Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   NEC ND3500\3520\3530\3540 A (https://forum.cdrinfo.pl/f15/nec-nd3500-3520-3530-3540-a-45570/)

pops 08.05.2005 19:09

moze znajdziesz chetnego na zamiane.
albo idz na jakis serwis, moze beda mieli jakas padake z czarnym panelem.

maniek997 08.05.2005 15:35

Cytat:

Napisany przez epol
Mozna, ale farba z przycisku bedzie schodziac, a co najwazniejsze strace 2 letnia gwarancje.

Jak sam wymienisz panel to chyba też stracisz gwarancję. A przycisk dalej będzie biały:)
maniek

VIZZARD 08.05.2005 12:11

Cytat:

Napisany przez epol
Mozna, ale farba z przycisku bedzie schodziac, a co najwazniejsze strace 2 letnia gwarancje

Dokładnie o tym samym pomyślałem :D

Cytat:

Napisany przez epol
Pytam serio, bo narazie nigdzie nie widzialem ich. A moze podejdzie z innej nagrywarki?

O!

Może z Plextora?

Tam dają dodatkowe :taktak:

Świetny tuning Nec@Plex

Myślę, że gra warta jest świeczki

:mruga:

epol 08.05.2005 11:37

Cytat:

Napisany przez maniek997
Przeciesz panel tez można pomalować:)
maniek

Mozna, ale farba z przycisku bedzie schodziac, a co najwazniejsze strace 2 letnia gwarancje.

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Może TU :czytaj:

Nie przeginaj :> :D

Pytam serio, bo narazie nigdzie nie widzialem ich. A moze podejdzie z innej nagrywarki?

z.aciek 08.05.2005 11:26

wlasciwie to faktycznie mozna sobie pomalowac panel, ale najpierw przydalo by sie wymontowac tacke, pozniej jakas dobra nie scieralna farba do plastiku i wtedy malowac...

aha tylko nie rob bledu jaki zrobil moj znajom, tez sobie chcial pomalowac komputer i rowniez przedni panel nagrywarki (cdrw) tylko ze on to robil sprajem, przez przypadek na oczko mu naleciala farba i mial duze problemy z odczytem/nagraniem plyt

maniek997 07.05.2005 12:03

Cytat:

Napisany przez epol
Jest to temat inny niz wszytskie, wiec nie krzyczec od razu :P

Biore sie za malowanie obudowy pc, ale problem w tym, ze mam bialego neca, wiec pytanie brzmi:

Czy, gdzie i za ile mozna kupic czarny panel do niego?

Przeciesz panel tez można pomalować:)
maniek

VIZZARD 07.05.2005 10:19

Ale czy Nec ma w ogóle wymienny panel? :idea:

zene_k 07.05.2005 01:21

Cytat:

Napisany przez VIZZARD

No nie przeginaj, wysyłasz chłopa ze śląska do Piły? Znajdź coś bliżej. ;)

VIZZARD 07.05.2005 00:11

Cytat:

Napisany przez epol

Biore sie za malowanie obudowy pc, ale problem w tym, ze mam bialego neca, wiec pytanie brzmi:

epol 06.05.2005 23:59

NEC 3520A i czarny panel

lazer 03.05.2005 02:06

Problem z ta druga strefa pojawia sie jak odpali się Power DVD i on ustawia się do zapisu płyty w zależności od strefy a mnie chodzi o zblokowanie na MULTI strefową pracę a nie co 5 zmian pchać nowy bios :(

pablo_hassan 02.05.2005 14:43

a ja mam takie male pytanko
czy jest gdzies wersja .bin nowego oryginalnego biosa??bo przy probie wgrania wyskakuje "Target NEC ND-3520A is not found currently"

pozdrawiam

Cloperflake 01.05.2005 03:03

Zle napisałem przedtem gdy wkladałem płytke w celu odtworzenia lub nagrania , czytała je cicho a od dzisiaj po update po włozeniu nosnika rozpedza sie na maksa od razu

fakt halasowała wczesniej ale nigdy na starcie od pierwszej sekundy a teraz ...

Aradiel 30.04.2005 23:34

Cytat:

Napisany przez ryba120
Raczej wgranie nowego BIOSU nie wpływa na głośność pracy nagrywarki.
Ja kilka razy zmieniałem wersje BIOSU i zawsze nagrywarka (NEC 3520A) chodziła z tą samą głośnością.
Chcę zaznaczyć, że NEC 3520A nie należy do napędów cichych. Jak wejdzie na wyższe obroty to trochę głośno pracuje. Jednak to mi nie przeszkadza bo nagrywarka ma dobrze nagrywać a nie cicho pracować. Najlepiej mieć dwa napędy. Jeden do odtwarzania, a drugi do nagrywania.

Jeśli chodzi o problem głośności przy odczycie (przy oglądaniu filmów) można zastosować program nero drivespeed i po problemie z głośnością

ryba120 30.04.2005 23:10

Cytat:

Napisany przez Cloperflake
Wgrałem nowy bios i makabra napęd teraz przypomina odkurzacz , bardzo głosny na wer 1.04 pracował cichutko

Raczej wgranie nowego BIOSU nie wpływa na głośność pracy nagrywarki.
Ja kilka razy zmieniałem wersje BIOSU i zawsze nagrywarka (NEC 3520A) chodziła z tą samą głośnością.
Chcę zaznaczyć, że NEC 3520A nie należy do napędów cichych. Jak wejdzie na wyższe obroty to trochę głośno pracuje. Jednak to mi nie przeszkadza bo nagrywarka ma dobrze nagrywać a nie cicho pracować. Najlepiej mieć dwa napędy. Jeden do odtwarzania, a drugi do nagrywania.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:11.