![]() |
żadnych obtarć, wszystko smiga lux.
|
Cytat:
A tak na marginesie nec2500 wypalił mi do tej pory około 2500 płyt, nec 3500 około 1500.Zwykła nagrywarka Asus którą miałem jeszcze pół roku temu padła po 1000 płyt.I co tu porównywa ć? |
Cytat:
|
Cytat:
A co do Mobo, to wybieram DFI, później Asus. :mruga: |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Jeżeli chodzi o wersję firmware dla nagrywarki Nec 3520A, to ze strony http://www.micheldeboer.nl/firmware/ ściągnąłem 3520_104_6st.zip oraz najnowszy nec3520_125.zip - zero poprawy w kwestii odczytu.
|
Wierzę ci-ale gdybyś najpierw przejżał fora to uniknąbyś tego rozgoryczenia
|
witam, ja na Twoim miejscu udał bym się do miejsca w którym zakupiłem ten sprzęt i opisał te stukanie i poprosił o sprawdzenie wypalarki, pozdr
|
Cytat:
maniek |
Data produkcji tego NEC-a 3520A - grudzień 2004
|
Problem z Neckiem 3520:(
Witam! Przedwczoraj kupilem nagrywarke Necka 3520 i od poczatku mam z nia problem. Mianowicie:
1. Wypala kazda plytke, ale robi to z bledami i daje sie pozniej odczytac lub skopiowac tylko czesc zapisanych danych (jedynym wyjatkiem byla plytka dvd+rw platiniuma). Moze to byc czesciowo wina plytek Axe dvd-r x4, ale sytuacja powtorzyla sie klikakrotnie z cd-rw Esperanza (plytka ta na nagrywarce LG u kumpla nagrala sie bezblednie) 2. W nero predkosc nagrywania dobierana jest automatycznie, nie mam mozliwosci jest wyboru Zaznaczam ze kilkakrotnie instalowalem Nero od nowa, doinstalowywalem sterowniki Aspi a ostatnio nawet wgralem nowego windowsa Xp. :'( Kupujac ta nagrywarke doplacilem do LiteOna 1653, ktory w ogole nie chcial nagrywac plytek -dvd. Prosze o pomoc i z gory dziekuje za wszelkie wskazowki |
Cytat:
Moim zdaniem, będziesz musiał oddać napęd i żądać nowego, ze stycznia (bieżącego roku oczywiście :P). |
tez mam od piątku nagryware NEC ND-3520A. i tez na esperanzach mi kaszani (( .jutro bede probowal platinumy (tak mi tutaj doradzono) lub verbatimy. obrazy nagrał dobrze, ale z nagranych szesciu filmów na jednym dvd chodzą cztery , reszta nie dziala. to samo z kopiowaniem na dysk, te co sie uda odtworzyc to czasem sie skopcą a reszta nie. mam nadzieje ze zmiana nosnika na lepszy rozwiąże problem, i niebedzie to wina nagrywarki bo sie chyba pochlastam :klnie: .
pozdrawiam .narazie. |
Cytat:
maniek |
Witam! Ja zakupiłem w sobotę neca i jak do tej pory nie udało mi się wypalić jescze ani jednej płytki, 10 płytek platinum DVD-R szlak trafił, za każdym razem w trakcie wypalania nagrywarka się zatrzymuje i koniec, próbowałem róznych sposobów z podłączeniem i nato wychodzi że jest chyba uszkodzona, natomiast inne płytki DVD czyta bez problemu oraz nagrywa cdr, zastanawiam się czy to był dobry wybór czy tyko pech, jutro ide wyminić mam nadzieje ze niebędzie problemu.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:01. |