![]() |
Cytat:
bez znaczenia ajkim playerem dzieje sie tak samo..a sprawdzic nie mam u kogo bo nikt ze znajomych nie ma nagrywarki DVD |
Nie chodziło mi o nagrywarkę tylko o czytnik DVD-ROM, proponuję zmienić nośnik tak jak radzą koledzy.
|
NEC 3500 vs. Pioneer 108
Przepraszam jesli kogos wkurze takim pytaniem, ale nie siedze w temacie ani nagrywania DVD ani tym bardziej sprzetu wiec postanowilem zaryzykowac i zamiast czytac tysiace opinii(doslownie) zawartych w kilku watkach zapytac po prostu o to co mnie interesuje... moze ktos udzieli mi szczerej i rzetelnej odpowiedzi nie odsylajac mnie do rozpoczetych juz watkow i skazujac na przekopywanie setek niepotrzebnych mi (jeszcze) informacji.
Chce kupic nagrywarke i zastanawiam sie nad tymi dwoma. Czy sa jakies znaczace roznice ktore powinny sklonic mnie do wyboru "tej a nie zadnej innej"? Oczywiscie nie chodzi mi juz o roznice w cenie ktora jest do przelkniecia:) |
Pionier 108 http://www.cdrinfo.pl/artykuly/recen...oneer_dvr-108/
NEC 3500 http://www.cdrinfo.pl/artykuly/Recen...00AG/index.php Po przeczytaniu sam oceń jakie są różnice. |
Jak zwykle na tym forum - olewka kogos kto sie pyta o opinie.
"Masz tu linki poczytaj se sam". A co z tych linkow wynika ? Ano nic ! I tak nie wiadomo co wybrac ! Tym bardziej, ze Pioneer byl testowany na starym, kiepskim firmware. Za to walkowane sa ciagle te same tematy o swietnosci napedow BenQ i Plextor, pochwala za pochwala, wykres za wykresem... Dynastia sie z tego zrobila :) Super fajnie, ale to nie sa jedyne napedy na swiecie :D A jak ktos pyta, to moze warto mu poswiecic chwile uwagi. Nie kazdy byl od razu taki znawca jak niektorzy... Odpowiedz moja jest taka. Jesli masz dobry naped CD, DVD lub CDRW - kup NECa, bo on dobrze nagrywa plytki. Natomiast kiepsko czyta, ma slaba korekcje bledow. Do zgrywania, ogladania filmow, instalacji gierek - bym go nie uzywal. Podobno naped nie umie czasami odczytac plytki, ktore sam wypalil :) Za to jakosc nagrania jest bardzo wysoka. A jesli to ma byc naped uniwersalny, to bierze Pionka ! Ja osobiscie sklanialbym sie do Pioneera. Naped jest stabilny w kazdej mozliwej testowej "konkurencji". Moze nie najlepszy, ale nigdy nie odstaje duzo od czolowki. Po prostu nadaje sie do wszystkiego. Pozdro Daniel |
Cytat:
zaczne od tego ze podobny temat byl zalozony jakies 2 lub 3 miech temu wiec troche wysilku nie zaszkodzi zeby poszukac i przeczytac co jest tam napisane :> kolejna sprawa co sie czepnoles benq i plexa o litku i innych napedach tez jest duzo napisane - nie widac :> jak masz potrzeby jakies zyciowe lub cos innego to kup taki palnik jak lubisz i zrob dokladne testy jak nagrywa i jak czyta - byloby milo z twojej strony a ty tu krytyke wypisujesz - nie podobaja ci sie te 2 tematy to nie czytaj ich i po sprawie |
Ja wcale nie krytykuje napedow, tylko pokazuje jakie to "user friendly" forum.
