![]() |
Cytat:
|
Co to jest DVD-R9
cześć! jestem właśnie przed kupnem nagrywarki DVD chcę kupić NEC ND-3500A. Ale zastanawia mmnie jedn a rzecz co to jest DVD-R9 i jak bardzo jest to potrzebne. Z góry dzięki za odpowiedź
|
jest to standard DVD
to info ci mowi czy nagrywa plytki dwuwarstwowe DVD+R-DL czy jest to potrzebne ?? jest (zalezy po co :mruga: ), ale plytki sa drogie |
Cytat:
DVD-R9 - jest to 9 płyt DVD-R Pakowane w cake po 9 sztuk :taktak: ^_^ |
przepraszam znow baga :(
|
Vizzard - nie pisz bo jeszcze ktos uwiezy ||
imho glupie oznaczenie (przynajmniej w opisie nagrywarki) - bo wlasciwie nie mowi czy chodzi o plytki + czy o - czy o zapis cz o odczyt, bo najczsciej uzywane jest w stosunku do plyt tloczonych marketingowcy jak zwykle sie popisali - bo DL to pewnie za dlugie zeby tusz marnowac na ulotce :> |
to wreszcie mam racje czy nie ???
:> |
Cytat:
Myślałem, że mam rację A tu nimal rzucił cień wątpliwości na moją wiedzę :| :idea: :czar: |
Cytat:
w zwiazku z tym nurtujacym pytaniem "co to jest ...?" OŚWIEĆCIE NAS KOLEDZY I KOLEŻANKI - POZBĄDŹMY SIĘ RAZ NA ZAWSZE WĄTPLIWOŚCI |
DVD9 - płyty tłoczone dwuwarstwowe
DVD+R9 - inaczej DVD+R DL płyty DVD+R dwuwarstwowe DVD-R9 - inaczej DVD-R DL płyty DVD-R dwuwarstwowe W przypadku tego Neca jest to zapewne DVD+R9, czyli DVD+R DL. |
Cytat:
Właściwy człowiek na właściwym miejscu :taktak: BTW Dobry żart nigdy nie jest zły :> ^_^ |
takich potrafi nagrywać a po co masz przepłacać za każdym razem. :peace:[/QUOTE]
Po to, żeby za dwa miesiące nie pisał postu typu - Help nie moge odczytać płyty, a wczesniej czytało ją bez problemu:-o . |
co jest?nikt nie spotkal sie z podobna sprawa. tylu tu fanow neca. ja mam coraz gorsze zdanie. smieszne sie wydaja opinie typu ze nagrywarka jest bardziej nastawiona na zapis niz za odczyt. przegranie polowy moich danych na dysk zakonczona niepowodzeniem. to jakis absurd. zastanawiam sie nad kupnem zwyklego czytnika dvd albo nawet cd...tym razem liteona...moze glosne napedy ale czytaja wszystko....
|
To jest właśnie NEC 3500A. Co z tego, że nieźle zapisuje jak nędznie czyta... :jezyk:
|
@biter jaki masz tam bios ????
:) ale sie zgodze @Marxterem |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:02. |