Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   NEC ND3500\3520\3530\3540 A (https://forum.cdrinfo.pl/f15/nec-nd3500-3520-3530-3540-a-45570/)

blackdragon 16.01.2005 22:41

Co byście zrobili na moim miejscu (to co pisalem strone temu ) ? ? ?
Reklamowac ten napęd czy czekać na lepszy biosik. Wczoraj testowałem płytkę platinium x8 i nie wiedzieć czemu ten NEC wypalił mi ją z prędkością tylko x4 (mimo ustawienia max). Dodatkowo sprawdzalem tez płytke tej filmy x4 RW i po wypaleniu znów problem z odczytem...cała płytkę przegrał na HDD w ponad godzinę, i za nic nie chciał się z tą płytką rozkręcić :/ ( mimo sposobu którego wcześniej opisywałem dziajającego na ne Esperanzy x4 )
Napęd przy po rozpędzeniu( jeśli zadziała:/ ) chodzi dosyć głośno (porównując do Liteonow CD-ROM, i CD-RW ).

mallow 16.01.2005 23:12

nie wiem o czym mi tu piszecie i jak odczytywac wykresy kprobe czy jak to tam... ale jak wczoraj Verbatimke w plusie oznaczona jako 4x wyaplilem 8x to wszystkie kwadraciki zielone :))) az miloo patrzec ;) 0 bledow... musze sciagnac jeszcze z niej RipLocka bo mi orginalki szczytuje 4x tylko...

podpinam sie pod pytanie... czy wart wgrac do niej 1.24? Zalezy mi na bitsetting'u i RipLocku... bo blokade regionalna mozna softwareowo obejsc ;)
pozdro ;)

PIOTR34 16.01.2005 23:47

Witajcie, nabyłem ostatnio Nec'a 3520 długo się zastanawiałem co kupić, padło na Nec'a.
Jeśli chodzi o jakieś problemy to nie mam z nim żadnych, może jak macie takie problemy z Nec'ami to zmieńcie sprzęt bo u mnie wszystko jest OK.

zYxMa 17.01.2005 00:15

Cytat:

Napisany przez kowanski
Widocznie ten nośnik jest certyfikowany dla tej prędkości (Manufacturer Rated Speed w DVDInfoPro ma 8x) - a sprzedają go jako x4.
Ostatnio kupiłem Supratec DVD+R 4x - Manufacturer Rated Speed ma 8x :)

A czym sprawdzić ten MRS? :>

VIZZARD 17.01.2005 00:32

Cytat:

Napisany przez zYxMa
J.W. Jakim cudem te płytki nagrywają się z prędkością x8 ??? skoro wyraźnie jest x4 :P :)

Żadna rewelka :spie:

Hawki DVD+R x4 od MCC03 nawet Litek 832 nagrywa x8

A ktoś na Benku palił je x12 :taktak:

:czytaj:

kowanski 17.01.2005 08:48

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez zYxMa
A czym sprawdzić ten MRS? :>

Programem DVDINFOPRO http://www.cdrinfo.pl/download2kilgo...0010&baza=soft
Ta płyta ma MRS 2,4x ale na tym firmware i nagrywarce można ją wypalić x8 :)

mallow 17.01.2005 11:12

ma ktos flashbin'a bo za chiny go sciagnac nie moge z flashbin.cdreaks.com ...
pozdro ;)

slawekj 17.01.2005 11:27

Necflash:

VIZZARD 17.01.2005 11:28

Cytat:

Napisany przez mallow
ma ktos flashbin'a bo za chiny go sciagnac nie moge z flashbin.cdreaks.com ...
pozdro ;)

TU masz BinFlasha 1.10 :czytaj:

:mruga:

bart87 17.01.2005 14:41

Jak na razie dwóch panów widzę z problemami, dwóch bez. Kto da więcej?! :)
A na serio - jeżeli ktoś ma 3520 to wypowiadajcie się, bo chciałbym kupić go na dniach, ale żeby to zrobić muszę być w 100% pewny, że wszystko będzie OK :D
Pozdrawiam!

thurston 17.01.2005 15:10

Kupiłem tą nagrywarkę w czwartek. Wszystko pięknie nagrywa dvd ale wogóle nie czyta oraz nie zapisuje cd. Wymieniłem na nową, zamontowałem wrzuciłem od razu płytkę cd i działa. Zabieram się za nagranie cd. Pasek stanu doszedł do 1 mb i koniec, znów nie widzi żadnej cd. Co jest? Nic z tego nie rozumię. Druga nagrywarka i to samo. Chyba wezmę się za lite-on.

bart87 17.01.2005 15:23

Cytat:

Napisany przez thurston
Kupiłem tą nagrywarkę w czwartek. Wszystko pięknie nagrywa dvd ale wogóle nie czyta oraz nie zapisuje cd. Wymieniłem na nową, zamontowałem wrzuciłem od razu płytkę cd i działa. Zabieram się za nagranie cd. Pasek stanu doszedł do 1 mb i koniec, znów nie widzi żadnej cd. Co jest? Nic z tego nie rozumię. Druga nagrywarka i to samo. Chyba wezmę się za lite-on.

Może masz coś nie tak z systemem? Instalowałeś sterowniki ASPI? Poza tym coś podobnego (choć nie do końca) miał mój znajomy - u niego w Nero w środku nagrywania jakiejkolwiek płyty (nieważne czy CD czy DVD) wyskakiwał "błąd odczytu danych". Ni stąd, ni zowąd. W końcu pomogła zmiana systemu z 9x na 2000 i teraz wszystko jest OK. Dodam tylko, że on miał ND-3500AG.

Yacko 17.01.2005 15:28

Czyli nieciekawie z tym NEC. Tak to jest gdy duża konkurencja i w pośpiechu wypuszcza się coraz szybsze i mniej dopracowane modele.Pewnie za jakiś czas wyjdzie rev 1.1 lub 2 itp i te modele będą pozbawione błędów poprzednika.Szkoda,bo zapowiadał się niezły napęd a debiut mizerny.

bart87 17.01.2005 15:32

Kurcze, ale mi się nie chce wierzyć, że jest aż tak źle. :| Jak to możliwe skoro testy zarówno na czeskiej jak i angielskiej wersji cdrinfo wypadały nieźle, a nawet lepiej? A myślałem, że zakupie sobie go w tym tygodniu..

adbok 17.01.2005 15:42

Witam wszystkich :) tak sie sklada ze dokladnie w piatek bede mial juz ta nagrywarke (NEC 3520A) czytalem Wasze wypowiedzi z wielka uwaga ...i widze ze kilku Userow ma problemiki z tym NEC`kiem ;/ mimo to nadal jestem za kupnem tej nagrywarki :) przystepna cena bo 293zł ;)mowi sama za siebie ;) co do odczytu..... powiem prosto za 300zł to nie kupimy idealnej :)tak wiec jak by miala jakies problemiki to kupie jakiegos cdroma Teac`a :) i taki komplecik napewno wszystko odczyta:)jak tylko ja dostane podziele sie z Wami moja wieksza opinia na jej temat ;)pozdrawiam :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:14.