Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   NEC ND3500\3520\3530\3540 A (https://forum.cdrinfo.pl/f15/nec-nd3500-3520-3530-3540-a-45570/)

legion 03.10.2004 11:04

Cytat:

Napisany przez Testus
Hehe no nie wiem, moze i tak było
Jednakze miałem już lekko licząc 6 nagrywarek
Zaczynałem od HP SCSI x2, wypaliłem kilka tysiecy plyt
wiec chyba troszke sie na tym znam

a co ma wspolnego ilosc wypalnia przez ciebie plyt jak napisales kilka tysiecy to nie robi z ciebie eksperta w dziedzinie nagrywania bo kazdy jelop potrafi wsadzic plytke i wcisnac nagraj plyte:)
jak bys sie znal na nagrywaniu tak jak mowisz to i z litka zrobil bys mercedesa a nie calyczas na niego narzekasz choc przyposzczam ze nawet nie probowales powalczyc by litek palil wszystko a wiesz mi moze to robic nawet lepiej niz twoj nec ktory jest twoja chluba przereklamowana jak nero:D
Cytat:

Napisany przez Testus
NEC IMHO jest poprostu mniej wybredny i bardziej pewny
Mój bardzo wybredny stacjonarny odtwarzacz wreszcie
łyka nagrane płyty. Na Litku probowałem kilkanascie rodzajów plyt
i zadnej nie łykał (inne stacjonarki i owszem).
Nowe BIOSy maja juz SL BS i jest 8 )
Ja polecam !
Ps. NEC nagrywa płyty x2 bezbolesnie :cool:

jak chcesz wybredna stacjonarke to wyslij mi plyte nagran na nec'u i gwarantuje ci ze umnie nie pojdzie nawet nec2500 ktory podobno jest lepszy od 3500 ma problemy z nia(sony Dvp-s336)
a co do jakosci nagranych plyt przez nec'a jest ladna ale nie tak jak zachwalasz na forum jest wiele testow robionych cdspeed i nie wyglada to ciekawie :D
pozdr

Testus 03.10.2004 11:54

długie do Legion'a

[QUOTE=legion]a co ma wspolnego ilosc wypalnia przez ciebie plyt jak napisales kilka tysiecy to nie robi z ciebie eksperta w dziedzinie nagrywania bo kazdy jelop potrafi wsadzic plytke i wcisnac nagraj plyte:) [ciach]

Nie znasz mnie wiec uważaj na słowa.
Łatwo jest kogos obrazic
Twoją argumentacja jest atak i za wszelką cenę wykazanie że lite-on
jest lepszy. Płacą Ci za to czy jak?

Ja tylko opisuje swoje wrażanie z porównania uzytkowania napedów 2 firm
I chocaż żadna nie dorównuje TEACowi sprzed lat
to IMHO, powtarzam IMHO NEC jest mniej problemowy
I tyle.....................

Piszesz, że nie walczyłem z LITE-ONem ?
Jak to nie walczyłem ? Walczyłem i to długo...
Za 360pln wydane na NECa wolałbym sobie kupic cos innego.
Niestety moj LITEK nie pali CDRW, CDR pali tylko firmowe ( i to słabo)
I to jest moj przypadek i moj problem.
Miałem 4 napedy LITE-ONa i wszystkie padły.
Kupiłem więc napęd innej firmy - to proste.
A chwale go bo rozwiazał moje problemy i tyle
Proponije EOT tej bezsensownej dyskusji i przepraszam innych za długiego posta. Pozyjemy, zobaczymy

VIZZARD 03.10.2004 12:04

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez Testus
I masz racje
:piwo: dla Ciebie

Własnie pale BENQ -R x2 i w wybrednej stacjonarce chodzi 8 )
a płytki po 1,20 PLN i to w MM kupowane (czytaj przepłacone)
Ja jestem zadowolony.

Sam jestem ciekaw jak ci się palą te BenQ :taktak:

Tu przykładowy wykres

BenQ x2 DVD-R burn x2 1.07 v2b5

Testus 03.10.2004 12:18

[QUOTE=VIZZARD]Sam jestem ciekaw jak ci się palą te BenQ :taktak:

Niestety nie mam jak sprawdzić
DVD Litka 166S podaje IMHO bezsenowne rezultaty w Kprobe

Sprobuje potestowac DVDINFOPRO

jajok 03.10.2004 13:11

no dobra. pragne posiadac dobra nagrywrake dvd, robic na niej rozne backupy, nie nagrywac jakos hurtowo, uzywac rowniez do cd rw. generalnie nie mam zamiaru bawic sie w zmienianie biosow co 5 minut (wiec nie jest to plus dla litka jak dla mnie), chce miec dobry funkcjonalny sprzet, ktory mnie nie zawiedzie i nie bedzie psul plyt, zarwono cd jak i dvd, a bedzie uzywany od czasu do czasu. litek czy nec?

