Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   NEC ND3500\3520\3530\3540 A (https://forum.cdrinfo.pl/f15/nec-nd3500-3520-3530-3540-a-45570/)

ulan 24.01.2005 23:59

hmmm płyty DVD-R DL (podkreślam "minusy") chyba nie sa dostępne jeszcze nigdzie na świecie (chyba są dopiero w fazie opracowywania standardów i stąd data marcowa neca - wtedy już powinny być, więc bedzie można dodać ich obsługę - jak narazie tylko Plextor 716A je wirtualnie obsluguje(pisze wirtualnie bo tak mówią, tylko jak to sprawdzić? jak płyt nie ma ;-)))
co do odczytu w tym samsungu to wydaje mi się, że dowiesz sie dopiero wtedy kiedy włóżysz taką płytke do samsunga. więc trzeba poczekać...

VIZZARD 25.01.2005 01:25

RECENZJA Neca 3520 :czytaj:

Może to komuś pomoże? :mruga:

UPDATE

Przejrzałem :czytaj:

Co do kompetencji się nie wypowiadam :nie:

Może zrobi to kto inny :>

Wnioski:

Przeczytać z dystansem

Duża dawka humoru ^_^

:mruga:

Marxter 25.01.2005 02:15

No tak, "magiczny" sklep Sirius...
Tak samo "profesjonalne" podejście do testów, jak do obsługi klienta...

Na razie nie mogę narzekać na tego NECa, ale testów żadnych nie przeprowadzałem więc opinia ta jest bardzo subiektywna. ;)

BTW, VIZZARD - gdzie kupujesz płytki w Szczecinie ? Masz jakiś sprawdzony sklep (duży wybór, tanio itp) , czy nie bardzo przywiązujesz do tego wagi ? :)

VIZZARD 25.01.2005 10:25

Cytat:

Napisany przez Marxter
BTW, VIZZARD - gdzie kupujesz płytki w Szczecinie ? Masz jakiś sprawdzony sklep (duży wybór, tanio itp) , czy nie bardzo przywiązujesz do tego wagi ? :)

Zazwyczaj w marketach :taktak:

A jeżeli już - to jest taki sklep co zdziera dość mało

www.comp-art.pl

Ostatnio kupiłem tam Dysany DVD+R x8 w cake25 za 40zł

Wyboru nie ma zbyt dużego, ale są jeszcze np. Verbatimy i Platinumki

Choć w chwili obecnej są pustki magazynowe :smutny:

legion 25.01.2005 10:30

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
RECENZJA Neca 3520 :czytaj:

Może to komuś pomoże? :mruga:

UPDATE

Przejrzałem :czytaj:

Co do kompetencji się nie wypowiadam :nie:

Może zrobi to kto inny :>

Wnioski:

Przeczytać z dystansem

Duża dawka humoru ^_^

ciekawe opinie pod testem widze dobrych slow nie pisza o tym nec'u :)

Revoluszyn 25.01.2005 12:46

Też macie problemy ze sklepem sirius? Ja od 7 tygodni tocze batalie bo zgłosiłem na gwarancje Saphire R9800Pro na rdzeniu XT i przysłali mi w zamian nie dość ze na rdzeniu PRO to jeszcze używaną! Ale praw swoich będe dochodził! To tak jakbym pooszedł do obuwniczego z reklamacją że w moich butach za 1200zł odpada podeszwa a sprzedawca zdją takie same buty z własnych nog i powiedział: "proszę te są ok - chodzę w nich od roku". Nie polecam.

legion 25.01.2005 15:04

Cytat:

Napisany przez Revoluszyn
Też macie problemy ze sklepem sirius? Ja od 7 tygodni tocze batalie bo zgłosiłem na gwarancje Saphire R9800Pro na rdzeniu XT i przysłali mi w zamian nie dość ze na rdzeniu PRO to jeszcze używaną! Ale praw swoich będe dochodził! To tak jakbym pooszedł do obuwniczego z reklamacją że w moich butach za 1200zł odpada podeszwa a sprzedawca zdją takie same buty z własnych nog i powiedział: "proszę te są ok - chodzę w nich od roku". Nie polecam.

najlepsze jest na takich sprzedawcow biuro konsumenta :) (znam to z praktyki)

kraluk 25.01.2005 16:03

Ilość załączników: 1
Sory za mały OT, ale się powstrzymać nie mogłem... WinXP Pro SP2 bardzo ciekawie widzi mojego Nec'a (patrz foto). Wnioskuje z tego, że mam nagrywarkę nagrywającą w jakimś nowym formacie:D

VIZZARD 25.01.2005 18:29

Cytat:

Napisany przez kraluk
Sory za mały OT, ale się powstrzymać nie mogłem... WinXP Pro SP2 bardzo ciekawie widzi mojego Nec'a (patrz foto). Wnioskuje z tego, że mam nagrywarkę nagrywającą w jakimś nowym formacie:D

Sprawdź czy w napędzie nie ma płyty

Z audycjami z Radia Maryja :czytaj:

Bo coś mi się zdaje, że tak może być, iż zapomniałeś wyjąć :>

kraluk 25.01.2005 18:36

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Sprawdź czy w napędzie nie ma płyty

Z audycjami z Radia Maryja :czytaj:

Bo coś mi się zdaje, że tak może być, iż zapomniałeś wyjąć :>

Właśnie w tym senk, że tak pokazuje, gdy nie ma płyty w napędzie:P:D

VIZZARD 25.01.2005 18:43

Cytat:

Napisany przez kraluk
Właśnie w tym senk, że tak pokazuje, gdy nie ma płyty w napędzie:P:D

Więc ani chybi Znak Boży :O

Czas się nawrócić :mruga:

:D

slawekj 25.01.2005 19:02

Cytat:

Napisany przez kraluk

To jest normalne.
Prawdopodobnie to skrót od "Rackmount" .
DVD-RM zamontowany napęd (urządzenie).

:)

Marxter 25.01.2005 21:07

Cytat:

Napisany przez Revoluszyn

http://forum.pclab.pl/index.php?showtopic=42591
Poczytaj. Nie odpuszczaj, bo Cię zrobią w wała jak tego kolesia. A na refubrished się nie zgadzaj. Gwarancja zawsze przewiduje naprawę sprzętu, wymianę na nowy, albo zwrot kasy. Nigdy wymianę na coś używanego przez inną osobę czy po naprawie.

maniek997 25.01.2005 22:37

Cytat:

Napisany przez mallow
ja mam wgrana 1.24 od I-O-Data, zalatwia bitsetting, ale powaznie zastanawiam sie nad biosem Liggy ;)

Otóż pierwsze ogólne wrażenia dot. biosu Liggy. Nie chce np. palić płyt verbatim printable x32 (srebrne)- komunikat błąd kalibracji lasera, HIT-y zwala na końcówce, Princo jakoś się nagrało. Co do palenia Płyt DVD, wygląda to poprawnie. Na NEC 3500AG w/w CDR palą się poprawnie.
maniek

ulan 26.01.2005 11:14

pojawiły sie nowe wersje firmware do neca 3520 na stronie http://www.micheldeboer.nl/firmware/
jest stary firmware 1.04 z nową strategią 6, pjawiła się tez nowa beta od Liggy's And Dee's...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:20.