Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   NEC ND3500\3520\3530\3540 A (https://forum.cdrinfo.pl/f15/nec-nd3500-3520-3530-3540-a-45570/)

macol 07.11.2004 02:35

Frog odnosnie bitsettingu w pionku to nie jest tak zle jakby sie moglo wydawac :D Proponuje przeczytac to :czytaj: i jeszcze to :taktak: a szukac trzeba TU :peace: :tak!: :banan2:
Ale wczesniej przeczytac to
To by bylo na tyle :uklon:

Pozdrawiam,
Macol

frog 07.11.2004 08:25

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
A dasz jakieś testy? :mruga:

Vizzard jak patrze tu na forum i widze te walki o to ktory wykres lepszy to mnie slabi. Nie jestem zwolennikiem tych wykresow. Jedynym prawdziwym testem bedzie dla mnie jak bede wkladal plytke do PSX2 czy chodzi nagrana lub bede sprawdzal czy chodzi na roznych modelach dvd stacjonarnych. I to napewno napisze jesli kogos bedzie interesowac dodatkowo wykresiki no w sumi tez moge zrobic jesli ktos ma spac spokojnie przez to ;) Narazie czekanie.... na pionierka (ciekawe ile)...

frog 07.11.2004 08:40

Cytat:

Napisany przez macol
Frog odnosnie bitsettingu w pionku to nie jest tak zle jakby sie moglo wydawac :D Proponuje przeczytac to :czytaj: i jeszcze to :taktak: a szukac trzeba TU :peace: :tak!: :banan2:
Ale wczesniej przeczytac to
To by bylo na tyle :uklon:

Pozdrawiam,
Macol

Macol dzieki za linki, no widac ze juz mozna zrobic mala podmianke i bitseting jest :) Moze ktos juz testowal z rodakow i moglbysie wypowiedziec? Czy sa jakies wady takiej zamiany czy tylko zalety...

Golomb 07.11.2004 08:41

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Np. Systemowy burdel do kwadratu lub zle podlaczenie napedow.

I pawelblu wynalazłes tą samą metode co ja po prostu odłączyłem DVD które było na slave - została sama nagrywara na master - ZERO BŁĘDÓW Wszystko płynnie i idealnie sie nagrywa.XIDISCI I RESZTA :).
mimo wszytsko gratulacje pawelblu !
Dzięki wielkie.

AleX69 07.11.2004 11:42

Cytat:

Napisany przez frog
Vizzard jak patrze tu na forum i widze te walki o to ktory wykres lepszy to mnie slabi. Nie jestem zwolennikiem tych wykresow. Jedynym prawdziwym testem bedzie dla mnie jak bede wkladal plytke do PSX2 czy chodzi nagrana lub bede sprawdzal czy chodzi na roznych modelach dvd stacjonarnych. I to napewno napisze jesli kogos bedzie interesowac dodatkowo wykresiki no w sumi tez moge zrobic jesli ktos ma spac spokojnie przez to ;) Narazie czekanie.... na pionierka (ciekawe ile)...

taaa

Morris 07.11.2004 12:39

Testy sławkaj są rzeczywiście ciekawe. :taktak:
PS:
@terpilowski @tytusdezoo @khamill:
myśleliście o założeniu jakiegoś klanu czaszkowego?
:pirat:
^_^

tytusdezoo 07.11.2004 22:54

Zobaczcie test LITEONA 1633S , dla mnie masakra.

http://www.cdrinfo.com/Sections/Revi...rticleId=10978

memorando 08.11.2004 06:53

mada faka 12 tdk zrąbany:D

p.s to żart oczywiście na temat litka:D

memorando 08.11.2004 07:03

Cytat:

Napisany przez dexa
Przez takie teksty nie wiem co kupic.
Zastanawialem sie i dalej nie wiem.

PARANOJA !!
Wszedzie Ci sami ludzie sie wypowiadaja i masakruja.
Nie ma argumentow tylko takie cos.

Kolega ma problem, a to chyba nie rozwiazuje owego problemu.

U mnie na NECu nigdy sie tak nie zdazylo.
7 razy skoczylo przy kalibracji do 0% i potem juz lecialo wporzasiu i chyba tak ma byc.

