Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   NEC ND3500\3520\3530\3540 A (https://forum.cdrinfo.pl/f15/nec-nd3500-3520-3530-3540-a-45570/)

frog 11.11.2004 13:18

Vizarrd no nie mow ze ty kupujac cos nie czytasz zadnej recenzji o danym sprzecie. To tak samo jak poczytac wypowiedzi userow o danym sprzecie. JA do nikogo nie mam pretensji ze mi pionek max zapisa ma 32x. Sam sie zdecydowalem na niego po przeczytaniu opisow userow. I wiedzialem mniej wiecej co kupuje a nawet jak by bylo o wiele gorzej napewno nie mial bym pretensji do kogos tutaj... Jesli si cos kupuje to dobra rzecza jest sie rozejrzec o zakupie gdziekolwiek sie da. Im wiecej zrodel o produkcie tym lepiej.. nie tylko forum...
ffariat no jestem troszke zdziwiony ze AZ TAK narzekasz na tego NECa ze tak wybredny. Inni userzy zbytnio o tym nie pisali az tak....No ale teraz nastepna osoba ktora bedzie kupywac nagrywarke juz bedzie wiecej wiedziec po przeczytaniu nowych postow.....

VIZZARD 11.11.2004 13:26

Cytat:

Napisany przez frog
Vizarrd no nie mow ze ty kupujac cos nie czytasz zadnej recenzji o danym sprzecie. To tak samo jak poczytac wypowiedzi userow o danym sprzecie. JA do nikogo nie mam pretensji ze mi pionek max zapisa ma 32x. Sam sie zdecydowalem na niego po przeczytaniu opisow userow. I wiedzialem mniej wiecej co kupuje a nawet jak by bylo o wiele gorzej napewno nie mial bym pretensji do kogos tutaj... Jesli si cos kupuje to dobra rzecza jest sie rozejrzec o zakupie gdziekolwiek sie da. Im wiecej zrodel o produkcie tym lepiej.. nie tylko forum...
ffariat no jestem troszke zdziwiony ze AZ TAK narzekasz na tego NECa ze tak wybredny. Inni userzy zbytnio o tym nie pisali az tak....No ale teraz nastepna osoba ktora bedzie kupywac nagrywarke juz bedzie wiecej wiedziec po przeczytaniu nowych postow.....

No przecież nie mówię ... :nie:

Dokładnie o to chodzi o czym napisałeś

Poszukać tu i tam, zobaczyć wykresy, jakieś recki, opinie ...

Chodzi tylko o to żeby nie było:

"Już byłem zdecydowany, a tu ..."

"No to co wziąć: x czy y?"

"Ale czy aby na pewno?"

"Ale na 100 procent?"

"Ale czy jak będzie chała - to doradzający zwrócą mi kasę?" :>

And Something Like That

Bo nie wszystkie pytania z powyższych

Ale większość na forum idzie spotkać :O

VIZZARD 11.11.2004 15:10

Ilość załączników: 1
@tytusdezoo!

Zobacz! :O

Amerykanie odbili samolot! :cool:

Jesteś w internecie :jupi:

tytusdezoo 11.11.2004 15:24

Ojej jaki jestem szczęśliwy. :haha: VIZZARD po :piwo:

VIZZARD 11.11.2004 15:32

Cytat:

Napisany przez tytusdezoo

A więc doczekałeś tego dnia :fala:

Więc teraz możesz już umrzeć w spokoju :D

Oczywiście zaraz po :piwko2:

slawekj 11.11.2004 16:27

Ale informacja jest nie do końca prawdziwa. Bios 2.17 do Nec'a 3500AG został podany na oficjalnej stronie Nec'a. I jest to oficjalny bios.

http://support.necsam.com/OEM/downloads/FlashFirmware/

Taki bios zainstalowałem na 2.16. a później z 2.17 na 2.18. :>

A więc informacja powinna być poprawiona. :taktak:

:)

legion 11.11.2004 16:37

Cytat:

no prosze juz masz to co chciales:D

tytusdezoo 11.11.2004 19:33

Cytat:

Napisany przez slawekj
Ale informacja jest nie do końca prawdziwa. Bios 2.17 do Nec'a 3500AG został podany na oficjalnej stronie Nec'a. I jest to oficjalny bios.

http://support.necsam.com/OEM/downloads/FlashFirmware/

Taki bios zainstalowałem na 2.16. a później z 2.17 na 2.18. :>

A więc informacja powinna być poprawiona. :taktak:

:)

Sławek przeczytaj plik readme. Cytat:-You can only update from official Firmwareversion 2.16.
(the firmware 2.17 was no official nec release!)

To jest oficjalne stanowisko NECa.

Wiem że mają cos namieszane bo 2.17 też jest oficjalne ale wyszedł dopiero teraz i jest na serwerku w Stanach , a wczesniejsze wersje były nieoficjalne.

adamm84 11.11.2004 20:29

Pobawiłem sie nec'em 2 dni bo połamał płytke w srodku i sie nie otwiera,a grzebać nie chce. Najwieksza wada tego sprzętu to korekcja błędów, nie wiem jak procentowo,ale cd-rw lg w tej kategorii bije neca na głowe.Zazwyczaj meczy sie z porysowaną płytką około 7-10 minut(czasami sie poddaje),kiedy lg robi to w 4-5.Jak dogadam sie w serwisie to zamienie na pioneera (z ciekawosci zabrałem płyty do kolegi i wszystko zczytał).Chyba ze ktos ma 2 napędy to NEC jest ok

ffariat 11.11.2004 20:37

o własnie widze ze ktos ma podobne zdanie jak ja :) NEC ma kijową korekcje. tez wymienie na Pionka :D

frog 12.11.2004 07:36

Uff ale sie ciesze ze jednak kupilem pionka ;)

pantest 12.11.2004 09:56

ja tam mam neca 3500a -po wgraniu najnowszego firm. jest OK -nie mam problemow z odczytem i nagrywaniem CDR i RW -wsio chodzi teraz ladnie:)...no poza tym mam jeszcze dwa inne napedy dvd liteona 166s i cdrw litka 52327s -wiec NEC pozostaje TYLKO jako nagrywarka DVD ;)

VIZZARD 12.11.2004 09:59

Cytat:

Napisany przez pantest
ja tam mam neca 3500a -po wgraniu najnowszego firm. jest OK -nie mam problemow z odczytem i nagrywaniem CDR i RW -wsio chodzi teraz ladnie:)...no poza tym mam jeszcze dwa inne napedy dvd liteona 166s i cdrw litka 52327s -wiec NEC pozostaje TYLKO jako nagrywarka DVD ;)

Rzekłbym:

Idealne trio :mruga:

chris60 12.11.2004 13:33

Ilość załączników: 1
Witam, co do jakości odczytu NECa, porównanie z DVD-rom Liteon 167T i z
DVD-rom Sony DDU1613. Płyta to DVD-R Esperanza nagrana cudownym
812@832, zawartość mp3. :)

Bartez 12.11.2004 14:25

Cytat:

Sławek przeczytaj plik readme. Cytat:-You can only update from official Firmwareversion 2.16.
(the firmware 2.17 was no official nec release!)

To jest oficjalne stanowisko NECa.

Wiem że mają cos namieszane bo 2.17 też jest oficjalne ale wyszedł dopiero teraz i jest na serwerku w Stanach , a wczesniejsze wersje były nieoficjalne.

NEC ma cały czas coś namieszane ;) Wspominałem już o tym przy okazji dyskusji związanej z 3500AG. Teraz znowu bios. Ciekawe, co jeszcze wymyślą ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:50.