![]() |
A po co tak szybko nagrywac? Spieszy Ci sie gdzies? :D
Ja tak szybko nie pale. |
nec 3520 zbyt dlugo nagrywa plyty
moj nec 3520 z firmware 3.04 nagrywa plyty dvd z predkoscia 4x 14 minut co jest normalne , natomiast plyty z predkoscia 8x nagrywa 13 minut probowalem na plytach benq oraz platinum ,zawsze jest tak samo.wczesniej mialem nagrywarke samsunga i bez problemu nagrywala plyty z predkoscia 8x w czasie okolo 8 minut.aspi zainstalowane , dma wlaczone.moja konfiguracja to athlon 1600xp , 384 ddr , samsung 80 gb .
|
mialem tak w litku
srwis i wymiana na nowy model :) |
nec 3520 przestal czytac cd-r
witam i prosze o pomoc
moj nec 3520 dvd-r od tygodnia przestal widziec plyty cd-r, cd-rw i audio. czyta i nagrywa tylko dvd. wprawdzie zmienilem mu firmware, ale dzialal miesiac ok. czy ktos spotkal sie z takim problemem? prosze o jakies informacje, czy problem moze tkwic w systemie, firmware czy hardware. dzieki |
Słaba korekcja błędów to niestety największa bolączka tych nagrywarek. NEC 3520A też nienajlepiej sobie z tym radzi. Nie wiem jak wygląda sytuacja jeżeli chodzi o NEC***8217;a 3540A. Pozostaje nadzieja, że może kiedyś to poprawią. A na razie do odczytywania przyniszczonych płyt najlepiej używać innych napędów.
pozdr. |
u mnie podobnie plytka pare rys ma i filmiku nie przegram.bios też 2.19.wydaje mi się że te typy tak mają.
|
nec 3500
posiadam neca 3500 i ma on czesto problem z czytaniem zarysowanych plytek i nie wiem czy on po prostu "tak ma" ze sobie nie radzi z odczytem (slaba korekcja bledow?) czy to moze byc np kwestia biosu? mam 2.19 ostatni z tego co wiem.
pozdr |
Cytat:
:czar: |
to po co ta opcja i dlaczego nie ???
|
płyt dvd się nie przepala, to się nie uda
|
nec 3520a i overburning DVD w nero6
czy ktos sie spotkal z tym problemam ze sie syplo przy overburningu na samym koncu ???
|
:rotfl: Vizzard to było mistrzostwo;) Forma wzrasta:) Reputka leci :slonik:
EDIT:) Oj nie mogę Ci teraz dać, ale nie zapomnę :spoko: |
Cytat:
|
kazda z tych 4 jest godna uwagi:)
|
a ja zapraszam tu ten temat mi smierdzi tym "co kupic"
jak juz masz kupic to moze NEC ND-3540A nowszy model :haha: Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:59. |