Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   NEC ND3500\3520\3530\3540 A (https://forum.cdrinfo.pl/f15/nec-nd3500-3520-3530-3540-a-45570/)

legion 20.09.2004 23:38

Cytat:

Napisany przez Testus
Ja Ci odpowiem. LiteOn'a sobie daruj.
Ja miałem 4 i wszystkie padły najdalej po 1/2 roku. :'(
Wybredne co do płytek i niepewny zapis.
Szkoda moich nerwow.
(sprzedana z duzym przebiegiem Teac x16 chodzi do dzisiaj u kuzyna
a mi padly 4 liteony :wsciekly: )

Przepraszam wszystkich LiteOn maniaków ale to są moje doswiadczenia.

Teraz bede probowal NECa. Szukam tylko punktu sprzedaży z dobra gwarancją
Moze Proline ?

no to miales pecha ja mialem wszystkich litkow juz okol 7 prywatnie i wszystkie dzialaj do dzisaj wiec twoja opinaj jest raczej prywatna sprawa ale nie mowie ze nie masz raci nic nie jest doskonale nawet nec'ki

VIZZARD 20.09.2004 23:44

Cytat:

Napisany przez Pixeel
O!.. "nabijacze postów" pojawili się.. ;)

A tak poważnie.. zastanawiam się, gdzie są wszyscy zwolennicy NECa, których w ostatnim czasie nie brakowało na tym forum ??

Godzina za godziną, a ja nadal nie wiem co kupić..

Mam co prawda zarezerwowaną ostatnią sztukę wspomnianego Appena (do jutra), ale..
No właśnie pojawiło się "ale". Do tej pory myślałem, że wgram sobie bios Herriego i będę cieszył się urokami bardzo dobrze "wypalającej" nagrywarki.. Teraz mam wątpliwości, czy ten "numer" przejdzie.

Może rozwiązanie typu:
Poszukać oryginalnego NECa 2500A (ktoś ma jeszcze namiary ?) i cieszyć się bardzo dobrą jakością zapisu. DL zaczeka.. Czy kupić ponoć "gorzej" zapisującego NECa 3500 ?

Ech.. zachciało mi się nagrywarki DVD ;)

A propos nabijania postów

To pozwolisz, że powiem tylko:

Dobre nabijanie postów nigdy nie jest złe! :tak!:

Co do Teaca - to Turboni :spoko: świetny ten tekst z oemem Litka ^_^

Mój Teac W540E - po prostu się skończył po roku :smutny:

Cytat:

Napisany przez Pixeel
A tak poważnie.. zastanawiam się, gdzie są wszyscy zwolennicy NECa, których w ostatnim czasie nie brakowało na tym forum ??

Jak to gdzie?

Przenieśli się na inne fora :taktak:

Bo tu za niski poziom ... ^_^

Turboni 21.09.2004 00:04

Cytat:

Napisany przez VIZZARD

Jak to gdzie?

pieknie , poprostu super :spoko:

pawelblu 21.09.2004 00:06

Cytat:

Napisany przez Testus
Ja miałem przeboje z 2 sklapami/serwisami sprzedajacymi LiteOn'a
Obydwa mają niby renome i są autoryzowane.
Takich to powinno się :bicz: za serwis, dziadów jednych

Mam tego dosyc i szukam dobrego napedu z "prawdziwą" gwarancją

Plextor lub TDK.
Czasami nawet na forum zaglada polski dystrybutor plextora :)

pawelblu 21.09.2004 00:09

Cytat:

Napisany przez Turboni
a teac to co moze ???
to jest oem litka

Z tego co ja zrozumialem to on pisze o CDRW a te w przypadku predkosci 16x robil teac osobiscie.

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Jak to gdzie?

Mailo wyjsc ironicznie a wyszlo bardzo trafnie.

Zamiast wolac na lewo i prawo o pomoc, ktorej nie dostaniesz bo nikt o zdrowych zmyslach nie ryzykowalby wymiany 2500 na 3500, lepiej poszukaj odpowiednich testow i wyciagnij wnioski.

