![]() |
Witam
Jestem tu nowy i być może moje uwagi będą zignorowane przez tak wyśmienite forum znawców tematu. Mam tego NEC'ka 3520A i ... - jest bardzo cichy, praktycznie nie słychac pracy a wusuwa sie bezszelestnie, - kupiłem kilka rodzajów płyt (po pięć) nawet najgorsze badziewie i musze powiedzieć, że jesten miło zaskoczony. Zadnych błędów, żadnej zmarnowanej płytki (25 szt jednorazowo wypaliłem). Dziwię się więc tym negatywnym opinia. Być może jakiś wadliwy egz. A tu jest nowe firmware do tej nagrywarki http://www.micheldeboer.nl/firmware/ Pozdrawiam |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Teraz wgrałem 1.25 z 20 stycznia. Te same strategie zapisu CDR, płytki wykrywane tak samo i nagrywa je elegancko. Muszę natomiast potestować jak się sprawuje w przypadku DVD, w porównaniu do 1.04, ale to jutro. |
ja też mam z grudnia, zresztą kupilem w grudniu w Polsce (a dokładnie 30 grudnia)...
|
Wypróbowywaliście juz 1.05 (LD Beta3)?
|
Cytat:
|
Ja proponuje 1.25 od I-O-DATA... pali bardzo dobrze, te same strategie co najnowszy 1.04 + bitsetting automatyczny dla +R/RW i DL
pozdro ;) |
Ja jednak wole poczekac na opinie o LD b3 :) i na finalna jego wersje :)
pozdro ;) |
to znaczy, że mam isc do sklepu i kupić tego NECa? :|
|
NEC ND-3520A a LG GSA-4163B
Witam
Zamierzam kupić nagrywarkę i zależy mi na czasie. Zastanawiam się nad tymi dwoma w tytule. Chciałem najpierw Neca, ale ten model LG w testach poważanych serwisów wychodzi lepiej niż Nec (ma praktycznie taką samą jakość nagrywania, a trochę lepszą korekcję błędów). Poza tym LG ma w oryginalnym firmware bitsetting dla +R i +R9, a NEC nie; wiem, że da się to załatwić nieoficjalnym firmwarem, ale stracę gwarancję, a nagrywarze coś się stanie powiedzmy po pół roku i co wtedy? ??? Nie jestem na tyle bogaty, żeby wymieniać wypalarkę co pół roku... Aha, LG może robić kopie SafeDiska do wersji 2.8, a NEC tylko do 2.5. Z drugiej strony chciałbym, żeby nagrywarka służyła mi jak najdłużej, a produkty Neca są ponoć dobrej jakości, a o LG słyszy się różne rzeczy... Proszę, odnieście się do tego co napisałem i doradźcie mi...i jakby ktoś miał jakieś info, która z nich dobrze chodzi pod Linuksem to też by było fajnie :) |
@Krosan
myślę że dobrze zrobisz jak posłuchasz poważnych serwisów..... 8 ) Co do trwałości napędów to w obu przypadkach możesz trafić na wadliwy egzemplarz....ale od czego jest gwarancja (LG 2lata) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:04. |