Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   NEC ND3500\3520\3530\3540 A (https://forum.cdrinfo.pl/f15/nec-nd3500-3520-3530-3540-a-45570/)

Bartez 02.11.2004 16:35

mam zamknąć? :>

ideJ 02.11.2004 16:57

@tytusdezoo:
poważnie się zaczynam zastanawiać czy nie popełniłem błędu zdejmując bana....

Obu Panów proszę o zaprzestanie osobistych wycieczek. Od tego jest priv (jeśli w ogóle)
Dyskusja na tym poziomie jest lekko żenująca. Może sami ocenzurujecie własne wypowiedzi? Z góry dziękuję.

frog 02.11.2004 17:08

Panowie jutro kupuje . Podsumowujac - na strone pioniera za booktype i za malo biosow tak ? czy ktos mysli ze z biosami sie polepszy i pojawi sie booktype ? CZy bez tego i tak pionier ma dobra kompatybilnosc z dvd stacjonarnymi i psx2 ? NEC - rozwijany jak widac i jakos z parametrami duzo odbiega od pioniera ? jesli tak to ktorymi ? Jakies konkretne wady czy raczej nie ma sie czego doczepic ? Predkosc dla mnie nie jest wazna MAX... Czy na nim tez bez problemu bedzie mozna nagrac na dvd stacjonarne (no tak ma booktype ) i psx2.... PAnowie tylko konkrety a nie jakies glupie klotnie (pokazujecie tylko swoj poziom). Dzieki wszystkim tym ktorzy dotychczas dali konkretne odpowiedzi na podany TEMAT !

maniek997 02.11.2004 17:51

NEC 3500AG i bufor

Pierwsze schody. Skaczący bufor nagrywarki z 94% do 0% ok. 7 razy na jedną sesję. DMA i inne takie tam sprawy sprawdzone. Sytuacja dzieje się na + i - R, natomiast na RW nie występuje. Paliłem na Dysanach+Rx8 i Esperanzach+R i -Rx4.
maniek

tytusdezoo 02.11.2004 17:54

Cytat:

Napisany przez maniek997
Pierwsze schody. Skaczący bufor nagrywarki z 94% do 0% ok. 7 razy na jedną sesję. DMA i inne takie tam sprawy sprawdzone. Sytuacja dzieje się na + i - R, natomiast na RW nie występuje. Paliłem na Dysanach+Rx8 i Esperanzach+R i -Rx4.
maniek

Maniek pisałem juz o tym, czytałeś i już zapomniałeś???
Tak ma byc , to system AOPC , czyli kalibracja mocy lasera co jakiś czas dla zapewnienia najwyższej jakości zapisu.

maniek997 02.11.2004 18:19

Cytat:

Napisany przez tytusdezoo
Maniek pisałem juz o tym, czytałeś i już zapomniałeś???
Tak ma byc , to system AOPC , czyli kalibracja mocy lasera co jakiś czas dla zapewnienia najwyższej jakości zapisu.

Tak, ale Dysan ostro haczy w stacjonarce. Mam dużą partię do wypalenia i nie chcę palić do kosza. Dysan +Rx8 printable od CMC.
maniek

tytusdezoo 02.11.2004 18:20

Nagraj 4x.

maniek997 02.11.2004 18:27

Cytat:

Napisany przez tytusdezoo
Nagraj 4x.

Obojętnie 4 czy 8. Może trzeba x2.4:(
maniek

VIZZARD 02.11.2004 18:55

Cytat:

Napisany przez maniek997
Obojętnie 4 czy 8. Może trzeba x2.4:(
maniek

Prędkość zapisu x2,4 daje na ogół gorsze rezultaty

Niż jakość wypalonej płytki z prędkością x4 :taktak:

maniek997 02.11.2004 20:12

Cytat:

