![]() |
Jeszcze nie sprawdzalem pod alkoholem, ale w cloniecd jest ok, to w takim razie co jest z tym g..., no chyba ze to ma uchronicnero od posadzenia, ze sprzedaje program do piracenia gier, nawet gdyby tylko mial sluzyc do wypalania image, a nie do zgrywania plytek
|
A nie można było się dołączyć do tego wątku
Robi się coraz większy bałagan! Cytat:
|
Jestes nowy wiec bede mily... Witamy na forum ;)
Po pierwsze musisz nauczyc sie korzysac z opcji szukaj :pisze: Po drugie na stronie ktra podales sa rowniez oficjalne biosy neca, ktore sa podane jako "oridżinal", nieoficjalne sa podane jako "modyfajd" :cool: Obie wersje ktore podales do wyboru sa juz dosc stare... :klotnia: To, jaki bios Ci polecic zalezy tylko od Ciebie... osobiscie jezeli chcesz jakis oficjany bios polece Ci I-O Data w wersi 3.22 gdyz jest z wczoraj i posiada najnowsze strategie zapisu dla wieksosci nasnikow (porownanie masz w tabelce zamieszczonej na stronie michalea) :piwo: Jezeli chcesz pozbyc sie takich uniedogodnien jak RipLock (czyli ograniczenie predkosci zgrywania oryginalnych dvd na twardy dysk) i Blokady Regionow (czyli blokady na inne regiony niz wybrales w ustawieniach nagrywarki w menadzeze urzadzen) polece Ci zmodyfikowany bios od I-O Data (tak dla odmiany) ze sciagnietymi powyzszymi ograniczeniami lub LD U8 (beta8) || Kolejna rzecza na ktora warto zwrocic uwage (jezeli ma sie stacjonarke) to bitsetting... jezeli masz odtwarzacz dvd ktory obsluguje ci tylko romy, lub z problemami odczytuje +r i -r powinienes zastanowic sie nad wgraniem biosu ktory by wlaczal bitsetting dla wszystkich nosnikow (to spowoduje ze plyty nagrane przez Ciebie beda widziane jako DVD-ROM, czyli standardowe takie jak ze sklepu czy wypozyczalni ;) Namieszac sie raczej nic nie namiesza, jezeli bios jest dopracowany....a nie tak jak to bylo w przypadku 1 i 2 bedty od Liggy'ego i Dee (LD), chyba ze ci prad wylacza jak bedziesz flashowal bios, ale i to jest raczej do odratowania... :pisze: Wiec co wybierzesz zalezy od indywidualnych potrzeb... :serdusz: pozdro ;) |
Cytat:
Nagrywa bardzo dobrze zarówno płyty dvd rw , jak i cd. Nic nie zmula komputera , a nagrywać się staram na 4x, bo kompa mam trochę zabytkowego i nie jestem pewny , czy wytrzyma większy transfer(duron 900) Chociaż nagrywaqłem x8 i też wszystko było ok poza tym ,że nie czyta mi ten stacjonarny.Na kompie wszystko chodzi jak najlepiej. Problem jest własnie w tym ,że super nagrywa płyty dvd rw , a do niczego dvd jednorazowe , a powinno być chyba tak na logikę odwrotnie tzn. lepsza jakośc wypalenia na dvd r. Cały problem w tym w jaki sposób nagrywarka może nagrywać dobrze płyty rw , a żle r. Oddawałem tego neca do sklepu , ale powiedział mi , że jest sprawny i że go wyśmieją w serwisie jak takiego im odda. Nie mam już pojęcia o co w tym chodzi :'( Dodam jeszcze , że nagrywałem na wielu różnych płytach verbatim , dysan ,esperanza,samsung, tdk i jakieś inne badziewia i na wszystkich efekt ten sam film mi odpala normalnie ale po paru minutach zaczynają się przycięcia i koniec oglądania , a dvd rw śmiga bez najmniejszego problemu , idealnie , a te rw to dysan i imation po 4 zł, więc też są to zwykle płyty. Tak więc zagadka to dla mnie jak cholera. |
Nowy biosik DL...
Pojawił się nowy oficjalny biosik:
I-O Data 3.22 with DL-9 support (rebadged to NEC 3520) (NEW 18-03-2005) |
Czy ten NEC poradzi sobie z zabezpieczona plyta DVD SecuRom 5.0?
|
Wydaje mi sie ze nie ma szans aby poradzil sobie z tym zabezpieczeniem
|
Cytat:
pozdro ;) |
OK mnie sie udalo uniknac wszystkich problemow z zamulaniem kompa przy nagrywaniu :) wrzucilem sobie 1.U8 biosik ;) nagrywa mi plytki z fajnymi predkosciami czyt. wiekszymi niz dedykowana :) aleeee.... patrze na wykresy z nero ktore wstawiacie i po przetestowaniu kilkunastu swoich plytek zadnego nie mam prostego ... :( co na to poradzic ? nagrywalem glownie na nosnikach SUpratec, Titanium i Hawk(jak narazie najlepsze dla mnie) czyli generalnie z nizszej polki. Aspi moze cos pomoc ???
http://gnu.univ.gda.pl/~bartusj/cos/titanium.JPG ps. screen jest z biosu 1.26 ale na 1.u8 nie ma wiekszej roznicy :| |
Ja na titanium mam o wieeeeele lepszy wykresik, hawki sa kicha, supratecow jeszcze nie mialem.Narazie z dobrych plyt testowalem samsungi pleomaxy-wykresik idealny, plytki x4 ale palilem x8:)
|
Hmmm, powiadasz, ze tylko dla CD.
Zobacz: http://www.nforce.nl/index.php?m=nfo&id=86620 szczegolnie dzialke PROTECTION btw. warto zainstalowac ten bios 3.22? Testowal go ktos? |
a jescze jedno ... dlaczego ja mam typ zapisu P-CAV podczas gdy niejaki bart ktory podawal screena (idealnego) dla Titaniumow ma CAV? dla tej samej nagrywary???
podpowiedzcie, co moze poprawic jakosc zapisu??? |
Ilość załączników: 3
hyh
zmienić płytki poźniej BIOS a na końcu nagrywarkę ;] a ja pokaże pare wykresów ;] |
Namnożyło się tych biosów, tak więc który jest wart polecenia???
|
zaden;)trudno powiedziec u8 jest ok, ale moim zdaniem od med doga jest lepszy
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:29. |