![]() |
Cytat:
Jeżeli to nie pomoże To reinstalka Windy pomóc może :D |
Cytat:
Jako CDR Litek w swojej klasie cenowej pod tym względem był najlepszy. |
Ja piernicze ale jaja :)
|
nec 3500a bios
nie wiem czemu nie moge dodac posta w dziale o sprzecie, wiec dodaje go tutaj, moze mi ktos podac strone skad moge zassac nieorginalny bios do nagrywarki z tematu ktory odblokowuje funkcje:
- bitsetting - usunięte ograniczenie prędkości odczytu - usunięta blokada regionalna |
Cytat:
|
|
Cytat:
|
Cytat:
Miałem przez miech popsutą nagryware. Ale oczekiwanie sie opłaciło. Wysłałem nec 2500 dostałem 3500 :) Tyle ze narazie za bardzo zadowolony nie jestem przede wszystkim brakiem biosu herriego. 90% moich dvd to esperanze qe a na oryginalu tylko x4 :( eh. Oby herrie wreszcie znalazł troche czasu ;p Dobre chociaz to ze jest bios z booktype i wyrzuconym ograniczeniem predkosci (nawet na dvd-r leci maxem:cool: ) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Jest jakaś różnica w jakości nagrywania i korekcji błędów W stosunku do 2500A? :idea: |
Cytat:
Co do nagrywania to hmm za duzo jeszcze nie testowalem ale wyglada ze jakosciowo jest to samo co na oryginalnym do 2500. Biosu herriego nie ma wiec nie mam co dokładniej testowac i pozatym wszystkie płyty tylko nominalnymi predkosciami :( 16x jeszcze nie zaszalałem. Co jeszcze ciekawego widac to to ze przy nagrywaniu w pewnych momentach troche zwalnia kalibrujac moc lasera. Gdzies o tym pisali ze to ma zwiekszyc precyzje nagrywania danych ale narazie jak dla mnie to wydłuza czas nagrania o jakies przynajmniej 30 sec na x4. Tyle narazie. Podsumowujac: dobry sprzet ale majac 2500 z biosem herriego (dl) nie inwestowałbym w 3500 ale jak dali za darmo to nie będe sie burzył :) |
Cytat:
Z tego co pamiętam to jeżeli chodzi o jakość zapisu To wyszły podobnie - w granicach błędu :taktak: Ale czy na biosie 1.08 jest możliwość zmiany bitsettingu? Bo DL na nim nie chodzi, nieprawdaż? :idea: |
Cytat:
|
Cytat:
Ale jednak najbardziej popularnym i funkcjonalnym biosem pozostał 1.07 v2b5, no nie? Teraz cię to jednak nie dotyczy :D |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:11. |