![]() |
to kProbe mozna miec z nec'iem?
|
I-O-Data ma juz bitsetting... chyba dla wszystkich :)
Wlasnie, a jaki do rpc1 i riplocka? |
Mnie sie jeszcze nie udało ale można nagrać na NEC'u i sprawdzić na Litku :)
|
Cytat:
|
Cytat:
To musisz mieć wyjątkowo skopany egzemplarz Liteona :taktak: Szczerze wątpię, żeby w kwestii korekcji błędów Liteon ugiął się przed Nekiem :D I to niestety nie jest moje widzi mi się :nie: :mruga: |
Witam - jest może taka lista do benków a dokładnie do emeryta 822a :) ?
chciałbym trochę poexperymentować dziś kupiłem /emtec +R z dopiskiem fantastic security / - zobaczymy jak się palą |
W modelu 3520 Nec znacząco poprawił korekcję błędów, lecz zgadzam się z opinią Vizzarda, że ciężko będzie dorównać Litkowi.
Mam jeszcze Litka Combo LTC-48161H i na nim wykresy wyglądaja mniej ciekawie, średnia PI na poziomie 150 (dla omawianej DVD-RW) to juz dobry wynik. |
Wszystko się zgadza do modelu 832S. Powyżej korekcja jest słabsza. :taktak:
Z moich obserwacji i nie tylko Nec 3500 ma lepszą korekcję DVD od serii LiteOn 12-16... :) |
Cytat:
A jeżeli chodzi o wyniki kProbe na combo To trzeba je brać z przymrużeniem oka :mruga: kProbe jest programem dla DVD-Recorderów Na napędach combo lub DVD-ROMach jest możliwość odczytu Lecz wyniki będą się różnić i odbiegać od rzeczywistości :czytaj: Zwłaszcza, że dla sceptyków i na nagrywarkach DVD nie są zgodne z prawdą :nie: :D |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Mogą porównać jak jest naprawdę :mruga: :taktak: |
Dobre porównanie. :taktak: Są testy korekcji i nie tylko.
http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...&postcount=166 :) |
Cytat:
Myślałem, że już spoważniałeś :\ Testy Chipa jak i innych pisemek można sobie w dupę wsadzić :wsciekly: Były one dobre kilka lat temu - gdy trudno było polemizować A temat testów w gazetach był już tak wiele razy omawiany Że od dalszych komentarzy się powstrzymam Nawet tego nie oglądam :nie: :> |
No właśnie mam okazję porównać obie spawary, więc pytanie jakie programy i procedurę proponujecie ? ???
Mowa o Litku 832s oraz NEC 3520A Napędy pracują w dwóch różnych kompach. Czekam na propozycje 8 ) |
Tych napędów nie da się bezpośrednio porównać. Czas robi swoje. :taktak:
Wszystko zależy do czego ma służyć. Dobrym rozwiązaniem jest Litek 832S i Nec 3520. Oba świetnie się uzupełniają. Osobno żaden nie jest doskonały. :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:20. |