![]() |
Oczywiście masz rację :) Z tym czepianiem to był żart ;) Tak w gruncie rzeczy to naprawdę tego jak się coś wypaliło do końca na 100% nie sprawdzimy - ludzie mają różne napędy i tak dalej i tak dalej...
|
Cytat:
P.s mojej nagrywarki nie musze plinowac bo nigdzie sie nie wybiera :D |
Cytat:
|
Pax! Pax między chrześcijany!
Bo takie wojny domowe do nikąd nie prowadzą :nie: Cieszmy się, że producenci coraz lepszy sprzęt robią A my się martwmy :smutny: Jak na ten lepszy powymieniać :> |
Cytat:
|
@Frog daj znać czy dostałeś nagrywarkę i co i jak ? Powiedz jeszcze jak możesz skąd ją zamówiłeś i podaj adres najlepiej, bo sam chce ją wziąść. Aha i jeszcze jedno, którą wersję dostałeś?
Tą: http://www.cdrinfo.com/Sections/Arti...ages/front.jpg czy tą: http://www.cdrinfo.com/Sections/Arti...R-A08XLA_1.jpg Osobiście bardziej podoba mi się ta druga wersja, lecz z tego co wiem jest ona w ersji BOX, a ty jaką masz ? |
Nagrywareczke juz mam. Wersje OEM czyli ta gorna. Zamowilem z PROLINE. I jeszcze fart bo wczoraj staniala 10zl i wyszla mnie w sumie 339:> To nie ma tak zle ;) Bios miala 1.06 to odrazu zrobilem upgrade na 1.14. Wypalilem juz jedna CD AUDIO i 2 VCD. Z tego co dotychczas zaobserwowalem no na pochwalenie zasluguje BARDZO CICHA PRACA ! Kupilem dwie TDK 4x na + ale musze poczytac jak sie wypala avi i txt na dvd;) to cos potestuje ;)
|
Cytat:
|
Witam !!!
A ja mam takie pytanie. Na początku, gdy chciałem kupić nagrywarkę to padł to LG GSA-4120B. Po wczorajszej rozmowie ze znajomym ciekawy stał się dla mnie NEC ND-3500A oraz Pioneer DVR-108D R/RW +/-. Wczoraj poczytałem wasze forum i byłem bardzo za tym Pionkiem, lecz dzisiaj zgasiła mnie wiadomość kolegi informatyka co pracuje już wiele lat w branży i dostałem taką wiadomość: Kod:
Tylko powiem ci swoje zdanie, ale pioniery to nie jest za dobry sprzętu cd/dvd zarowno dvd bardzo szybko waliły sie lasery, a płyty audio nagrywaja kiepsko. To jest sprżet na poziomie samsungow jak cesz kupic pioniera to lepiej kup sobie samsunga (to jest taniocha) moim zadniem jak chcesz sobie kupować to albo LG, albo jak chesz cos lepszego to plextor, ale jest on o jakieś 150 droższy. Nie naprawdę szczerze ci odradzam. co innego pionier klocek grający do domu ja mam pd507 od 10 lat nie do zdarcia i ma parę takich ciekawych fnkcji jakich nie mają inne odtwarzacze, ale to takie z innej beczki... |
Legion no jak ma byc bitseting jak nie ma. Musialbym wgrac biosa z piodaty ale tego narazie nie bede robil bo zobacze kompatybilnosc bez bitsetingu.
Sebnet nie wiem skad kolega ma taka opinie o pionierach ze to marny sprzet cd/dvd przeciez wiekszosc ludzi ci powie ze sprzet audio firmy pioneer to bardzo dobry sprzet i raczej rzadko czyta sie o wpadkach pioniera w tej dziedzinie. Mysle ze wybor miedzy NEC a PIONIEREM jak kupisz to czy to to napewno w zadnym przypadku nie bedziesz zalowal. O Lg niestety nie czytalem... |
SebNET wiesz duzo ludzi tez mowi o innym sprzecie ze sie psuje o twardych dyskach firmy X or Y czy tam innych podzespolach a drudzy uzywaja te produkty bardzo dlugo bezawaryjnie i nie moga zlego slowa powiedziec o tych firmach. Sa dobre partie i zle partie mysle. Tak samo jak z plytkami. Niezawsze slawny VERBATIM czy TDK to plytki 1 klasa. Zdarzaja sie partie shitowe.... i ktos potem bedzie narzekal ogolnie na cala DOBRA marke...
|
Z tym sprzętem to zgadzam się. Bardzo kusi mnie ten Pionek, wcześniej też NEC, ale jak poczytałem, że w NEC ludzie robią ciągle te update biosów to mi się odechciewa, chcę poprostu kupić dobrą nagrywarkę, żeby wszystko chodziło i tyle. Czy to taki problem ?
|
Pioneer 108 dzis odebralem.
Właśnie podłączyłem. Odczyt gorzej niż NEC tak jak na testach, ale co ciekawe stabilniejszy, czyta wszystko równo i nie jąka się wogóle. Zapis.... za 3 godziny napiszę czy jestem zadowolony. NEC ND-3500A dla mnie oblal egzamin narazie i ja bym go juz nie zakupił drugi raz. |
O co chodzi z tym odczytem ? Co odczytuje gorzej ??? :\
|
CD czyta wolniej.
Ale ma lepsza korekcje. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:04. |