![]() |
moze znajdziesz chetnego na zamiane.
albo idz na jakis serwis, moze beda mieli jakas padake z czarnym panelem. |
Cytat:
Cytat:
|
NEC 3520A - Problem przy nagrywaniu
Witam
Moj problem pojawia sie przy prubie nagrania plytki CD-R. Po wlaczeniu nagrywania zaraz na poczatku pojawia sie komunikat "Wystapil reset" i nagrywanie zostaje przerwane:( Nawet przy symulacji pojawia sie ten problem. Plyty DVD nagrywa normalnie. Odtwarzanie plyt DVD i CD jest OK. Co moze powodowac ten reset tuz na poczatku wypalania?? Pozdrawiam Vallord |
Jakiego programu uzywasz?
Jakie predkosci? Jakie plytki? |
Cytat:
Bo od razu następuje reset :czytaj: :D |
czy to prawda, ze NEC 3520A ma szklana optyke?
... pytam, bo sprzedawca w sklepie mi tak powiedzial, i ze szklanka optyka jest lepsza, trwalsza, daje lepsza jakosc nagrywania niz plastik. A wiec, czy to jest prawda? Aha, powiedzial tez, ze LG (4163B) ma plastikowa (i dlatego NEC jest lepszy niz LG). Wiec jak to jest ;)?
Wiecie moze, ktore z obecnie dostepnych napedow na rynku maja szklana optyke, a ktore plastikowa? Bo ja szczerze mowiac myslalem, ze teraz juz wszystkie maja plastikowa (no, moze poza Plextorkiem). |
Nagrywarka z jakiego miesiaca i jaki bios ma?
|
A ja myślalem że wszystkie mają szklaną oprócz ... Neca no i oczywiście ... Plextora... :wow:
|| ;) |
nie no bez jaj prosze ;) - jak to jest z ta optyka? czy ten gosc bredzil?
|
Dobra no to inaczej...
Jeżeli teraz się dowiesz że np. Samsung zwany szajsungiem jako jedyny ma szklaną optykę to jego właśnie zakupisz. ??? Poczytaj forum i wybierz palnik jaki według Ciebie ma najwięcej zalet w opiniach użytkowników (priorytet każdy ma inny) - po to jest miedzy innymi to forum, a nie sluchaj sprzedawców, którzy mają całkiem inne priorytety (najczęściej to sprzedać to co się nie sprzedaje) choć są też wyjątki. ;) |
ale ja nie twierdze, ze chce kupic naped xyz, bo jakis sprzedawca powiedzial, ze ma szklana optyke (naped, nie sprzedawca ;)) - tylko chce sie dowiedziec, czy ten NEC ma faktycznie SO czy tez gosc sciemnial.
|
Bez bicia przyznaję że po prostu nie wiem ???
Ale może ktoś już majstrował ;) |
moze plyty sa do dupy albo jak zawsze problem z nagraniem CD-r :D propozycja zmiany biosu na najnowszy :)
|
Większość nagrywarek dvd musi mieć szklaną optykę ponieważ podczas palenia dvd palarka ma mocniejszy laser niż w nagrywarkach cdrw (wynika to ze struktury płyty dvd), a to z kolei przerkłada się na znacznie wyższy pobór mocy i zwiększoną temperaturę. Jeżeli optyka przy tej wyskoiej temperaturze nie byłaby ze szkła, mogłaby bardzo łatwo zniekształcić się, co spowodowałoby liczne błędy w nagrywaniu ==> To moja teoria, ale nie dam sobie głowy za nią uciąć :D
|
wszystkie palniki mają optykę z tworzywa sztucznego (nie z plastiku) ze wzgledu na to iż to właśnie tworzywo ma lepsze właściwości fizyko-chemiczne niz szkło...jest tańsze w produkcji i daję się łatwiej obrabiać...to tyle odemnie..........
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:16. |