![]() |
3. Najmniejsza predkosc zalezy od plytki, ale bedzie pewnie 2 lub 2.4
anzelmo jeszcze nie mam plyt dvd nagranych przez siebie, ale z odczytemnie mam problemu, gwarancji nie stracisz, ale zrob sobie kopie swojego biosu na wszelki wypadek.Region moze sie przestawic |
Cytat:
do pobrania stąd: http://forum.rpc1.org/dl_file.php?si...e=3520_125.ZIP Gwarancji nie stracisz bo zawsze moze sz wgrac orginalny. maniek |
Cytat:
maniek |
Zabiore sie za ten stad: http://www.micheldeboer.nl/firmware/nec3520_125.zip :) Ciekawe tez jest to ze plytka tdk dvd-r 4x nagrana na litku u kumpla czyta sie prawie idealnie. No nic, wgram ten 1.25, nagram cos i przetestuje :)
Przetestowalem i w sumie jest jak bylo. Co wiecej zauwazylem, ze naped roznie czyta. Tzn. wlozylem plytke raz odczyt w miare, wlozylem drugi raz tak jak zazwyczaj. Troche mnie to wkurza. Stary dvd-rom czyta jak nalezy... Co mam w tej sytuacji zrobic? Bo chyba to wina felernego napedu... Widze takie mozliwosci: olac sobie szybkosc odczytu, lub isc do serwisu. W drugim przypadku dopuszczam mozliwosc ze znow dostane jakis niefajny egzemplarz:/. |
Cytat:
:D |
Pozwole sie podłączyć pod ten post.
Od tygodnia mam Neca 3520 i na początku jakoś bez problemu wypalił kilka płytek, ale ostatnio zaczęło sie coś złego dziać. Podczas wypalania dochodzi do połowy, bufor spada do zera, ładuje się na nowo i nagrywrka sie wiesza ( nawet tacki nie moge wysunąć ) Jak do tej pory wypalałem na platinumkach x8 ( przy szybkości x4) i espranzach x4 ( przy x4 sie wieszał, x2 czqasem wypalał czasem nie). zastanawiam sie czy zmiana płytek coś pomoze, czy raczej wymieniac wadliwy model?? |
Jak mozesz to wymien dvd-wr. A moze mi ktos powiedziec czy test w nero drive speed, test jakosci plytki da sie przeprowadzic dla dvd-video, czy tylko dla dvd-data, bo nie moge, a moze to przez riplock'a?
|
A tak patrze i patrze i widze ze nec nie obsluguje DAO 96, albo moje nero na to nie pozwala (6.6.0.8).Cholerka dziwne to;).Ciagne manuala i zobacze, bo Nero Info Tool pokazuje ze obsluguje.I teraz przestawilem sobie w nero bitsetting dla + na rom, ale czy to mozliwe??Mam bios 1.04 (oryginalny).
I czy test jakosci nosnika dvd w nero (chyba juz to pisalem?:) mozna przeprowadzic tylko na dvd-data czy na dvd-video tez? |
Ilość załączników: 4
Po wielu testach stwierdzilem ze nagrywarka czyta jak chce :( za kazdym razem jest inaczej. Jeden raz bylo nawet idealnie... Zauwazylem, ze:
1. nagrywarka ma problemy z odczytem plyt ktore sama wypalila (testowalem tylko kilka sztuk dvd+r tdk x8) raz nawet transfer byl rzedu 400kb/s... 2. raczej dobrze czyta plyty ktorych sama nie wypalila (2 sztuki tdk dvd-r x4 nagrane na jakims litku) Inny dvd-rom czyta ta sama pyte wrecz idealnie... Zastanawia mnie tez czemu z odczytem 9 na 10 razy jest zle(ale w sumie zawsze inaczej), a raz dobrze. (tzn. wogole tylko raz bylo dobrze). Narazie nagrywalem tylko na tdk dvd+r x8, w pon kupie jakies dobre dvd-r i dokonam kolejnego pomiaru. Niemniej dziwi mnie ze ze na innym, 3 letnim napedzie odczyt jest praktycznie zawsze dobry. Nie chce mi sie wybierac do serwisu, ale chyba jestem zmuszony... Fragment moich bojow w zalaczniku. |
Cytat:
|
ma juz litka 1633S ale potrzebuje druga wypalarke zawsze slyszalem ze NEC nie ma sobie rownych jesli chodzi o jakosc wypalania... powiedzcie mi prosze czy warto zainwestowac w te nagrywarke? i jak jest z biosami bnie koniecznie orginalnymi :) z gory dzieki :)
|
Cytat:
pzdr |
troszeczke o nowym nec 3540
http://www.de.nec.de/productdetail.php/id/1240 |
Cytat:
|
Cytat:
Hmmm... dlaczego o model nizsza? Czyzby 3500 lepiej wypalala? |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:17. |