![]() |
ok panowie nagrywarka ma byc za 4h :D Ciekawe czy bedzie... Planuje dokupic odrazu kilka plytek . Mysle nad PLATINUM ale nie wiem czy - czy +. No i nie wiem jak mi pojdzie z nagrywanie i autorigiem dvd bo dopiero czaczynam z dvd. Czy najlepiej wrzucic avi z txt na dvd ? Mysle nad uzywaniem dvdshrinka i dvd fab ale nie wiem czy za ich pmoca moge to zrobic... Ok sie ozbaczy jak nagrywarka bedzie w domciu :)
|
Cytat:
Pozdrawiam. |
Ilość załączników: 5
nastepne testy
Crystal 4x+ nagrany 2 sesyjnie najpierw 1,8 gb a potem 2,5gb 4x predkosc nagrywania obu czesci nagrany nec3500a2c8 Tdk 4x+ nagrana na nec3500a2c8 z szybkoscia 8x czas palenia 9minut 23sek. (a za wczesnie wyciagnolem plyte przed zapisaniem obrazka i mi zmienilo pi i pif na c1 i c2 tak jakby cd testowalo i znikla informacja jaki to nosnik ale po dlugosci latwo poznac ze to dvd) dysan 8x+ nagrany na nec3500a2c8 z szybkoscia 8x czas nagrywania 9min47sek Dla porownania stary Tdk 4x+ nagrana na 8x na sony 710a z omni. ostatni cd tdk wypalony na nec3500a2c8 32x |
Alex69, niby racja, ale mozna by to rozumiec jako niejednorodnosc esper, skoro sie zdazaja i lepsze i gorsze
chyba jest jednak sens robienia wykresow no bo verbatim sa TYLKO dobre, chyba ze sie znajdzie ktos kto tez nagral ich kilkaset i pokaze kilka nieudanych |
Cytat:
|
kocham neca kocham plextora kocham litka nienawidzę lg boże jak moja żona buczy i pali mi płytki:D
|
Dodam jeszcze że właśnie sobie kupiłem 10 Platinumów DVD+R 8X i teraz płytki palą się super :spoko:
memorando @ co do 48X na CD-R to jest super. Mam płytki Maxell bodajże i z tą szybkością nagrywają się perfekcyjnie. :peace: |
Cytat:
Na jakiej podstawie twierdzisz Że te płytki palą się odpowiednio: super i perfekcyjnie? :idea: Bo chyba nie na podstawie tego Że wkładasz płytkę do napędu, nagrywasz i wyjmujesz ją perfekcyjnie nagraną? A pytanie pomocnicze brzmi: Jak odróżniasz płytkę nagraną poprawnie i perfekcyjnie Od płytki nagranej poprawnie ale beznadziejnie? :> Chodzi mi dokładnie o to Na czym ta perfekcyjność polega i na jakiej podstawie się ją stwierdza? :czytaj: |
Wykres odczytu w Nero CD-DVD Speed i widzę jak moja Toshiba M1712 (cholernie wybredna - czyta dobrze ale wolno) sobie z nią radzi. Poza tym stacjonarny DVD.
|
Cytat:
|
Cytat:
Testy kProbe i Nero Test jakości - be! Oszukują! Ale poza tymi testami (i oczywiście PlexTools) - niestety Nie da rady stwierdzić jak co się wypaliło :nie: Czy świetnie, czy perfekcyjnie, czy dziadowsko Po prostu się wypaliło I tyle! |
Legion @ po prostu Esperanza czy jakieś inne dziadostwo czasami się przytnie w stacjonarce bo to takie nośniki, a lepszym się to nie zdarza, co do testów Kprobe niestety nie mogę ich robić bo nie mam czym, a w ogóle to czepiacie się :)
|
Cytat:
kolego czyzby nagrywarka twoja z takim badziewiem sobie nie radzi jak espa:> |
Pilnuj swojej nagrywarki :) Espa się zacina na pół sekundy może raz, dwa na film czasami wcale, ale moja stacjonarka to Aiwa i to już ponad 2 latka gdzieś ma, a nagrywarka radzi sobie dobrze :peace:
|
Cytat:
Jeżeli coś mówisz - to zawsze musisz mieć odpowiednie na to poparcie Jak się ktoś ciebie uczepi - to żeby jakoś uargumentować swoje słowa :taktak: Forum czytają różne osoby I jeżeli ktoś czyta opinię: "Pali się perfekcyjnie" To pewnie chciałby wiedzieć - po czym to poznać? Bo płyta którą wypali BenQ czy Samsung Także może pójdzie na twojej Toshibie i w twojej stacjonarce Ale czy to oznacza, że płyta została wypalona perfekcyjnie Na równie perfekcyjnym napędzie? :idea: :mruga: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:03. |