VIZZARD 03.10.2004 13:28

Cytat:

Napisany przez jajok
no dobra. pragne posiadac dobra nagrywrake dvd, robic na niej rozne backupy, nie nagrywac jakos hurtowo, uzywac rowniez do cd rw. generalnie nie mam zamiaru bawic sie w zmienianie biosow co 5 minut (wiec nie jest to plus dla litka jak dla mnie), chce miec dobry funkcjonalny sprzet, ktory mnie nie zawiedzie i nie bedzie psul plyt, zarwono cd jak i dvd, a bedzie uzywany od czasu do czasu. litek czy nec?

Pioneer :D

Testus 03.10.2004 13:28

Ilość załączników: 2
No więć BENQ DVD-R x2 palone na NEC 3500AG
wygladają nie gorzej niz VERBATIM+R x4 palone Litkiem 811S

Sprawdzane DVDINFOPRO ane LITEON 166S

Elektron 03.10.2004 13:29

Oczywiście że NEC - jest to obecnie nalepsza nagrywarka na rynku. A Pionieer to podróbka NECa taki składak z Neca w innej obudowie.:)

B@rtek 03.10.2004 13:30

Samsung :D Dużo tańszy od Pioneera i dobry do używania raz na x czasu :D

VIZZARD 03.10.2004 13:31

Cytat:

Napisany przez Testus
No więć BENQ DVD-R x2 palone na NEC 3500AG
wygladają nie gorzej niz VERBATIM+R x4 palone Litkiem 811S

Sprawdzane DVDINFOPRO ane LITEON 166S

Straszna kaszana ten DVDInfiPro :D

Jeżeli chodzi oczywiście o przejrzystość :taktak:

Spróbuj jeszcze zrobić to w Nero CD/DVD Speed

B@rtek 03.10.2004 13:31

Cytat:

Napisany przez Elektron
Oczywiście że NEC - jest to obecnie nalepsza nagrywarka na rynku. A Pionieer to podróbka NECa taki składak z Neca w innej obudowie.:)

No nie wiem czy najlepsza :nie: Tylko, że czasami ten składak pali lepiej niz NEC :taktak:

VIZZARD 03.10.2004 13:38

Cytat:

Napisany przez Elektron

Owszem

TDK, Pioneer i Bóg wie jeszcze co mogą być OEMami Neca :taktak:

Albo posiadać ten sam chipset

Ale wydawanie tak kategorycznych opinii na ten temat

Nie jest z pewnością zgodne z prawdą

I nie jest to tylko moje zdanie :nie:

Jak zresztą widać :D

YamnioL 03.10.2004 13:47

Witam na forum, bo to mój 1 post.

Od razu sorka za troche offtopica (bo autor tematu porównuje litka i neca).

Zastanawiam się jak wiele osób w tym (i nie tylko w tym) temacie jaką obecnie kupić nagrywarkę dvd.
Nagrywać głównie będe płytki DVD SL, także zwykłe CD/CDRW.
To forum czytam już jakiś czas, ale dalej nie wiem co lepiej kupić Nec 3500 czy Pioneer 108 ??(Litek dla mnie odpada bo nie chcę bawić się nowymi biosami i wykresami, samsungi, lg, benqi mnie nie przekonują, a plextor za drogi)
Nec i Pioneer niby podobne, ale któraś musi być 'lepsiejsza'.
Pozdrawiam.

Elektron 03.10.2004 14:12

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Owszem

TDK, Pioneer i Bóg wie jeszcze co mogą być OEMami Neca :taktak:

Albo posiadać ten sam chipset

Ale wydawanie tak kategorycznych opinii na ten temat

Nie jest z pewnością zgodne z prawdą

I nie jest to tylko moje zdanie :nie:

Jak zresztą widać :D

Jak zresztą widać zdanie innych jest do kitu.
Wydaje kategoryczną opinię bo sprawdziłem to ,a większość na tym forum nie ma pojęcia o czym mówi. Przykładem jest ten wątek http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...860#post327860 - gość który nie używał Neca wmawia mi że NEC ma zapis 4 CAV a ja mam nagrywarke i w życiu nie nagrywa 4CAV co zresztą jest napisane w instrukcji do niej. Więc klasyfikując reszte wypowiedzi na tym forum - to bzdury i bajki z palucha. Pierwszy raz napisałem coś na tym forum , ale jest to ostatni raz bo nie ma sensu wymieniać poglądów z ludźmi którzy nie znają się na rzeczy. Pozdrawiam.

slawekj 03.10.2004 14:24

Cytat:

Napisany przez Elektron
Jak zresztą widać zdanie innych jest do kitu.
Wydaje kategoryczną opinię bo sprawdziłem to ,a większość na tym forum nie ma pojęcia o czym mówi. Przykładem jest ten wątek http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...860#post327860 - gość który nie używał Neca wmawia mi że NEC ma zapis 4 CAV a ja mam nagrywarke i w życiu nie nagrywa 4CAV co zresztą jest napisane w instrukcji do niej. Więc klasyfikując reszte wypowiedzi na tym forum - to bzdury i bajki z palucha. Pierwszy raz napisałem coś na tym forum , ale jest to ostatni raz bo nie ma sensu wymieniać poglądów z ludźmi którzy nie znają się na rzeczy. Pozdrawiam.

Dlaczego tak ostro. Już mi się mylą te metody zapisu. Oczywiście masz racje. Nec zapisuje x4 metodą CLV. :) :piwo:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:08.