ugryźć". Teraz mam tak z płytą Verbatim DVD-RW. Wszystkie innego rodzaju płyty bez problemu nagrywa i odczytuje, bez zająknięcia. Z DVDRW od początku w zasadzie były problemy. Czy to może być wina że często robię multisesje na DVDRW? Przed chwilą włożyłem czystą Esperanze DVDRW i rozpoznaje bez problemu a parę razy już była nagrywana. A tej Verbatim po prostu nie chce rozpoznać. DVDROM bez problemu rozpoznaje i widać to co tam nagrałem. Wszystko robię Nero Burning ROM od zawsze. Oczywiście nagranie zakończone bez błędów. O co w tym chodzi? :ysz:
|
By***263; mo***380;e ***243;w NEC dokonuje ju***380; swego ***380;ywota? :hmm:
Pom***281;cz te RW na innej nagrywarce - o ile problem tam nie wyst***261;pi, to nasunie si***281; odpowied***378;. :idea: |
Cytat:
|
NEC 3520AW - nagrane płyty czyta jako "Pusty dysk CD"
Witam. To mój pierwszy temat na tym forum, więc proszę o wyrozumiałość. Otóż mam następujący problem:
Mam nagrywarkę DVD NEC 3520AW. Płyty CD nagrane nawet kilka lat temu czyta bez problemu. Gorzej jest z DVD. Gdy wkładam płytę DVD nagraną jeden dzień wcześniej, system wyświetla jako "Pusty dysk CD". Bez znaczenia, czy to Verbatim, TDK czy jeszcze inny nośnik. Płyty są w idealnym stanie. Używałem płyty czyszczącej, lecz nic nie pomaga. Mam system Windows XP SP2 May 2007. Proszę o pomoc! Pozdrawiam! |
Czy te no***347;niki dzia***322;aj***261; na innym nap***281;dzie w innym komputerze?
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:19. |