Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   NEC ND3500\3520\3530\3540 A (https://forum.cdrinfo.pl/f15/nec-nd3500-3520-3530-3540-a-45570/)

Iborkim 31.01.2005 21:20

Cytat:

Napisany przez SX1
dodane: wlasnie nagralem gre z obrazu plyty w iso i tez jej nie odczytuje :/ tzn nie widac zeby cos na plycie bylo...

Jeżeli iso podepniesz pod napęd wirtualny to można obejżeć jego zawartość ?
chodzi o to czy iso nie jest w jakimś dziwnym formacie tak jak np gry na xboxa.

loki7777 31.01.2005 21:28

Cytat:

Napisany przez Iborkim
Jeżeli iso podepniesz pod napęd wirtualny to można obejżeć jego zawartość ?
chodzi o to czy iso nie jest w jakimś dziwnym formacie tak jak np gry na xboxa.

Mozna :)

epol 31.01.2005 21:29

hej,
a jak jest z gwarancja? Ile jej jest i kto ja realizuje i na jakich zasadach. W pewnych sklepach internetowych pisze, ze jest 2 lata door-to-door realizowana przez producenta. Jak wy macie?

doktor 31.01.2005 21:48

Cytat:

Napisany przez ferges
to znaczy, że mam isc do sklepu i kupić tego NECa? :|

Dokładnie.
Wykresy, szumu i bzdety. To są wymysły zazdrosnych posiadaczy przechodzonych patelni. Jak obserwuję poczynania NEC'a to jestem pełen podziwu dla tej korporacji. Tak 30 lat temu była wiodącą na rynkach światowych. Potem trochę przysiedli z uwagi na nie trafione inwestycje w Indonezji, ale teraz znowu o nich głośno i nie tylko z uwagi na DVD.

mallow 31.01.2005 21:49

Ja mam 2 lata.... a odnosze do sklepu gdzie kupilem :) w razie czego tfu tfu tfu ||||||
pozdro ;)

sem 31.01.2005 21:57

Brawo dla doktora.

mallow 31.01.2005 22:03

Witam :)
Cytat:

Zastanawiam się nad tymi dwoma w tytule. Chciałem najpierw Neca, ale ten model LG w testach poważanych serwisów wychodzi lepiej niż Nec

To forum jest najpowaniejszym serwisem i tutal nagrywarek LG sie raczej nie chwali ;)
NEC 1:0 LG

Cytat:

ma praktycznie taką samą jakość nagrywania, a trochę lepszą korekcję błędów
hm... korekcja bledow... przy niewiele zmasakrowanych plytach nie bedzie Ci to az tak bardzo potrzebne... a na DVD zabezpieczenia nie sa az tak grozne
NEC 2:0 LG

Cytat:

Poza tym LG ma w oryginalnym firmware bitsetting dla +R i +R9, a NEC nie; wiem, że da się to załatwić nieoficjalnym firmwarem, ale stracę gwarancję, a nagrywarze coś się stanie powiedzmy po pół roku i co wtedy? ???

co masz na mysli mowiac oryginalny... heh, chyba chodzi bardziej o wgrany w fabryce... tak czy siak siadajac na neca bedziesz musial sie zdecydowac na nowe firmawry bo nie zostalo wydobtyw wszystko z tego nowego chipa... ktory mu twam wsadzili... no ale niech bedzie. A jak cos Ci sie stanie z nagrywara to zawsze mozna powrocic do pierworodnego biosu :)
NEC 3:1 LG

Cytat:

Aha, LG może robić kopie SafeDiska do wersji 2.8, a NEC tylko do 2.5.

ta nagrywarka barziej Ci ma sluzyc do CD czy DVD... jak masz zamiar takie cos kopiowac to chyba lepiej zainwestuj w jakiegos litka albo lg ale CD-RW :)
NEC 3:1 LG
wiec nec wygrywa

Ten Nec juz jest dopiero moim pierwszym neciem wiec o trwalosci nie moge powiedziec... ale pali swietnie chodzi cicho i problemow nie mam ZADNYCH :) Jest nagrwarka pzyszlosciowa ze wzgledu na nowy chip :) Co do trwalosci LG to w cd-rw trwlosc jest piekna, mam juz rok (albo troche wiecej) i dalej wysmienicie pali wszystko na zielono w cd-speed :) dvd-rw LG sie podobno nie za bardzo udaly chociaz nie wiem bo nie mialem, i tu musza sie wypowiedziec posiadacze owych nagrywarek... ale znajac zycie kazdy chwali sowje

W skrocie bierz NEC'a
pozdro ;)

Yetixxl 31.01.2005 22:19

@ mallow co do twojej punktacji mam małe zastrzeżenia np: twierdzisz że na dvd zabezpieczenia nie są tak grożne a co z grami są pozabezpieczane safediscami conajmniej 3.2xxx, co wcale nie świadczy na kożyść LG z powodu braku dobrego softu (Alcohol nie wspiera DVD mam nadzieję że w nowej wersj się to zmieni).Co do biosu nie zawsze idzie tak łatwo wystarczy poczytać o nieudanym wgraniu biosu i nie zawsz się da radę wrucić do pierwotnego biosu i pozostaje serwis a przy wgrywaniu nieautoryzowanego biosu gwarancja przepada.