Napisany przez frog
Panowie jutro kupuje . Podsumowujac - na strone pioniera za booktype i za malo biosow tak ? czy ktos mysli ze z biosami sie polepszy i pojawi sie booktype ? CZy bez tego i tak pionier ma dobra kompatybilnosc z dvd stacjonarnymi i psx2 ? NEC - rozwijany jak widac i jakos z parametrami duzo odbiega od pioniera ? jesli tak to ktorymi ? Jakies konkretne wady czy raczej nie ma sie czego doczepic ? Predkosc dla mnie nie jest wazna MAX... Czy na nim tez bez problemu bedzie mozna nagrac na dvd stacjonarne (no tak ma booktype ) i psx2.... PAnowie tylko konkrety a nie jakies glupie klotnie (pokazujecie tylko swoj poziom). Dzieki wszystkim tym ktorzy dotychczas dali konkretne odpowiedzi na podany TEMAT !

Miałem Liteona 401 ,812 teraz mam neca 3500. Słowo daję najmniej problemów miałem z 401(może platimium edition?). Nec jest chyba przereklamowany.W tej chwili poważnie zastanawiam się nad Plextorem. W moim przypadku czas to pieniądz i nie mogę sobie pozwolić na eksperymenty i testy.
maniek

frog 02.11.2004 20:19

O a juz sie klonilem ku necowi. Pionierow 108 oem nie maja sklepy na stanie u mnie i chcialem juz miec tego neca no ale kurde przereklamowany. Ktos nagrywal gry na psx2 na NECU i czy booktype rozwiazuje totalnie problem z dvd stacjonarnymi ? KAzdy juz odczyta zmieniona tak plytke bootypem ?

legion 02.11.2004 20:25

@maniek997 czyzby rozczarowanie :>

dexa 02.11.2004 21:02

Cytat:

Napisany przez legion
@maniek997 czyzby rozczarowanie :>

Przez takie teksty nie wiem co kupic.
Zastanawialem sie i dalej nie wiem.

PARANOJA !!
Wszedzie Ci sami ludzie sie wypowiadaja i masakruja.
Nie ma argumentow tylko takie cos.

Kolega ma problem, a to chyba nie rozwiazuje owego problemu.

U mnie na NECu nigdy sie tak nie zdazylo.
7 razy skoczylo przy kalibracji do 0% i potem juz lecialo wporzasiu i chyba tak ma byc.

NAPRAWDE GRATULUJE, tak skutecznie udalo Wam sie z tytusem mnie zniechecic ze nie wiem co wybrac.

maniek997 02.11.2004 21:02

Cytat:

Napisany przez frog
czy booktype rozwiazuje totalnie problem z dvd stacjonarnymi ? KAzdy juz odczyta zmieniona tak plytke bootypem ?

Powinna być czytana, ale życie pokazuje że nie zawsze tak jest. Paliłem kiedyś większą partię tego samego materiału właśnie +R booktype i kilka osób zgłaszało że płyta wogóle się nie czyta.Nie jestem w tej chwili pewny czy to wina płytek (verbatim+Rx8), booktype, nagrywarki czy też sprzętu klientów. Z wypalaniem DVD to loteria taka jak kiedyś była z CDR. Teraz to małe piwo. Sądzę, że za dwa lata wypalanie DVD znormalnieje chyba że wejdzie coś nowego pod strzechy i znowu będziemy królikami doświadczalnymi dla producentów sprzętu i nośników.
maniek

tytusdezoo 02.11.2004 21:08

Cytat:

Napisany przez maniek997
Powinna być czytana, ale życie pokazuje że nie zawsze tak jest. Paliłem kiedyś większą partię tego samego materiału właśnie +R booktype i kilka osób zgłaszało że płyta wogóle się nie czyta.Nie jestem w tej chwili pewny czy to wina płytek (verbatim+Rx8), booktype, nagrywarki czy też sprzętu klientów. Z wypalaniem DVD to loteria taka jak kiedyś była z CDR. Teraz to małe piwo. Sądzę, że za dwa lata wypalanie DVD znormalnieje chyba że wejdzie coś nowego pod strzechy i znowu będziemy królikami doświadczalnymi dla producentów sprzętu i nośników.
maniek

Dlaczego tak rozpaczasz??? Jaki masz BIOS wgrany ??? Może przez to takie problemy.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:03.