![]() |
Vizarrd no nie mow ze ty kupujac cos nie czytasz zadnej recenzji o danym sprzecie. To tak samo jak poczytac wypowiedzi userow o danym sprzecie. JA do nikogo nie mam pretensji ze mi pionek max zapisa ma 32x. Sam sie zdecydowalem na niego po przeczytaniu opisow userow. I wiedzialem mniej wiecej co kupuje a nawet jak by bylo o wiele gorzej napewno nie mial bym pretensji do kogos tutaj... Jesli si cos kupuje to dobra rzecza jest sie rozejrzec o zakupie gdziekolwiek sie da. Im wiecej zrodel o produkcie tym lepiej.. nie tylko forum...
ffariat no jestem troszke zdziwiony ze AZ TAK narzekasz na tego NECa ze tak wybredny. Inni userzy zbytnio o tym nie pisali az tak....No ale teraz nastepna osoba ktora bedzie kupywac nagrywarke juz bedzie wiecej wiedziec po przeczytaniu nowych postow..... |
Cytat:
Dokładnie o to chodzi o czym napisałeś Poszukać tu i tam, zobaczyć wykresy, jakieś recki, opinie ... Chodzi tylko o to żeby nie było: "Już byłem zdecydowany, a tu ..." "No to co wziąć: x czy y?" "Ale czy aby na pewno?" "Ale na 100 procent?" "Ale czy jak będzie chała - to doradzający zwrócą mi kasę?" :> And Something Like That Bo nie wszystkie pytania z powyższych Ale większość na forum idzie spotkać :O |
Ilość załączników: 1
@tytusdezoo!
Zobacz! :O Amerykanie odbili samolot! :cool: Jesteś w internecie :jupi: |
Ojej jaki jestem szczęśliwy. :haha: VIZZARD po :piwo:
|
Cytat:
Więc teraz możesz już umrzeć w spokoju :D Oczywiście zaraz po :piwko2: |
Ale informacja jest nie do końca prawdziwa. Bios 2.17 do Nec'a 3500AG został podany na oficjalnej stronie Nec'a. I jest to oficjalny bios.
http://support.necsam.com/OEM/downloads/FlashFirmware/ Taki bios zainstalowałem na 2.16. a później z 2.17 na 2.18. :> A więc informacja powinna być poprawiona. :taktak: :) |
Cytat:
|
Cytat:
(the firmware 2.17 was no official nec release!) To jest oficjalne stanowisko NECa. Wiem że mają cos namieszane bo 2.17 też jest oficjalne ale wyszedł dopiero teraz i jest na serwerku w Stanach , a wczesniejsze wersje były nieoficjalne. |
Pobawiłem sie nec'em 2 dni bo połamał płytke w srodku i sie nie otwiera,a grzebać nie chce. Najwieksza wada tego sprzętu to korekcja błędów, nie wiem jak procentowo,ale cd-rw lg w tej kategorii bije neca na głowe.Zazwyczaj meczy sie z porysowaną płytką około 7-10 minut(czasami sie poddaje),kiedy lg robi to w 4-5.Jak dogadam sie w serwisie to zamienie na pioneera (z ciekawosci zabrałem płyty do kolegi i wszystko zczytał).Chyba ze ktos ma 2 napędy to NEC jest ok
|
o własnie widze ze ktos ma podobne zdanie jak ja :) NEC ma kijową korekcje. tez wymienie na Pionka :D
|
Uff ale sie ciesze ze jednak kupilem pionka ;)
|
ja tam mam neca 3500a -po wgraniu najnowszego firm. jest OK -nie mam problemow z odczytem i nagrywaniem CDR i RW -wsio chodzi teraz ladnie:)...no poza tym mam jeszcze dwa inne napedy dvd liteona 166s i cdrw litka 52327s -wiec NEC pozostaje TYLKO jako nagrywarka DVD ;)
|
Cytat:
Idealne trio :mruga: |
Ilość załączników: 1
Witam, co do jakości odczytu NECa, porównanie z DVD-rom Liteon 167T i z
DVD-rom Sony DDU1613. Płyta to DVD-R Esperanza nagrana cudownym 812@832, zawartość mp3. :) |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:50. |