Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   NEC ND3500\3520\3530\3540 A (https://forum.cdrinfo.pl/f15/nec-nd3500-3520-3530-3540-a-45570/)

tytusdezoo 28.10.2004 22:06

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
No i tu aż ciśnie się na usta cytat:

To nie ja powiedziałem :nieee:

Ci co mają wiedzieć - wiedzą o co chodzi :mruga:

To nie takie pewne , on ma powazne problemy, pytanie tylko z czym???
To co opisuje to niezłe jaja.

dexa 28.10.2004 22:06

System Windows XP Sp1
Dzis przeinstalowany na nowo na XP SP2.

Sterowniki zainstalowane standardowe, DMA wlaczone.
Slowem jest jak bylo, a jednak nie.

Co ciekawe problem jest juz w DOSie, dlatego latwo sprawdzilem ze u kolegi to samo.
Tylko dlaczego 2 nagrywarki i ten sam problem ?
I dlaczego tylko u mnie ?

Nie wiem poprostu czy zamienic na cos innego, dlatego pytam.
Bo to co jest nie jest normalne.

To nie są jaja, a juz druga taka nagrywarka. To moze byc jakas wada ukryta, albo cos takiego.

Powiem Tylko jeszcze tyle, ze narazie nikt nic nie wie jak ten problem rozwiazac.

tytusdezoo 28.10.2004 22:11

No to jeżeli na inny kompie dzieje sie to samo, czeka cie wycieczka do serwisu. I myślę że powinieneś zażądać sprawdzenia przed odbiorem nowej. Wygląda na to że jakiś niezły kit ci wciskają.

dexa 28.10.2004 22:14

Cytat:

Napisany przez tytusdezoo
No to jeżeli na inny kompie dzieje sie to samo, czeka cie wycieczka do serwisu. I myślę że powinieneś zażądać sprawdzenia przed odbiorem nowej. Wygląda na to że jakiś niezły kit ci wciskają.

Hmmm, tylko jak to sprawdzic zeby wiedziec na 100% ze jest dobra to jest pytanie.
Przedtem wszystko bylo wporządku, a teraz jest nie tak.

Ja już sie w tym wszystkim gubię, ale oczywiście do servisu pojadę.
Bo cóż mam zrobić.

Dexa

legion 28.10.2004 22:44

Cytat:

Płyt chodnikowych nie pali. :nie:

:)
@Legion chyba źle przeczytałeś. Ma sprawdzic na innych, a potem panikować o to mi tylko chodzi.

mowiles ze nec'i sa tez nie zawodne i na wszystkim pala nie tak jak wybredne litki kolego troche powagi :D
Cytat:

A ja osobiście jeszcze nigdy takich jaj nie miałem.

no widzisz tak jak ja nie mam problemow z litkiem:taktak: ale nec tez sie psuje :D i widze ze co raz czescie bo robi sie ich coraz wiecej

tytusdezoo 28.10.2004 22:58

Buahahhha ale jaja NEC nowy sie zepsuł. Za to LITEON przedwcześnie się zużywa.

legion 28.10.2004 23:05

Cytat:

Buahahhha ale jaja NEC nowy sie zepsuł. Za to LITEON przedwcześnie się zużywa.

juz odrazu nowy na starcie no to nawet liteon takich startow nie mial:D o dopiero co bedzie jak wystartuje z takim cykaniem jak kolega @Dexa opisal :haha:
twoj tak nie cyka :> mscicielu :D
Cytat:

Napisany przez energetykSA
Cześć
wiesz masz rację Litek pali równo raz na mięko raz na gówno :haha:

wiesz ty tez masz racie gowno na mieko zaczelo sie wypalac jak sraczka na necu:D

maniek997 28.10.2004 23:12

Widocznie na Allegro jakaś firma wysprzedaje trefną partię.
maniek

Turboni 28.10.2004 23:13

ooo i nec sie popsul a mialbyc taki dobry nie to co litek :>
i po co nie ktorzy gadaja ze litek to syf skoro dobre napedy tez sie sypia i coraz wiecej slychac o tym na forum :)

Turboni 28.10.2004 23:50

sorry ale ty tez juz od ktoregos postu zadnych rad nie dawales w tym topicu wiec po co sie bulwersujesz:>
nie mozesz uwiezyc ze cos jest z palnikiem nie tak i twoje ego nie pozwala sie przyznac na porazke neca.
kazdy palnik jest dobry i nie ma znaczenia czy to pionek, nec czy litek to samo kiedys bylo z prockami amd i intel ktory jest lepszy i co on nie potrafi
taka dyskusja jak teraz ta nie ma sensu kazdy wie swoje i niech zatrzyma to dla siebie a z tego co wiem to forum jest do pomagania a nie *******enia co jest lepsze jak jest porownywalne jakosciowo.

tytusdezoo 28.10.2004 23:56

Może źle doczytałeś ale kolega napisał ze ma juz drugi(wymieniony) i to samo , dwa tak samo uszkodzone to trochę dziwne dlatego moje podejrzenia sa inne. A konwersacja z Legionem w każdej dyskusji kończy sie jednym, wiec niech juz przestanie piepszyć i napisze coś mądrego. :cisza: :peace:

Turboni 28.10.2004 23:59

wiec moze od podstaw format c: nowa winda i wszystkie stery i dopiero zobaczymy co i jak :>
edit:
nie doczytalem jest nowa winda :)
edit:
moze zamienic miejsce w kontrolerze palnika lub zmienic z mastera na slave lub odwrotnie

ThanatoS 29.10.2004 00:07

Hmm, Litek nie zjada mi jeszcze plyt, a wypalilem wiecej niz chyba producent sobie wyobrazal ;)

ThanatoS 29.10.2004 01:03

Dobranoc, wszelkie uwagi prosze przeduskutujcie na priv, tlen, gadu-padu etc.

dexa 30.10.2004 08:58

NEC 3500a or Pioneer DVR-108

W zwiazku z tym: http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=41849

Chcialbym sie zdecydować na coś co sie zwie NEC or Pioneer.
Dla mnie ważne są następujące czynniki:
** Bezawaryjność napędu :ysz:
** Szybkość i bezproblemowość zapisu
** Szybkość odczytu płyt DVD.

ODPADA LITEON, SAMSUNG, TEAC, ASUS, BENQ, ITD.....

Proszę niech się wypowiadają TYLKO !! osoby które miały do czynienia jednocześnie z tymi dwoma napędami: NEC 3500a i Pioneer DVR-108.

Zauważyłem że wypowiadaja sie wszyscy nawet jak nic nie wiedzą, a ja szukam na forum i szukam. Przycisku SZUKAJ uzylem chyba z 100 razy i nie znalazlem wypowiedzi takiej jak mnie interesuje, a zatem dokladnej analizy tych dwóch napędów. Znalazlem jakies linki do CDRinfo.com z opisem NECa 3500a i tam bylo nawet niezle porownanie tych dwoch napedow.
Ale mnie interesuje opinia ludzi ktorzy maja oba te napedy.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:11.