![]() |
Stary napęd -nowe płyty DL x8-błąd KEY_MEDIUM_ERROR czyli firmware nie ma strategii zapisu dla tych nośników.
|
czary2mary, czyli mogę coś z tym zrobić tzn. jakoś nagrać na tej nagrywarce DL x8 czy nie bardzo? Czy zmiana firmware pomoże? - jaki najlepiej wybrać?
|
Zmiana fw raczej nie pomoze, chyba ze bedzie wpisany tam ten id plyty. Mozna samemu edytowac fw i w miejsce innego wstawic ten ale marne szanse na powodzenie - szkoda marnowac dobre (verbatimki:) plyty.
|
Tak jak napisał loki7777 tych płyt tym sprzętem możesz nie nagrać-na pewno nagrasz (sam miałem tego Neca i nagrywałem) Verbatim DVD+R DL (MKM 001) X2,4 które chyba jako jedyne ze starych nośników jeszcze można kupić.
|
ja mam podobny problem z tą nagrywarką tylko że u mnie płytę EMTEC DVD+R DL wypaliła z plikiem o wadze 7.5GB, chciałem kupić Verbatim ale nie mogłem dostać, zapis zakończony pomyślnie ale danych na płycie nie widzi i nie wiem co jest grane
dodam że mam firmware v307 i wypalałem w NERO 8 |
problem z napędem NEC DVD RW ND 3540A
gdy włożę płytkę dvd r dl do napędu to jej nie widzi ale gdy uruchomie clone cd to normalnie da się nagrać nagrałem gre i xbox jej wogóle nie widzi a komputer normalnie ale to na pewno nie przez x bo on wszystkie inne czyta tylko nie te co nagrałem ... Sprawa jest taka że napęd chyba źle nagrywa i gdy włoże pustą płytke to jej nie widzi a nagraną widzi proszę o pomoc :fiu:?????????:spoko:
I jeszcze jedno zakupiłem też napęd LG GSA-H55L za 43 zł opłacało się ? z 2008.02.05 i ten napęd potrzebny jest mi tylko do dvd rdl czy będzie dobry ? |
Opłacało. Temu kto to sprzedał...
Ile ten NEC ma lat? 6? Ma prawo odmawiać posłuszeństwa. A kupowanie 3 letniego napędu, żeby zaoszczędzić 30 zł to IMO nieporozumienia. |
ma 4 lata niewiedziałem że nowy kosztuje 80 zł :( na allegro były takie myślałem że nie można nowego kupić
nie wiecie ??? |
Ale czego?
|
czy ten napęd do wyrzucenia nec
|
Można w ramkę oprawić i powiesić na ścianie. :>
|
a można gdzieś nowy laser dokupić ?
|
Lord Vader chyba ma :hmm:
|
niema pytałem tego zje..;.
|
Nec ND 3540A
Witam wszystkich może ktoś podpowie czy za pomocą w/w nagrywarce nagram DVD ROM?
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:12. |