![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Neca3520 chyba jeszcze nikt nie ma na forum więc trudno wróżyć z fusów natomiast Benq to całkiem młodziutki napęd. Dopiero po pół roku obecności na rynku będzie można dobitnie określic te napędy. maniek |
Ja wybieram NECa, nagrywarka Technicsa byla by chyba bardzo badziewna:)
|
problem z nero i nec 3500A
witam mam nastepujacy problem kupilem nagrywarke dvd NEC 3500A i w nero na pasku pojemnosci mam czerwona kreske przy okolo 8GB. Co mam zrobic zeby ta linia ograniczala pojemnosc zwyklej plytki dvd czyli okolo 4,5 GB ?? Dziekuje bardzo za pomoc
|
Przestawić w prawym dolnym rogu na DVD5. :taktak:
|
po włożeniu czystej płyty Nero powinno somo rozpoznać jaką ma płyte w napędzie czy 8.5 GB czy 4.7 GB czy 700 MB, bynajmniej u mnie tak jest
|
Cytat:
kurde nie mam tej opcji i takiej mozliwosci hmm dlaczego ?? (( |
Wersja Nero.
|
ok pomoglo sciagnalem inna wersje nero zmienilem opcje jak wyzej i wszystko smiga dzieki bardzo....
|
problem z nagrywaniem na Necu 3500AG
no wlasnie...wrzucilem, kilka pliczkow avi i nagralem na Dysanie 4.7 1-2.4X...ja probuje odtworzyc te avi to mi zamyka playera i wywala bledy...to kwestia plyty czy wypalenie bo juz nie wiem o co chodzi
dodam ze chodzi tylko o avi, biny, iso, mp3, audio wszystko bez problemu..tylko przy otwieraniu filmow ktorymkolwiek programie wywala blad |
daje glowe:D ze plyty te dysany sa za przeproszeniem do dupy :D
|
jakie plytki NEC lubi najbardziej?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
NEC 3500A problem z zapisem
Witamn wszystkich.
Problem jest nastepujacy plytki platinum dvd+r, ktore powinny sie wypalac 12x nagrywaja sie max 4x. UDMA mam wlaczone(bios i winda XP sp2 - UDMA 2). Plyte mam na nForce'ie(sterowniki IDE v2,6 na v2,5 tez problem). Zmienialem sterowniki IDE/ATAPI na systemowe ale to nie pomogło. Jedyne co sie poprawilo to pojawila sie opcja bitsetting w nero 6.6(wczesniej n/a). Naped mam na Secondary Master na kabelku 80. Sterowniki ASPI sa zainstalowane. W programie DVD decrypter gdy zaczynam nagrywac np 8x pisze ze rozpoczeto zapis 8x a w nastepnym wierszu ze predkosc zostala zmieniona na 4x. Oprocz tego dziwny motyw. Zaznaczylem opcje 12x naped zaczal nagrywac i na poczatku predkosc wynosila 6x potem spadlo do 4,1 i utrzymala sie do konca. Firmware nagrywarki to 218btrpc1. Zmiana na V3B3R2 (Quikee) nie pomaga. Prosze o pomoc. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:21. |