![]() |
Problem z nec 3520a
Witam!!
Mam ogromny problem z moja nagrywarka!!! Od dwoch dni przy probie nagrania plyty dvd wyskakuje mi komunikat- "Writing Error: (3) error occurred writimg data to disc. A flaw exists in power calibration area (1048). Error Sense data: SENSE KEY: 3 ASC: 73 ASCQ: 3" Nie wiem co to jest. Probowalem juz zmiany biosu nagrywarki i reinstalowalem system i nic. Zmiana programu do nagrywania tez nic nie daje !!! Wie ktos co to moze byc?? |
Możliwe, ze zasilacz. Możliwe też, że napęd jest uszkodzony. Najlepiej sprawdź nagrywarkę innym kompie - ja stawiam na zasilacz :-> No chyba, że masz jakieś lipne płytki :->
|
Cytat:
|
stawiam na zasilacz.... raz mi sie zdarzyl taki przypadek .... podobny komunikat i ta sama nagrywarka :( a zasilaccz wiem ze nie jest stabilny bo juz dysk mi reagowal podobnie na niego (potrafil sie wylaczyc)
pozdrawiam |
Cytat:
|
Cytat:
maniek |
Cytat:
|
PROBLEM z ZRIPOWANIEM FILMÓW NEC 3520a
mam problem niemoge zripowac filmów na dysk orginalnego (płytki są nieporysowane). Urzywam najnowszego Decryptora i biosa "3520_3.22_RPC+RL".Są to filmy SUSPECT ZERO, ANAKONDY POLOWANIE na KRWAWĄ ORCHIDEĘ (obie są na płytach w kolorze czerwonym).Gdy włanczam DVDDecryptora i mam wrzuconą płytkę wyskakuje w oknie LOG takie coś , a w miejscu gwiazdek sa żółte trojkąty z wykrzyknikiem :
*08:31:59 Possible Structure Protection Found! *08:31:59 7 areas have been marked as 'suspect'. *08:31:59 Dummy sectors will be inserted where necessary. Gdy naciskam przycisk i film zaczyna zrzucać się na dysk przy pierwszym pliku VTS_01_1.VOB lecą błędy.Dokładnie tak samo jest na drugim filmie.W czym leży wina.Może w Biosie albo to jakieś zabezpieczenie.Jeśli ktoś zrzucał jeden z tych filmów na NEC 3520a i poszło wszystko OK to neich napisze jaki BIOS ma wgrany.Prosze o pomoc |
:O płyty w kolorze czerwonym? znaczy od spodu? :O
|
Cytat:
|
tak w czerwonym
|
Te filmidła zripowałem benq 1620 programen dvddecrypter 3.5.4.0 bez problemu.
zapiasłem je jako ISO, potem do DEAMON Tools i przerobiłem Shrinkiem |
Skaczący bufor i NEC 3520A
Witam,
Mam NEC 3520A i bufor co jakiś czas mi skacze do 7, 20% - czym to może być spowodowane?? Ponoć trzeba wgrać jakiś driver ASPI - ale skąd to wziąść, i czy to napewno to?? Mam Windows XP PRO... Wie ktoś co może być przyczyną?? Pozdrawiam, North :) |
sprawdz czy masz włączone DMA
a co do ASPI to GOOGLE twoim przyjacielem - sprawdz |
a skąd to DMA wziąść??
;) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:03. |