![]() |
Cytat:
|
A jak sie ma 3520 do 3540? Moze sa to te same spawary?
|
Raczej tak, z tego co wynika, to robia juz jak litek, wzrosnie predkosc zapisu i tyle zmian widziano
|
To moze wystarczy w takim razie zmienic firmware?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Nec ND 3520A
mam problem z predkoscia nagrywania bo nagrywa tylko 4x
plytki sa 8x a pali okolo 15-16min a 4x 14-15min co jest grane ??? |
nie ten dzial na forum :nie:
DMA jest wlaczone ?? jakie plytki ??? |
sory za dzial ale jestem pierwszy raz
co to DAM |
Kurcze DMA
a plytki TDK PLATINUM SAMSUNG ESPERANZA |
DMA - skrót ang. Direct Memory Access
bezposredni dostep do pamieci ustawienie kontrolera ide w panelu sterowania panel sterowania>system>menadzer urzadzen>kontroleri ide>podstawowy i pomocniczy kontroler> Tryb DMA ma byc wlaczony |
raczej jest wlaczony
czy moze byc inna przyczyna cos z XP albo BIOSEM w DVD?? |
Cytat:
ma byc na 100% ja osobiscie wykluczam bios, moze problem z plytkami bo nie musza byc certyfikowane na taka predkosc jaka jest nadrukowanai nagrywarka pali je 4x a nie 8x. a problem z XP - to inna bajka ale i tak DMA i jeszcze mozna zarzucic ASPI :> |
"raczej" dlarego bo jestem w pracy a komp DVD jest w domu
a jak by DMA bylo wylaczone to by wolno zgrywalo na twardziela(tak mi sie zdaje) a dziala ok ale mam linuxa zobaczymy jak tam bedzie nagywac a co do plytek to kumpel ma nd-3500a i te same plytki nagrywa szybciej i jeszcze jedno jak ustawilem szybkosc na 8x to nagranie trwa 15min na 6x 14min a na 4x ponizej 14min niezle jaja. |
NEc 3520 a pytanko
Czy na tym napedzie jest mozliwe przeprowadzenie testu jakosci plytki dvd w nero, bo u mnie ta opcja jest nieaktywna.Wiem ze bledow PI nie pokaze, ale zeby w ogole nie chcial plytki odczytac?Ten sam test dla cd jest przeprowadzany bez problemu?W jakim innym programie, ale na tym napedzie mozna przeprowadzic test zapisu nosnika dvd?A moze zmienic trzeba firmware?
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:33. |