Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   NEC ND3500\3520\3530\3540 A (https://forum.cdrinfo.pl/f15/nec-nd3500-3520-3530-3540-a-45570/)

mallow 01.02.2005 20:38

Czemu szkoda ???
pozdo ;)

epol 01.02.2005 21:02

Nie trzeba by jezdzic do sklepu oddawac i odbierac sprzetu. A jesli sie kupuje spaware na odleglosc to jeszcze lepiej by bylo miec door-to-door.

Kojiro 01.02.2005 22:17

Mam do was male pytano, kupilem dzisiaj NEC'a 3520A i myslalem ze spokojnie podlacze do pc'ta i bedzie hulac, ale sie mylilem. Mobo(Procomp BVC3A) wykrywa nagrywarke, przechodzi pierwsze okno przy wlaczeniu, a dalej sie zatrzymuje. HDD pracuje jako Primary Master, nagrywarka Secondary Slave, nie wiem czy wina moze lezec w os'ie (win2003).
Do you have any idea?

ulan 01.02.2005 22:20

Cytat:

Napisany przez Kojiro
Mam do was male pytano, kupilem dzisiaj NEC'a 3520A i myslalem ze spokojnie podlacze do pc'ta i bedzie hulac, ale sie mylilem. Mobo(Procomp BVC3A) wykrywa nagrywarke, przechodzi pierwsze okno przy wlaczeniu, a dalej sie zatrzymuje. HDD pracuje jako Primary Master, nagrywarka Secondary Slave, nie wiem czy wina moze lezec w os'ie (win2003).
Do you have any idea?

hmmm Secondary Master??????

akuku 01.02.2005 22:26

To moze ja tez opisze moje problemy z 3500AG. Razem z nagrywarka kupilem 5 sztuk DVD-R 4x Verbatim SuperAZO. Na pierwszy ogien poszly mp3. Nagralem cala plytke z mp3 ale ich jakosc po nagraniu byla fatalna, w kazdym odsluchanym pliku bylo wyraznie slychac jakies trzaski i "skrecze" ktorych nie bylo w plikach odtwarzanych z hdd. Niewiele myslac sciagnalem ze strony NECa nowszy BIOS 2.18 i zainstalowalem go. Potem bylo juz tylko gorzej. Kolejna plytka - znowu mp3 - nie dograla sie do konca. Przy 99% w Nero wywalilo blad
Kod:

Plyta niemozliwa do zapisania
czy cos podobnego. Prawie cala plytke dalo sie odczytac ale proba otwarcia niektorych plikow wprawiala system w dluuuuuuuuuga zadume. Z trzecia i czwarta plyta byla identyczna sytuacja - bledy przy 99%.

Przenioslem NECa do sasiada i odpalilem u niego. Ostatnia plytka nagrala sie bez bledow. Zaczalem szukac roznic i znalazlem: w menedzerze urzadzen w urzadzeniach systemowych mialem dwa podobne wpisy - PnP BIOS Extension i Plug and Play BIOS Extension. Przy pierwszym z nich byl maly zolty wykrzyknik :D Po usunieciu urzadzenia NEC zaczal w koncu jako tako pracowac ;) chociaz wykresy w Nero Speed jeszcze dalekie od idealu :( a test jakosci dysku wcale nie rusza:
Kod:

Blad podczas inicjowania testu

tytusdezoo 01.02.2005 22:30

Bo kur... w NECu test jakości nie działa, jak byś czytał forum to bys wiedział.

akuku 01.02.2005 22:35

ja kupilem w listopadzie za 289 zlotych :)

akuku 01.02.2005 22:38

hahahaaha no to niezla wtopa na poczatek, faktycznie jak bym czytal to bym wiedzial ale na razie uzywalem tylko "Szukaj" a nie czytalem wszystkiego jak leci :D

Kojiro 01.02.2005 22:59

Double "hmmm" , co za roznica, dwa urzadzenia i dwie tasmy... Juz po sprawie, troszeczke pogrzebalem w bios'ie i jest ok.

VANTWG 01.02.2005 23:23

Cytat:

Napisany przez mallow
I Ty niby swojego nie chwalisz

tu już nie chodzi o mnie......to potwierdzają poważne zachodnie serwisy.....mi to zwisa czy tak jest w rzeczywistości czy nie ważne jest że co spale to chodzi bez problemu zarówno na kompie jak i na zabytkowych stacjonarkach i nie ważne czy pale na badziewiach za 1pln czy na extra wypasach za 10........
Cytat:

Napisany przez mallow
Wszystko co do tej pory nagrywalem/kopiowalem chodzi bez zarzutu i na kompie i na odtwarzaczu... wiec samo mowi za siebie

i masz racje bo różnica w jakości między naszymi palnikami jest tak niewielka że widać ją tylko na wykresach....a exajtują nią sie tylko wykresomaniacy....
na koniec :piwo: i po temacie.....

adbok 01.02.2005 23:26

Ja wybralem Neca ;)i jestem zadowolony ;)Polecam :)

ulan 01.02.2005 23:50

Cytat:

Napisany przez Kojiro
Double "hmmm" , co za roznica, dwa urzadzenia i dwie tasmy... Juz po sprawie, troszeczke pogrzebalem w bios'ie i jest ok.

ano tak, że wieloletnie doświadczenia wielu użytkownikow wskazuje, że lepiej nagrywarke nie podpinać na tym samym kanale z hd (zresztą podobnie cd/dvd-rom). Ale rób jak chcesz, to w końcu Twój komp...

Kojiro 02.02.2005 00:00

U mnie tak jest, jak by nie bylo nie widzialbym sensu pisac primary/secondary master/slave. Tylko jeszcze nie rozumiem co mialo by dac zmiana z secondary slave na s. master, nie jestem w posiadaniu dwoch dyskow i nagrywarek.

pawelblu 02.02.2005 00:02

A ja wogole tego modelu nie kupilem, ale to chyba nie powod zeby o tym nie napisac ...

A ogolnie to LOL !!

pykson 02.02.2005 00:06

musze napisac, ze ja tez nie kupilem tego neca

rzeczywiscie - prawie 5 stowek to drogo :D:D:D

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:18.