![]() |
NEC 3500 A problem
mam problem nagrałem sobie muze na płytce DVD+R wszystko wporzo sprawdzam czy działa i ejst O.K.Ale gdy chciałem w DVD od kina domowego otworzyć to jakiś error wywaliło, że nie może odczytać płyty.Prosiłbym o porady co mam zrobić.
P.S słyszałem żę można przerobić sobie płytke dvd+r na dvd-rom tylko też nie wiem jak to uczynić Prosze o pomoc będe bardzo wdzięczny jak ktoś mi pomorze |
musisz wgrac bios z autobitsettingiem tu powinienes znalesc odpowiedz jak to zrobic:)
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=42464 |
a może ktoś powiedzieć jak i który mam wgrać bios
|
http://www.micheldeboer.nl/firmware/218btrpc1.rar ten masz wgrac i tylko ten.
Ale i tak nic Ci to nie da bo pierwsze słyszę o tym żeby mozna było nagrac płytę DVD z muzyką tak jak CD. Jest to możliwe ale do tego potrzebne są programy które robią tak jakby menu na płycie DVD i mozna wybierac utwory wtedy to działa. |
i kolega @tytusdezoo przyszedl z pomoca wiec swiateczne :piwo:
|
Cytat:
|
to ktoś i pomoże prosze bardzo
|
Co prawda to Nec :>
Ale stawiam na płytki Nie wiemy czy to "plusy" czy "minusy" :nie: Ale jeżeli to "minusy" - to pewnie tak będzie :taktak: |
Zarówno platinum jak i princo nie są najlepsze do stacjonarek. Niestety mają one swoje wymagania i o ile komputer jeszcze odczyta taką płytkę, a nawet twierdzi, że wszystko OK, stacjonarka może mieć już humory. Jak się domyślam, chodzi Ci o drobne przeskoki klatek, w różnych miejscach, czasami powiększone piksele. Zapytaj rodziny gdzie dokładnie, a potem sprawdź na kompie - podejrzewam, że wszystko będzie OK. Winne są płyty. Jeśli palisz na plusach platinum, to pocieszę Cię, że mam to samo. Wystarczy jednak zmienić na verbatim +R (ok. 50-1zł droższe) i już wszystko cacy. Polecam też Dysany +R 8x. Minusy platinum są trochę lepsze do stacjonarek, jak to wszystkie minusy, ale niestety też owe błędy się pokazują. Kup choćby jedną TDK lub Verbatim, nagraj, daj rodzinie i zobaczysz, że wszystko będzie OK
|
Rozumiem, że chodzi o mp3. Płytkę możesz normalnie nagrać i stacjonarka powinna odczytywać, o ile ma dekoder mp3 (podobnie jest z jpg). Proponuję najpierw wrzucić już istniejącą płytkę z mp3, ew. spojrzeć do instrukcji, bo jeśli nie ma dekodera to niestety nic na to nie poradzisz. Moja ma - więc otwiera sama menu, wybieram z pilota utwór i już wszystko gra.
|
Cytat:
wypalilem 3 koncerty dvd na nich i nie zauwazylem jakis problemow stacjonarka to stara toshiba na plantiumach ustawialem bootype : dvd-rom co ty na to ? |
Platinum są dobre do danych komputerowych. Przynajmniej palone na NEC. Wypaliłem tego... hmm.. trochę... kilkaset... razy więcej niż Ty. Ale jak to mówią - doświadczenie przychodzi z czasem. Sugeruję koledze z problemem, by spróbował lepszej marki, bo sam miałem podobnie, co nie znaczy, że 100/100 platinum się tnie w stacjonarce. Bez przesady.
Co do nośnika to nie podniecałbym się tak bardzo - Esperanze +R 8x są na verbatimie, co zupełnie nie przeszkadza im mieć notoryczne problemy >4GB, a jedną wczoraj w ogóle wywaliłem do kosza. Oczywiście i na to jest sposób - gdy dane mają mniej niż 4GB to palę na Esperanza +R, a gdy więcej na innym nośniku. W stacjonarce działa mi bez problemu. |
Cytat:
Wcale nie znaczy, że to to samo co Verbatim :nie: I że będą nagrywać się tak samo Wiadomo o tym nie od dziś I nie tylko na przykładzie tych płyt I bez sensu jest rozwijać ten wątek A co do Platinum - to te płyty też miewają "złe chwile" A na przykład na moim Litku 832 "plusy" Platinum x8 Wcale nie nagrywają się tak rewelacyjnie jak u innych A "minusy" to prawdziwa masakra :\ Ale być może właśnie zależy to także od partii płytek :mruga: |
No i właśnie zastosowanie innego - lepszego - nośnika proponuję koledze z problemem przeskakujących klatek.
|
Cytat:
Trzeba dojść drogą eliminacji Co zgrzyta :mruga: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:21. |