![]() |
Cytat:
|
witam ponownie
autorun wyłączony przy użyciu gpedit.msc - płyta się mieli w stacji ok. 15 sek i tak. czy waszym zdaniem ta sytuacja jest normalna? pzdr |
Cytat:
Kwestia konfigu i zachowania się systemu i urządzeń Lubią płatać figle :> A Slave - mimo nazwy - nie jest żadną formą "gorszej" konfiguracji Powinno chodzić tak samo dobrze jak na Master Zwłaszcza jeżeli jest samo na kanale IDE :taktak: :mruga: |
Cytat:
Za jakość się płaci :taktak: :mruga: |
U mnie to by bylo w miare normalne, bo u mnie w cd-rw xp mieli plytke ok 10 sekund moze wiecej, wiec na to raczej nic juz nie poradzisz
|
Podpinam sie pod post kolegi...
Nie zakładałem nowego tematu, tylko podpinam sie tutaj i mam kilka pytan:
Mam NEC 3520 z Biosem 1.04. Chce zmienic BIOS, tylko tak zebym nie stracił gwarancji (czyli na jakis oficj. nie modtfikowany) czy na stronie www.michel.... BIOS 1.25 (znajduje sie on w tab. Original Firmware - Original 1.25 firmware (I-O Data rebadged to NEC 3520) to BIOS który moge wgrac bez zadnych oporów i nie strace gwarancji) Dlazcego nie ma zadnych BIOSÓW na stronie NEC-a do 3520. Czy moge uzyc programu NEC Flash WIN czy lepiej jakiegos DOS-owego (jest różnica???) Długo trwa zmiana BIOS-u??? Dzieki. Grzesiek |
Cytat:
Zmiana biosu trwa niezbyt długo - około kilkudziesięciu sekund Wgrywając do napędu jakiekolwiek inne biosy niż oficjalne Przy awarii sprzętu narażasz się na utratę gwarancji :) |
Jest napęd DVD, który łączny czas ładowania/rozpoznawania ma najkrótszy. :spoko:
|
Czyli BIOS-y ze strony www.michel...... nie mam co wgrywać??? bo są nie oficjalne??? czyli strace gwar.
Wnioskuje ze jedyne BIOS-y jakie moge wgrac to BIOS-y które ukazują sie na stronie oficjalnej NEC. |
Cytat:
Zobacz ilu użytkowników tak robi - prawie wszyscy zapaleńcy :> Procent padów po takich operacjach jest znikomy :taktak: Zawsze możesz wrócić do biosu oryginalnego :mruga: Problem zaczyna się wtedy, gdy spawarka padnie I brak jest przez to możliwości wgrania biosu firmowego Ale to i nawet wtedy nic nie jest przesądzone :nie: Bo w serwisie muszą to udowodnić, że był inny :czytaj: :mruga: |
VANTWG, dziei za mozliwosc fajnej polemiki :piwo:
pozdro ;) |
slave tez cacy ;-)
popieram ostatni wypowiedz... ja mam podpietego mojego NEC'a jako secondary slave i wszystko chodzi idealnie :-) nigdy jeszcze problemow nie mialem!
|
ulan zostales przeglosowany, ma ktos na swoim nec'ku bios 1.25, predkosc cd-r max x24?
|
Ja mam 1.25 i mam 48 :)
pozdro ;) |
Cytat:
Oto i on: http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...&postcount=202 |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:23. |