![]() |
turboni: pali i czyta bezbłednie - to chyba oczywiste. Płytki mają już parę lat, co jak widać nie wpłynęło znacząco na ich trwałość. Mam też KingPro 24x i idą nominalnie.
rycho: Nie mam innych DVD prócz swoich, więc trudno mi się wypowiedzieć jak czyta nagrane na innej nagrywarce. |
@wiad:na dobrych nośnikach DVD czyta dobrze.Jęczy i stęka przy odczycie płyt no name zapisanych LITE-ONem.
Nie mam za wiele okazji do sprawdzania odczytu,ale ogólnie jestem zadowolony. Instalowałem WIN XP z kopii zapasowej CDR i Linux Mandrake z płyty DVD.Wszystko poszło doskonale pozatym, że XP instalował się odrobinę dłużej niż normalnie. |
rycho: to pewnie dlatego, że w myśl prawa autorskiego nie wolno jest robić kopii zapasowych programów komputerowych, a więc jest to przestępstwo zagrożone karą pozbawienia wolności do lat 2 :-)
|
co do czytania DVD - w nero speed plytka nagrana w 100% odczytuje sie w czasie dokladnie 5:00 min. ze średnią prędkością bliską 12x
|
co powiecie o ND-3520A
Firma NEC oficjalnie wprowadziła na rynek drugą generację nagrywarek DVD, oznaczonych modelem ND-3520A.
Urządzenie obsługuje formaty zapisu DVD-RW z prędkością x6 oraz DVD+RW z prędkością x8, a także umożliwia nagrywanie dwuwarstwowe z szybkością x4. Sprzęt jest wyposażony w technologię Active OPC, zapewniającą stabilizację zapisu danych. Nowa nagrywarka DVD NEC-a trafi do sprzedaży w przyszłym miesiącu. Urządzenie będzie sprzedawane w zestawie wraz z oprogramowaniem Ahead Nero Express 6.6, NeroVision Express 3, Nero Recode 2, Nero Showtime 2, Nero BackItUp, Nero PhotoSnap, Nero PhotoSnap, Nero MediaHome, Nero Cover Designer, Nero InfoTool i Nero CD-DVD Speed. |
Wszyscy juz ta nagrywarke mamy, wiec bedzie las odpowiedzi ;)
A na serio, to ciekawe czy ma rekalibracje mocy lasera. Jesli nie ma, to bedzie tylko podrasowaną 3500a. Mozliwe ze po wgraniu firmware co 3500 da sie zrobic 3520 :) Bo co to za zniana w nagrywarce, ze zamiast 4x jest 6x. Takie "zmiany" mozna zrobic przez wgranie nowego firmware. Ale ze NEC chce zarobic podwojnie, to juz inna sprawa :) |
Moglibyście coś powiedzieć o wspomnianej przez DanielP nagrywarce NEC ND-3500A? Podobno wygrywała testy CHIPa, a ja mam zamiar ją nabyć. Chyba, że doradzilybyście jakąś inną, w podobnej cenie i z podobnymi funkcjami.
|
Cytat:
2. Obługuje DVD-DL ale dopiero od marca :( |
Cytat:
Jak ktos testuje 25 nagrywarek i tylko DWIE sa 16x, to wiadomo ktore wygraja. Wygral NEC przed Benkiem, bo nie bylo innych 16tek :) Wiec to zwyciestwo jest malo interesujace. Poza tym Chip nie testuje jakosci zapisu, a jedynie jego predkosc. Radzilbym sie tym testem nie sugerowac. Ja osobiscie bym 3500a nie kupil, choc wiele osob ma i go chwali. Na pewno jego zaleta jest niska cena. Poczytaj forum. |
Cytat:
Pozdrawiam |
juz mozna kupic NEC ND-3520A 16x OEM Black w Prolinie za 309 zl!
http://www.proline.pl/shop.php?prodi...415f424c41434b |
Cytat:
maniek |
Na allegro, w siriusie i w komputroniku też już są
|
Cytat:
tak to ta "fajna" firma z mojego miasta :> nie kupowac, bo sa pozniej problemy z gwarancja |
Jest test NECa 3520 na cdrinfo.com
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:22. |