NAPRAWDE GRATULUJE, tak skutecznie udalo Wam sie z tytusem mnie zniechecic ze nie wiem co wybrac.

dam ci reputkę jaką wiesz....:D

memorando 08.11.2004 07:05

Cytat:

Napisany przez Lukas88
Jak już zaczęliście tutaj dyskutować na temat jakie te nagrywarki NECa są, to chwilami mam już potąd tego urządzenia. O popsutych płytach pisałem już w innym temacie (1 HAWK DVD-R 4X, 2 Mediastore DVD+R 4X). Ostatnio nagrałem płytę muzyczną specjalnie z szybkością 8X, żeby była lepsza jakość (niestety CD-R HAWK). Na komputerze czyta się super, ale w stacjonarnych odtwarzach przeskakuje pod koniec. Owszem to wszystko to są tanie płyty, ale posiadam również nagrywarkę CD-RW LG 52X32X52X i nagrywałem na różnym badziewiu i problemów nie było jak dobrze dobrałem szybkość, co do DVD nie wypowiadam się - to moja pierwsza nagrywarka.

k***de mediastore nawet litek sypal mi a co dopiero hawki tylko markowe nośniki bo powiesz że wszystko jest dnem a potem jeszcze sam stwierdzisz że jesteś glupi bo kupowaleś zlomowate nośniki

memorando 08.11.2004 09:46

powem krótko zalety neca i wady:
zalety:
jakość audio na beznadziejnych nośnikach lepsza niż u litka, cisza, pięknie wyglądający czarny panel, wysuwanie się tacki ciche, dl razy4 , cena , jakość wypalania wszystkich nośnikow tanich i markowych:), mniejsza ilość błędów przy wyższych prędkościach na nośnikach dvd niż mialem na litku za***ista korekcja dla dvd
wady...
długość, długie zrzucanie audio klasyki, palić tylko można cdr do 32 razy dla mnie wystarczy dla innych będzie to wadą brakl nowych biosów z seri tzw wypas i legal trzeba szukać modowanych biosów tak jak u abita:D tyle mojej wypowiedzi w skali od 1 do 10 oceniam ją na 12:D

slawekj 08.11.2004 09:53

Cytat:

Napisany przez memorando
..cdr do 32 razy

Nec 3500A wypala CD-R x48 :taktak:
:czytaj: http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...9&postcount=31

:)

memorando 08.11.2004 09:57

Cytat:

Napisany przez slawekj
Nec 3500A wypala CD-R x48 :taktak:
:czytaj: http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...9&postcount=31

:)

lol wiem o tym i każdy na tym forum ale razy 40 do 48 są błedy na cdr zbyt duże więc nienerwujmy się

VIZZARD 08.11.2004 11:29

Cytat:

Napisany przez frog

Jeżeli ktoś widzi walkę na wykresy

To niech powie z której strony patrzeć :O

Bo ja ni chu chu nie mogę tego dostrzec :nie:

Dla tych co chcą - wykresy są tylko potwierdzeniem przypuszczeń

A dla niektórych tylko na przypuszczeniach się kończy :>

Że się powtórzę po raz n-ty

To, że płyta w stacjonarce chodzi, czy nawet w PSX

I to, że się nagra, a nie skopie

Jest średnio wystarczającym dowodem na poprawność nagrywania :taktak:

Bo tak to można prawie wszystkie nagrywarki opisać

Jednak zależy oczywiście, co komu wystarczy :D

Ja poprosiłem o testy - nigdzie tam mowy o wykresach nie było :O
Chyba, że coś przeoczyłem :idea:

Bo jeżeli chodzi o mnie

To wierz mi - będzie mi się tak samo świetnie spało :spie:

Niezależnie od tego czy będziesz nagrywał na Pioneerze czy na Samsungu :>

A mam nadzieję, że podzielisz się z nami jakimiś testami

Potwierdzając klasę tego napędu lub jego przeciętność

Nie ulegając - jak większość - snobistycznemu zapatrzeniu się w napis Pioneer :mruga:

:czar:

icemac 08.11.2004 11:38

oj memo

dowcipnisiu :>

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:22.