![]() |
heh, ciekawe, powinno byc dobrze. Tak naprawde to porwalem sie na wiatraki. Powinienec szezej opisac swoj problem zaczynajac od konfiguracji poprzez historie co i jak modyfikowales, to znacznie ulatwia zdiagnozowanie problemu. Sorki ze cie pouczam ale poprzez tak skromnie wyjasniony post zniechecasz innych do dystkutowania nt. twojego klopotu :) :)
|
Ilość załączników: 1
Wgraj ten bios i sprawdź. Masz tam biosik + flascher
|
Cytat:
|
NECi 35xx umozliwiaja juz testownia (PI/PIF)...
Wlasciciele NEC-ow doczekali sie mozliwosci testowania (PI/PIF) :)
http://www.cdfreaks.com/news/11447 Czekamy na LG... :| |
Gratuluje wlascicielom Nec'ow :spoko:
To byl jeden z minus ktory zawazyl na tym, ze nie kupilem Nec'a:) Teraz juz go nie ma:) Czekamy na testy! :taktak: |
Cytat:
:D |
moze glupio pytam ale co to test(PI,PIF)????
|
Znowu NEC 3520A
Pare dni temu pisalem o problemie z czasem nagrywania(dlugo i nie wazne czy x12,x8,x6,x4 zawsze okolo 13-15min 3,8Gib)
Tak mam plytki x8 i naca 3520A winxp i linuxa Sprawdzilem pare rzeczy i tak Nec idzie na DMA Zmienilem kabel i ustamilem go na master ale bez zmian Aktualizacja biosi nic nie dala no moze tyle ze plutki x8 w nero mozna ustawic x12. A dokladniej to tak Jak ustawie nagrywanie x4 to plytka 3,8Gib nagrywa okolo 13min -x6 to samo DVD okolo 14min -x8 ok 15min a jak ustawie x12 to dvd nabier predkosci ale po chwili spada i nagrywa jak x4 Kontrolka od dysku caly czas swieci i nic nie da sie zrobic strasznie przymula. ale przelozylem neca do innego kompa i tam to samo DVD x8 palil ok 7min i jeszcze to dvd pod linuxem x4 10min ale predkosc wahala sie x4-x6. Czy to moze byc wina xp, defragm.danych na dysku, szybkosci samego HDD, czy samej nagrywarki a dokladnie jej biosu bo cos slyszalem ze nec rozpoznaje symbol danej plytki sam ustawia predkosc. Sory ze ten post jest taki dlugi i tak zakrecony ale mam nadzieje ze zrozumialy Prosze o pomoc co robic ??? |
@kataryniarz trzeba zbombardować LG mailami.....tak jak to zrobili nec'owcy....
|
Cytat:
:mruga: |
nagrywarki to chyba nie, bo jak sam piszesz ze przekladales do innego kompa i jest OK czyli 8x to wypada okolo 7-8 minut :tak!:
wolne nagrywanie moze zalezec od wielu skladnikow, tak jak piszesz kontrolery, szybkosc hdd, procek, ram itp. no i syf na dysku :tak!: wszystkie skladniki maja wplyw na predkosci nagrywania P.S. na pytanie "co mam robic ?" odpowiem krotko: NAGRYWAC 4x jak sprzet nie wyrabia na wiekszych predkosciach :mruga: |
ale linuxa mam na tym samym kompie i tez pogram do nagrywania ustawil sobie tylko x4
ale nagrywal z predkoscia od x4-x6 i 10min praktycznie nie spadal ponizej 4 podobno jest jakis bios ktory ma ustawione na wszystkie DVD x16 ale czy to dziala? mam programik do sprawdzania ustawien biosu i przy wiekszosci 90% modeli plytek DVD ma ustawione tylko x4 szkoda ze nie da sie edytowac. |
macie tu moja konfiguracje
plyta soltek nv400 na chipsecie nforce 2 barton 2500+ 512 ddr 400 a to moj problem podczas nagrywanie przy roznych predkoscia nagrywarka potrwi sie zawiesic!poprostu nic nie nagrywa a komputer chodzi!!czym moze byc to spowodowane!!teraz mam obecnie bios 2c8!i narazie nie mam klopotow!!dzieki |
Czy można testować NECA na obecnych biosach czy trzeba poczekać na nowy bios pozwalający na spirawdzanie PI, PIF ??
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:49. |