Dyskutuje miedzy soba kilku znawcow, a kogos kto pyta o rade odprawiacie z kwitkiem. Troche dobrej woli koledzy, szczegolnie po Świętach :) |
mam nec'a 3500 z ostatnim biosem bodajze 2.18 no i wypalilem nim juz ok 400 plytek i kazda mi odczytuje takze nie moge sie zgodzic z tym, ze jest kiepski co do odczytu :/
|
Cytat:
a jak jej nie znajdzie to dopiero zakladac temat |
Cytat:
Dajesz wędkę, a nie rybę :nie: Poza tym - żadna olewka Po prostu tematy, które były już tysiąc razy - leżą sobie spokojnie w archiwum I czekają aż ktoś z nich skorzysta Dlatego nie są kasowane A po raz tysięczny: "Kup Neca!" lub "Kup Pioneera!" już nie chce się pisać Bo jest to nudne, jałowe i pozbawione sensu Cytat:
Cytat:
Jedne napędy odchodzą, inne przychodzą Ja nie mam pretensji, że nikt już nie pisze notorycznie o 832 lub 2500A Idzie nowe, lepsze ... Albo się z tym godzisz albo nie - twoja sprawa Mi osobiście np. także nie podoba się sposób prowadzenia tematu o Benku i ... Po prostu daję temu pokój, gdzieniegdzie wrzucając swoje trzy grosze :> Poza tym np. Turboni - jak miał wcześniej Litka - to o nim pisał Na nim testował i z niego dawał wykresy :taktak: Teraz ma Plexa - więc to on jest na tapecie A o czym ma pisać? O Samsungu? Toshibie? BTC? Są zresztą palniki o których możesz tylko napisać: Jest cool, ma diodę i przycisk, płytki chodzą w stacjonarce i jest zajefajny! :peace: No i co z tego? Wszystkie palnki są takie A że niektórym poświęca się więcej czasu - to właśnie tym Na których możesz zrobić jakieś testy, porównania, sprawdzić jakość wypalonych płytek, ect., ect. Weźmy takiego Litka Syf niemiłosierny, nie chce nagrywać, nie chce czytać, głośny, problemowy No to dlaczego tylu ludzi go kupuje? Myślę, że między innymi dlatego, iż ma możliwości i jest rozwojowy Jak mało która nagrywarka No i między innymi dlatego tyle na jego temat - dobrego i złego Cytat:
Ale też nie każdy wtedy tak chojraczył :nieee: |
Spoko spoko :)
Ja np. pytalem o najnowszego LG. Na forum nic prawie o nim nie ma. Wiec zapytalem - "las odpowiedzi" :) Moze tego napedu nikt nie ma, a moze... tez olewka. Czaisz baze o czym mowie ? A jak ktos pyta o opinie uzytkownikow napedu, to nie nalezy go odsylac to "suchych testow". W dodatku do testow, ktore niestety sa bardzo kiepskie, z uwagi na ich nieaktualnosc. Robienie testu i publikowanie go po 2 miedsiacach - to sa niestety kpiny. W tym czasie wyszlo z 5 nowych biosow do Pionka. Czytajac ten test dochodzimy do wniosku ze to kiepski naped i wogole nie ma co sobie nim glowy zawracac. A prawda jest zupelnie inna. |
Cytat:
Ale przykład z tym LG - to strzał w dziesiątkę Co możesz bowiem o nim napisać ponad to - co napisałem powyżej? Jest kilku maniaków LG, którzy jak się dorwą do tematu To w kółko to samo piszą: "LG rulezz - reszta syf!" No to czego się dowiesz? Każdy chwali swoje! Tak było i będzie :taktak: I właśnie po to są testy Testy niestety trwają i nie każdy ma chęć, siły i środki Żeby robić coś za darmochę dla innych i to wybrzydzających :\ Zgadza się, że czasami biosy są nieaktualne Ale bios wychodzi średnio co 2 miesiące Czy to znaczy, że po wydaniu następnego biosu lecimy ze wszystkim od początku? :O Dlatego tak ważne jest śledzenie i czytanie tematów :taktak: Wiem, że nie każdy ma czas, ochotę, dostęp do netu, itp. Ale właśnie drobne uwagi wydane przez różnych użytkowników w różnych tematach Poddane obróbce wnioskowej czytającego Tworzą prawdziwy obraz danego napędu A nie: "Dawaj mi wszystko tu i teraz, bo mi się nie chce czytać!" :czytaj: :nieee: I takie jest moje zdanie :taktak: :czar: |
W przypadku tego LG wlasnie mnie zastanawia, czemu on robi taka furore w testach Chipa :) Bedzie o nim w numerze 2/2005, mozna juz tez poczytac na ich www.
Testy przeszedl naprawde niezle, parametry tez ma ok... I wcale nie jestem zwolennikiem firmy LG, a wrecz przeciwnie. Mialem kiedys 2 CDROMy tej firmy, oba zaczely siadac od razu po okresie gwarancji :) |
@VIZZARD ja czytam i im więcej tym mniej wiem ,na urodziny mam dostać nagrywarkę DVD mam tylko powiedzieć jaką chcę i tu zaczynają się schody bo nie wiem którą wybrać trudno się zdecydować każda ma swoje plusy i minusy.
|
Cytat:
Moge kupic nagrywarke, a nie kupuje, bo nie wiem jaka :) Najpierw chcialem Liteona, potem NECa, potem Toshibe. Teraz moje preferencje zmienily sie w kierunku Pionka lub Benka. A najlepiej to Plextora, ale niestety tyle za nagrywarke nie wybule. Moze warto poczekac na NECa 3520... |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:30. |