![]() |
Cytat:
|
|
Cytat:
?? w czym mial by mi pomóc ten test |
@Nierealny... taki mały off
w ustawieniach profilu masz odpowiednią sekcje dotyczącą sprzętu, to nie tweak :jezyk: przy okazji Jankes się kłania, może kojarzysz ;) /off :) Cytat:
było trzeba zostać przy Litku, sam posiadam ten model i co nie nagram to u wszystkich zawsze czyta płytki bez problemu :) |
NEC to był faktycznie mało udany wybór...
|
heh
mam podobnie z nec 3500 tzn chodzi o korekcje bledow wystarczy mala ryska na nosniku i juz c..j wywala sie i kapota, i nei wiem na co zmienic teraz chodzi mi po glowie plex 716 ponoc ladnei wsio czyta...
|
Jankes yo :)
no neca juz nigdy nie kupie boże jak można wypuścić takie gówno inaczej tego nie można nazwać ;( ale może zrobię wałek i wymienię na starą LITE-ON 1673S :) |
hmm... weź strzel sobie ForceASPI 1.7 jeśli jeszcze nie masz, nie sądze, że coś to da ale cholera tam wie :|
|
mam tą wgraną ver. aspi_471a2, ale sprawdze czy cos to da ;)
|
Mam podobny problem tyle, ze nero widzi nagrywarke, ale maksymalna predkosc nagrywania wg. nero to 12x. Mam nero 6.6.0.12.
Edit. W nero 6.6.0.14 dalej to samo: http://img215.echo.cx/img215/6468/nero6pc.gif Jednak tak jest tylko gdy plyta (x8 platinium) jest w napedzie. Gdy nie ma to write/read pokazuje jako x48. Nie wiem, moze gdybym mial plyte x16 to by pokazalo normalnie, ale watpie. |
@Chomiq: Nie poddawaj więcej w wątpliwość swojego myślenia, bo dobrze myślisz. ;)
Kiedy płyta jest włożona do napędu Nero InfoTool pokaże Ci prędkość, z jaką maxymalnie dana płyta może być zapisana. Oczywiście wg strategii zapisu pochodzących z firmware'u nagrywarki. I żadne nowe Nero nic Ci nie pomoże. Tak jest i tyle. Wniosek? Nie masz czym się przejmować. ;) |
Dzieki za potwierdzenie bystrosci mojego umyslu :), jeszcze nie jest zle ze mna.
|
Mam tą samą nagrywarkę (Nec Dvd-r/rw ND-3520A) i mam pytanie: jak nagrywać dwustronne płyty dvd i czym najlepiej? Najpierw nagrywamy jedną stronę, a potem przekładamy na drugą stronę i dalej nagrywamy? Ja próbowałem nagrywać tak Nero 6 i po nagraniu jednej strony chciałem nagrać następną, ale w którymś momencie wyskoczył błąd o nieudanym nagrywaniu. Możliwe, że to przez to, że podpisałem tą stronę (już nagraną) pisakiem do cd, dvd (heh taki odruch bezwarunkowy :D)? Potem chciałem nagrać to wszystko jeszcze raz, ale gdy już miałem nagrać następną stronę, poprostu program (nero 6) zakomunikował, ze nagrywanie się niepowiodło (na samym początku, 1% procesu nagrywania). O co tu chodzi? Jeżeli trza coś zmieniać w ustawieniach, uaktualnić bios lub coś innego to proszę o dokładne wytłumaczenia tego wszystkiego. Jak to jest już gdzieś na forum to proszę o podanie tych tematów. Jeżeli coś z biosem to dobrze by było gdyby ktoś odrazu podał do niego linka i czym to zmienić. Help! Aha, używam tych samych płyt ;).
|
Cytat:
Płytka 2-stronna jes traktowana jak 2 odzielne płytki (tylko tyle, że masz to w jednym kawałku). A tak poza tym, możesz mi łaskawie wytłumaczyć, jakim cudem i w którym miejscu podpisałeś tą płytkę? Bo albo ja czegoś nie jarzę, albo ty zdolny jesteś :) |
Może podpisał na wewnętrznym kręgu gdzie są białe opisy stron płyty, bo jeżeli w innym miejscu to... :)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:31. |