![]() |
Czemu szkoda ???
pozdo ;) |
Nie trzeba by jezdzic do sklepu oddawac i odbierac sprzetu. A jesli sie kupuje spaware na odleglosc to jeszcze lepiej by bylo miec door-to-door.
|
Mam do was male pytano, kupilem dzisiaj NEC'a 3520A i myslalem ze spokojnie podlacze do pc'ta i bedzie hulac, ale sie mylilem. Mobo(Procomp BVC3A) wykrywa nagrywarke, przechodzi pierwsze okno przy wlaczeniu, a dalej sie zatrzymuje. HDD pracuje jako Primary Master, nagrywarka Secondary Slave, nie wiem czy wina moze lezec w os'ie (win2003).
Do you have any idea? |
Cytat:
hmmm Secondary Master?????? |
To moze ja tez opisze moje problemy z 3500AG. Razem z nagrywarka kupilem 5 sztuk DVD-R 4x Verbatim SuperAZO. Na pierwszy ogien poszly mp3. Nagralem cala plytke z mp3 ale ich jakosc po nagraniu byla fatalna, w kazdym odsluchanym pliku bylo wyraznie slychac jakies trzaski i "skrecze" ktorych nie bylo w plikach odtwarzanych z hdd. Niewiele myslac sciagnalem ze strony NECa nowszy BIOS 2.18 i zainstalowalem go. Potem bylo juz tylko gorzej. Kolejna plytka - znowu mp3 - nie dograla sie do konca. Przy 99% w Nero wywalilo blad
Kod:
Plyta niemozliwa do zapisania Przenioslem NECa do sasiada i odpalilem u niego. Ostatnia plytka nagrala sie bez bledow. Zaczalem szukac roznic i znalazlem: w menedzerze urzadzen w urzadzeniach systemowych mialem dwa podobne wpisy - PnP BIOS Extension i Plug and Play BIOS Extension. Przy pierwszym z nich byl maly zolty wykrzyknik :D Po usunieciu urzadzenia NEC zaczal w koncu jako tako pracowac ;) chociaz wykresy w Nero Speed jeszcze dalekie od idealu :( a test jakosci dysku wcale nie rusza: Kod:
Blad podczas inicjowania testu |
Bo kur... w NECu test jakości nie działa, jak byś czytał forum to bys wiedział.
|
ja kupilem w listopadzie za 289 zlotych :)
|
hahahaaha no to niezla wtopa na poczatek, faktycznie jak bym czytal to bym wiedzial ale na razie uzywalem tylko "Szukaj" a nie czytalem wszystkiego jak leci :D
|
Double "hmmm" , co za roznica, dwa urzadzenia i dwie tasmy... Juz po sprawie, troszeczke pogrzebalem w bios'ie i jest ok.
|
Cytat:
Cytat:
na koniec :piwo: i po temacie..... |
Ja wybralem Neca ;)i jestem zadowolony ;)Polecam :)
|
Cytat:
|
U mnie tak jest, jak by nie bylo nie widzialbym sensu pisac primary/secondary master/slave. Tylko jeszcze nie rozumiem co mialo by dac zmiana z secondary slave na s. master, nie jestem w posiadaniu dwoch dyskow i nagrywarek.
|
A ja wogole tego modelu nie kupilem, ale to chyba nie powod zeby o tym nie napisac ...
A ogolnie to LOL !! |
musze napisac, ze ja tez nie kupilem tego neca
rzeczywiscie - prawie 5 stowek to drogo :D:D:D |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:18. |