Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   NEC ND3500\3520\3530\3540 A (https://forum.cdrinfo.pl/f15/nec-nd3500-3520-3530-3540-a-45570/)

VIZZARD 04.10.2004 09:38

Cytat:

Napisany przez morito
Witam!
Podczas odczytu np.w czasie grania w podglądzie zdarzeń występują następujące błędy:
Typ zdarzenia: Błąd
Źródło zdarzenia: Cdrom
Kategoria zdarzenia: Brak
Identyfikator zdarzenia: 7
W urządzeniu \Device\CdRom0 wystąpił zły blok.
Aby znaleźć więcej informacji, zobacz http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp w Centrum pomocy i obsługi technicznej.

Jakajest przyczyna występowania tych błędów?

Pozdrawiam
Paweł B.

Zobacz TU :czytaj:

Jeżeli to nie pomoże

To reinstalka Windy pomóc może :D

Morris 04.10.2004 20:52

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Nie przyglądałem się zbytnio :D Ale trzeba zwrócić uwagę na różnorodność dostępnych nośników :taktak:Tam przetestowano tylko kilka specyficznych :D

Jeśli chodzi o możliwość różnorodności nośników, to chyba Pioneek? :)
Jako CDR Litek w swojej klasie cenowej pod tym względem był najlepszy.

kimoto 05.10.2004 08:18

Ja piernicze ale jaja :)

dafcio 05.10.2004 12:46

nec 3500a bios

nie wiem czemu nie moge dodac posta w dziale o sprzecie, wiec dodaje go tutaj, moze mi ktos podac strone skad moge zassac nieorginalny bios do nagrywarki z tematu ktory odblokowuje funkcje:
- bitsetting
- usunięte ograniczenie prędkości odczytu
- usunięta blokada regionalna

Esiek 05.10.2004 16:30

Cytat:

Napisany przez dafcio
nie wiem czemu nie moge dodac posta w dziale o sprzecie, wiec dodaje go tutaj, moze mi ktos podac strone skad moge zassac nieorginalny bios do nagrywarki z tematu ktory odblokowuje funkcje:
- bitsetting
- usunięte ograniczenie prędkości odczytu
- usunięta blokada regionalna

Bios 2.17 do nec 3500a

VIZZARD 06.10.2004 00:25

Cytat:

Napisany przez Esiek

Esiek!

Gdzie byłeś

Jak cię nie było? :idea:

legion 06.10.2004 12:32

Cytat:

Napisany przez morito
Witam!
Podczas odczytu np.w czasie grania w podglądzie zdarzeń występują następujące błędy:
Typ zdarzenia: Błąd
Źródło zdarzenia: Cdrom
Kategoria zdarzenia: Brak
Identyfikator zdarzenia: 7
W urządzeniu \Device\CdRom0 wystąpił zły blok.
Aby znaleźć więcej informacji, zobacz http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp w Centrum pomocy i obsługi technicznej.

Jakajest przyczyna występowania tych błędów?

Pozdrawiam
Paweł B.

duzo ci nie pomogli w centrum pomocy :haha: jak zawsze

Esiek 06.10.2004 15:34

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Esiek!

Gdzie byłeś

Jak cię nie było? :idea:

hehe :)
Miałem przez miech popsutą nagryware. Ale oczekiwanie sie opłaciło. Wysłałem nec 2500 dostałem 3500 :) Tyle ze narazie za bardzo zadowolony nie jestem przede wszystkim brakiem biosu herriego. 90% moich dvd to esperanze qe a na oryginalu tylko x4 :( eh. Oby herrie wreszcie znalazł troche czasu ;p

Dobre chociaz to ze jest bios z booktype i wyrzuconym ograniczeniem predkosci (nawet na dvd-r leci maxem:cool: )

VIZZARD 06.10.2004 20:47

Cytat:

Napisany przez Esiek
hehe :)
Miałem przez miech popsutą nagryware. Ale oczekiwanie sie opłaciło. Wysłałem nec 2500 dostałem 3500 :) Tyle ze narazie za bardzo zadowolony nie jestem przede wszystkim brakiem biosu herriego. 90% moich dvd to esperanze qe a na oryginalu tylko x4 :( eh. Oby herrie wreszcie znalazł troche czasu ;p

Dobre chociaz to ze jest bios z booktype i wyrzuconym ograniczeniem predkosci (nawet na dvd-r leci maxem:cool: )

Padła ci całkowicie? :O

Esiek 06.10.2004 21:24

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Padła ci całkowicie? :O

Ta laser dvd strzelił. Chyba nie wytrzymała obciążenia a nie ukrywam ze owe było i to nie małe :fiu:

VIZZARD 06.10.2004 21:40

Cytat:

Napisany przez Esiek
Ta laser dvd strzelił. Chyba nie wytrzymała obciążenia a nie ukrywam ze owe było i to nie małe :fiu:

A jak odczucia na nowym sprzęcie?