Krosan 31.01.2005 22:23

Cytat:

Napisany przez mallow
To forum jest najpowaniejszym serwisem i tutal nagrywarek LG sie raczej nie chwali ;)

Miałem na myśli cdrinfo.com i cdfreaks.com ;)

Cytat:

Napisany przez mallow
co masz na mysli mowiac oryginalny... heh, chyba chodzi bardziej o wgrany w fabryce... tak czy siak siadajac na neca bedziesz musial sie zdecydowac na nowe firmawry bo nie zostalo wydobtyw wszystko z tego nowego chipa... ktory mu twam wsadzili... no ale niech bedzie. A jak cos Ci sie stanie z nagrywara to zawsze mozna powrocic do pierworodnego biosu :)

Oczywiście miałem na myśli "fabryczny". Samej operacji flashowania się nie boję, bo i tak jakbym wziął LG czy Neca to nowszy, oficjalny firmware już jest dostępny. Chodzi mi o wgranie nieoficjalnego. Czy gdybym tak zrobił i nagrywara by nie chciała działać to po przywróceniu pierwotnego firmware'u wszystko by było ok i nie było by różnicy dla serwisu? ;) I czy będzie możliwość ew. wgrania biosu od 3530?

Cytat:

Napisany przez mallow
ta nagrywarka barziej Ci ma sluzyc do CD czy DVD... jak masz zamiar takie cos kopiowac to chyba lepiej zainwestuj w jakiegos litka albo lg ale CD-RW :)

Nigdy nie wiadomo, co się trafi i dlatego chcę mieć jak najbardziej uniwersalną nagrywarkę.
Poza tym czytałem opinię, że LG bardzo dobrze nagrywa wszelkie płyty DVD, bo obsługuje format DVD-RAM, który jest bardziej wymagający od nagrywarki.

SX1 31.01.2005 22:40

@loki7777 odpowiedziales za mnie ?:>
@Iborkim da sie , nawet zainstalowalem na wirtualnym ta gre i kolega nagral sobie na jakims liteonie z tego samego obrazu i mu dziala wszystko

a osobne pytanie: w jakim regionie nagrywa sie plyta jesli jest on jeszcze nie ustawiony?? bo ta wlasnie gre nagralem bez ustawionego regionu...moze o to chodzi??

VANTWG 31.01.2005 23:51

@mallow
zwaliłeś mnie z nóg pisząc
Cytat:

To forum jest najpowaniejszym serwisem i tutal nagrywarek LG sie raczej nie chwali...
... hehe bez obrazy ale skromności jaki i obiektywizmu to bardzo ci brakuje........
Niestety wypowiedzi na tym forum nie mają nic wspólnego z obiektywnym podejsciem do tematu....LG zgóry jest skazane na krytyke mimo że na zachodnich serwisach jest bardzo chwalone i dostaje wyróżnienia.....tutaj liczy się tylko swięta trójca Liteon/Plextor/NEC......i oczywiście oemy tych napędów....
Sorki ale taka jest prawda.......
Nie będę się więcej wymondrzał ani nikogo nakłaniał...powiem tylko że ja wybrałem LG 4163.......

Krosan 01.02.2005 00:16

VANTWG - dziękuję Ci za Twoją opinię.
Patrząc coraz głębiej w forum zaczynam się zastanawiać na Benkiem 1620 - ma bardzo dobrą jakość nagrania, korekcję błędów i dużo fajnego softu. Co o tym wszystkim sądzicie?

laczek 01.02.2005 03:00

Problemy z NEC ND3500 AG - pomocy

Witam serdecznie,

Mam w kompie odtwarzacz DVD Neca i zainstalowany program do odtwarzania
plytek DVD o nazwie Power DVD. Niestety mam problem. Od czasu do czasu, podczas odtwarzania filmu, przez pare sekund (5 lub 6) obraz mi nieruchomieje. Zdarza sie to raczej rzadko, powiedzmy raz na 10 minut ale jest strasznie denerwujace.
Czy ktos moze wie jaka jest przyczyna takich problemow? Bardzo prosze o pomoc.

Dzieki i pozdrawiam

Boger 01.02.2005 06:13

Mam Nec'a 2500 i moj nowy Benq 1620 juz do mnie jedzie || Potestuje plytki wypalone na Necu i wypalone na Benq i zdecyduje: Nec czy Benq. Cos jednak czuje ze bedzie to Benek 8 )

Nie mialem z nim jeszcze stycznosci, jednak na dzien dzisiejszy wybieralbym pomiedzy 2 markami: Plextorem a Benq. Plex odpada ze wzgledu na cene, a dodatkowo wcale nie jestem pewien czy jest lepszy od Benka. W benku jedyne co mnie odstrasza to ... nazwa :\ Gdyby ta nagywarka nazywala sie Nec, to mialbym ja juz od dawna:)
Ja wybralem Benq 8 )

VANTWG 01.02.2005 08:45

@Krosan
Benq to dobry napęd. Ma dobrą jakość nagrywania i korekcje. Jest też bardzo chwalony na zachodnich forach, więc masz trudny wybór......:)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:54.