Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   NEC ND3500\3520\3530\3540 A (https://forum.cdrinfo.pl/f15/nec-nd3500-3520-3530-3540-a-45570/)

juicepp 12.02.2005 22:50

ja również mam tego neca i narazie nie narzekam.....ale powiadam....narazie....zobaczymy co czas pokaze.

Marxter 12.02.2005 22:52

Cytat:

Napisany przez karolkiewicz
Mój nec (3520) po wypaleniu kilku płyt padł. Pojawiają się jakieś błędy w początkowych sektorach i płyty nie są do odczytania. Co za gó...o. Próbowałem DVD+,-R,(nawet Verbatimy) CD-R (RW). Odradzam ten sprzęt.

Widać masz pecha. Ja tam nie mam z nim najmniejszych problemów jak dotąd.

karolkiewicz 12.02.2005 23:14

Mój nec (3520) po wypaleniu kilku płyt padł. Pojawiają się jakieś błędy w początkowych sektorach i płyty nie są do odczytania. Co za gó...o. Próbowałem DVD+,-R,(nawet Verbatimy) CD-R (RW). Odradzam ten sprzęt.

doktor 13.02.2005 11:15

Cytat:

Twoja wypalarka (nie czytaj opalarka) jest widocznie wadliwa albo coś spiepxxxxłeś. Nagrywam nia już ..... i wszystko jest O.K. I tak od razu "odradzam ten sprzęt". Kiedys miałem pierwsza kamerę Video JVC. Po tygodniu padł zasilacz. I co mam napisać odradzam ten sprzęt? Masz poprostu pecha.
To jest super sprzęt. Cichy, szybki i skuteczny. Nagrywa każde badziewie. Nawet te za 85 gr na bazarze. Tacka wychodzi bezszelestnie. Jeszcze rok a NEC zasypie świat swoimi produktami zobaczycie.

śmiguś 13.02.2005 13:41

Nie ma rzeczy idealnych, bezawaryjnych Nawet Nec może paść;D Widocznie trafiłeś na wadliwy model. Ale nie ma problemu jak jest na gwarancji to ci wymienią ;D i bedziesz mógł palić płytki bez problemu (mam nadzieje)
Jutro bede miał Neca 3520 <jupi>

Zofer 13.02.2005 13:57

Cytat:

Napisany przez doktor
No właśnie. Czy jest już nowe firmware do 3520? I jak je uaktalnić? Czy tak jak sterowniki, a może inaczej. Może jakiś instruktarz? Bardzo proszę.

Najnowszy oficjalny od NECa to 1.25. Program do flashowania spod Windowsa oraz firmware jest tutaj.

heras 13.02.2005 14:20

Mam pytanie: gdzie sie sprawdza date produkcji nagrwarki. Kupilem jakis tydzien temu Nec;a 3520A. Chcialbym sie dowiedziec kiedy zostala wyprodukowana??

loki7777 13.02.2005 14:31

Na gornej sciance obudowy chyba po prawej stronie nieopodal modelu, lub u dolu

karolkiewicz 13.02.2005 16:10

Cytat:

Napisany przez doktor
Twoja wypalarka (nie czytaj opalarka) jest widocznie wadliwa albo coś spiepxxxxłeś. Nagrywam nia już ..... i wszystko jest O.K. I tak od razu "odradzam ten sprzęt". Kiedys miałem pierwsza kamerę Video JVC. Po tygodniu padł zasilacz. I co mam napisać odradzam ten sprzęt? Masz poprostu pecha.
To jest super sprzęt. Cichy, szybki i skuteczny. Nagrywa każde badziewie. Nawet te za 85 gr na bazarze. Tacka wychodzi bezszelestnie. Jeszcze rok a NEC zasypie świat swoimi produktami zobaczycie.

Masz tego NECa i jesteś zaowolony OK. Może troche przesadziłem że "odradzam ten sprzęt" ale nie dziwi Cie dlaczego jest tyle forów o tej nagrywarce z pomocą w tytule. Ja też byłem zadowolony i chwaliłem ją na tych forach. Rozejrzyj się : temu coś obciera (kilka różnych osób o tym pisało) ten odniósł na drugi dzień, tamten nażeka że wypala tylko dobre (drogie) płyty. Na podstawie tego mogę powiedzieć jedno. Jest to zbyt wcześnie wypuszczony, niedopracowany model. A szkoda. Wczoraj zadzwoniłem do serwisu, powiedzieli że nie ma problemu i wymienią i że mają bardzo dużo reklamacji na ten model. PILNÓJCIE GWARANCJI!!!

Pozdrawiam.

karolkiewicz 13.02.2005 16:15

Cytat:

Napisany przez doktor

A co według ciebie mogłem spiepxxxxyć. Jednego dnia nagrywa drugiego nie. Może coś mi doradzisz co spawdzić. Próbowałem Nero 6603, 6606, Alkohola (nieudana próba nagrania obrazu na cdr przez tego neca), wszystkich płyt Cd i dvd.

doktor 13.02.2005 17:03

Cytat:

A co według ciebie mogłem spiepxxxxyć. Jednego dnia nagrywa drugiego nie. Może coś mi doradzisz co spawdzić. Próbowałem Nero 6603, 6606, Alkohola (nieudana próba nagrania obrazu na cdr przez tego neca), wszystkich płyt Cd i dvd.

Mam NERO 6.3.1.20 i wszystko śmiga. Może masz hakowanego, albo źle hakowanego bo to też ma znaczenie. Miałem kiedyśtaki przypadek, że nero był dedykowany tylko pewnej grupie nagrywarek. Są i takie numeru. Mogę Ci przesłać ten prg. i zobaczymu. Nr gg5894595

doktor 13.02.2005 17:19

Cytat:

Napisany przez Zofer
Najnowszy oficjalny od NECa to 1.25. Program do flashowania spod Windowsa oraz firmware jest tutaj.

Fajnie dzięki, ale z czym to sie je. Ja mam 1.04 i coś mam zrobić ale co aby miec 1.25. Mozesz tak jak z łopatologią ??? Co to jest to flashowanie itd. Wiem że zawracam ...

heras 13.02.2005 18:07

Duzo z WAS pisalo o problemach z Neckiem 3520A. Ja kupilem go jakis tydzien temu, sprawdzilem wyprodukowany zostal w styczniu 2005. Wypalilem dotychczas 4 plyty - 3 samsungi DVD+R x4 i TDK DVD+R x8 i wszystko bylo w porzadku. Czyli mam rozumiec ze modele wyprodukowane w 2005 roku powinny byc spoko????

ulan 13.02.2005 19:03

Mam tego neca od 30 grudnia, wypaliłem na nim już kiladzisąt płyt (tanich, drogich, dwuwarstwowych, plusy, minusy itp). i nie miałem z tymi płytami żadnych problemów. Nagrywarka jest z grudnia. Czyta też wszystko...

mallow 13.02.2005 20:16

tak :tak:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:38.