Jest jakaś różnica w jakości nagrywania i korekcji błędów

W stosunku do 2500A?

:idea:

Esiek 06.10.2004 22:04

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
A jak odczucia na nowym sprzęcie?

Jest jakaś różnica w jakości nagrywania i korekcji błędów

W stosunku do 2500A?

:idea:

Wydaje mi sie ze odczyt jest faktycznie lepszy, podoba mi sie przede wszystkim to ze ma cos takiego jak np toshiba ze niewazne na jakiej plycie jedzie odczyt do 16x a nie jak normalne odtwarzacze do 6x w najlepszym wypadku.
Co do nagrywania to hmm za duzo jeszcze nie testowalem ale wyglada ze jakosciowo jest to samo co na oryginalnym do 2500. Biosu herriego nie ma wiec nie mam co dokładniej testowac i pozatym wszystkie płyty tylko nominalnymi predkosciami :( 16x jeszcze nie zaszalałem. Co jeszcze ciekawego widac to to ze przy nagrywaniu w pewnych momentach troche zwalnia kalibrujac moc lasera. Gdzies o tym pisali ze to ma zwiekszyc precyzje nagrywania danych ale narazie jak dla mnie to wydłuza czas nagrania o jakies przynajmniej 30 sec na x4. Tyle narazie.

Podsumowujac: dobry sprzet ale majac 2500 z biosem herriego (dl) nie inwestowałbym w 3500 ale jak dali za darmo to nie będe sie burzył :)

VIZZARD 06.10.2004 22:17

Cytat:

Napisany przez Esiek
Wydaje mi sie ze odczyt jest faktycznie lepszy, podoba mi sie przede wszystkim to ze ma cos takiego jak np toshiba ze niewazne na jakiej plycie jedzie odczyt do 16x a nie jak normalne odtwarzacze do 6x w najlepszym wypadku.
Co do nagrywania to hmm za duzo jeszcze nie testowalem ale wyglada ze jakosciowo jest to samo co na oryginalnym do 2500. Biosu herriego nie ma wiec nie mam co dokładniej testowac i pozatym wszystkie płyty tylko nominalnymi predkosciami :( 16x jeszcze nie zaszalałem. Co jeszcze ciekawego widac to to ze przy nagrywaniu w pewnych momentach troche zwalnia kalibrujac moc lasera. Gdzies o tym pisali ze to ma zwiekszyc precyzje nagrywania danych ale narazie jak dla mnie to wydłuza czas nagrania o jakies przynajmniej 30 sec na x4. Tyle narazie.

Podsumowujac: dobry sprzet ale majac 2500 z biosem herriego (dl) nie inwestowałbym w 3500 ale jak dali za darmo to nie będe sie burzył :)

Kiedyś porównywałeś biosy 1.07 v2b5 i 1.08

Z tego co pamiętam to jeżeli chodzi o jakość zapisu

To wyszły podobnie - w granicach błędu :taktak:

Ale czy na biosie 1.08 jest możliwość zmiany bitsettingu?

Bo DL na nim nie chodzi, nieprawdaż? :idea:

Esiek 06.10.2004 22:24

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Kiedyś porównywałeś biosy 1.07 v2b5 i 1.08

Z tego co pamiętam to jeżeli chodzi o jakość zapisu

To wyszły podobnie - w granicach błędu :taktak:

Ale czy na biosie 1.08 jest możliwość zmiany bitsettingu?

Bo DL na nim nie chodzi, nieprawdaż? :idea:

1.08 z tego co pamietam bitsetting obsługuje dl zreszta takze. Trzebaby było poszukac tego teamtu nowe biosy do nec 2500 czy jakos tak bo juz sam nic nie pamietam :)

VIZZARD 06.10.2004 22:30

Cytat:

Napisany przez Esiek
1.08 z tego co pamietam bitsetting obsługuje dl zreszta takze. Trzebaby było poszukac tego teamtu nowe biosy do nec 2500 czy jakos tak bo juz sam nic nie pamietam :)

OK :mruga:

Ale jednak najbardziej popularnym i funkcjonalnym biosem pozostał 1.07 v2b5, no nie?

Teraz cię to jednak nie dotyczy :D

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:11.