![]() |
Ostatnim naprawde udanym modelem byl Nec 3500 :taktak:
Z kazdym nastepnym sa mniejsze lub wieksze problemy, a i jakosc nagrywania nie zachwyca :nie: Przyklady na forum cdfreaks... |
Ilość załączników: 1
To samo co poprzednio tylko wiekszy odczyt:
|
Cytat:
Ale pamiętaj, że tak naprawdę te wykresy obrazują tylko jakość zestawu nagrywarka+nośnik. Jak wgrasz 1.W1 to nie znaczy, że zaraz będzie lepiej. Ale poeksperymentuj, jestem ciekawy wyniku, mój NEC już sobie poszedł, zostałem przy LG - większa kompatybilność z płytkami nagranymi w innych nagrywarkach. Chociaż przyznam, że gdybym brał pod uwagę tylko możliwości zapisu i kontroli PIE/PIF to zostawiłbym sobie tego NEC'a. A ten skin do XP - skąd masz? |
Cytat:
Zobaczymy :) Cytat:
Stad :) |
Ilość załączników: 2
Firmware wymieniony ale wyniknely z tego dziwne komplikacje. Po restarcie nagrywarki w systemie brak. Dopiero calkowite wylaczenie a nastepnie wlaczenie kompa spowodowalo wykrycie napedu przez bios. Za nastepnym restartem znow nie ma nagrywarki ?? !! Znow trzeba wylaczyc sprzeta, tez tak macie ?? (v. 1.W1)
I na koniec tescik: |
Nie, tak nie miałem, napęd działał bez problemu.
jedyne co mnie irytuje w XP to fakt, że po każdym zmianie firmware'u Windows zmienia przypisaną literę napędu - za każdym razem na kolejnę wolną. Tak mam z LG i tak miałem z NEC'em |
Cytat:
No u mnie tak nie ma :) DVD-RW zawsze ma taka sama litere... |
NEC DVD-RW ND-3520A jeszcze nie zostala dobrze oceniona a juz 40 no czyzby Nec gonil liteona z iloscia modeli :)
-ale strasznie duze sa PIF podobnie jak w 3520 :) |
NEC 3520A na 11 miejscu w KŚ
Witam
Stronka z KŚ z testami nagrywarek dvd Niby NEC jest na 11 miejscu ale nie za bardzo rozumiem czym kierowali sie testerzy, korekcje błędów NEC ma lepszą od napędu nr.1, chyba brakiem instrukcji, oprogramowania czy prędkościa nagrywania. Pole efektywność działania z wynikiem 5,29 stawia ten napęd wśród testowanych na drugim miejscu...jeśli efektywność byłaby najważniejsza http://www.worowisko.republika.pl/NE...KSNEC3520A.JPG Pozdrawiam |
Nie Pioneer, nie NEC, tylko BTC !!
(szybkosc dzialania to 47% oceny :| , 15% - "skutecznosc odczytu filmow DVD" :|, i cala reszta to kolejne glupoty) Standardowy beznadziejny test w KS |
a jakie napedy sa na lepszych miejscach?
|
Nec to swietny palnik, choc zapewne wszystko zalezy od egzamplarza... Mojemu kumplowi BTC na przyklad padlo i mowi ze juz nigdy nie kupi - slad na psychice, ot co...
|
ja mam Nec-a i nie narzekam nagrywarka jak nagrywarka ,narazie nie ma znią problemów ,więc luzik w razie czego ma 2 lata gwarancji:)
|
ta! a napewno na 1 miejscu Liteon ;)
|
Kolejny lamerowaty test KŚ. Szkoda slow. A ciekawi mnie kto jest w czolowce. Mozesz zeskanowac reszte tabeli?
Do firmy BTC mam uraze - zrazilem sie na ich plytach CD-R. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:21. |