Turboni 21.09.2004 00:13

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Z tego co ja zrozumialem to on pisze o CDRW a te w przypadku predkosci 16x robil teac osobiscie.

no moze i ja nie zrozumialem - ale wszyscy wiedza o co chodzi :>

VIZZARD 21.09.2004 00:42

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Czasami nawet na forum zaglada polski dystrybutor plextora :)

No to powaga! :\

Trzeba robić dobre wrażenie! :taktak:

:mruga:

BTW A tu Plextorów ni chu chu .... :O

VIZZARD 21.09.2004 00:51

Cytat:

Napisany przez Turboni
no moze i ja nie zrozumialem - ale wszyscy wiedza o co chodzi :>

Oj wiedzą, wiedzą .... :D

Boger 21.09.2004 02:13

Musze ratowac honor Nec'owcow:) Po co mamy pisac jezeli wszystko dziala tak jak powinno?
Mialem wczesniej litka i:
kupowalem i testowalem plytki, szukalem takich ktore potwierdza wspanialy zapis w mojej nagrywarce, czytalem forum, dyskutowalem, pytalem, godzinami wpatrywalem sie w kprobe'a zastanawiajac sie dlaczego nie jest tak pieknie jak mialo byc...

Az w koncu spojrzalem prawdzie w oczy i przestalem sobie wmawiac ze to plytki sa winne, procek, zasilacz, chlodzenie kompa, tv, dvd, zarowka w lampie, rybki, pies, itd. itp ;) a moj wspanialy litek jest ok.
Co zrobilem? Otoz sprzedalem litka, kupilem nec'a 2500a, zaczalem PALIC plytki a nie je testowac :mruga: , a forum przegladam tylko dla przyjemnosci i zeby co najwyzej odradzic komus litka :wsciekly:

Tak wiec jesli chcesz czesciej nagrywac niz testowac to bierz nec'a 2500a. Sam nie wiem czy bralbym 3500a. Nagrywanie 8x trwa jakies 8 minut a to jest naprawde krotko. Pewna jakosc zapisu (przy 3500a opinie sa podzielone), odczyt w moim przypadku jest ok (na 45 plyt z beverly hills, nie przeczytal chyba 3 - stacjonarna yamaha tez sie na nich ciela) i pelen spokoj.

Polecam wiec nec'a 2500a (chyba ze chcesz palic 16x to wtedy 3500a). A coz, litkowcow rozumiem :glaszcze: bo sam chwalilem kiedys swojego (g...o wartego) litka :wsciekly:
Chcialbym tu napomknac ze cdrw liteona sa moim zdaniem genialne i wlasnie dlatego poczatkowo wybralem dvdrw tej wlasnie firmy. Niestety zawiodlem sie :'(

Przedstawiona opinia jest oczywiscie calkowicie subiektywna wiec litkowcy... nie burzcie sie :jezyk:

Bartez 21.09.2004 02:32

Osobiście brałbym 2500A - sprawdzony model, nowe biosy i do tego możliwość podkręcenia do 2510A. Czasem ma problemy z wykrywaniem nowych nośników. Tutaj jednak LiteOn nie ma chyba konkurencji.

Mam TDK880N@NEC 2510A i LiteOn SOHW-812S@832S i w zasadzie na żaden model nie narzekam :) Jeżeli nie będziesz nagrywał na płytkach DVDR za cenę poniżej 2 zł, to powinno być dobrze.

Decyzję jaką nagrywarkę kupić pozostawiam Tobie.

Pixeel 21.09.2004 08:25

W końcu odgłosy z "namiotu" NECa i bardzo dobrze :)

Powiedzcie mi jeszcze, czy:
Według Was przejdzie "numer" AOPEN8800@NEC2500A (teoretyzując różnią się "tylko" biosem) ? Jeżeli nie, to gdzie jeszcze można kupić oryginalnego NECa 2500A ???

Testus 21.09.2004 08:29

Cytat:

Napisany przez Realok
Musze ratowac honor Nec'owcow:) Po co mamy pisac jezeli wszystko dziala tak jak powinno?
[ciach] Co zrobilem? Otoz sprzedalem litka, kupilem nec'a 2500a, zaczalem PALIC plytki a nie je testowac :mruga: , a forum przegladam tylko dla przyjemnosci i zeby co najwyzej odradzic komus litka :wsciekly:

Tak wiec jesli chcesz czesciej nagrywac niz testowac to bierz nec'a 2500a. Sam nie wiem czy bralbym 3500a. Nagrywanie 8x trwa jakies 8 minut a to jest naprawde krotko. [ciach]

Dzieki wielkie, o taka wypowiedz mi chodziło.
Kupię 3500A jak trafie dobra oferte.
Porównam do Litka i nie omieszkam napisac swojej opinii.
Pozdrawiam
Testus

Testus 21.09.2004 08:31

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Oj wiedzą, wiedzą .... :D

Wiedza wiedza.
Niestety TEACe skonczyly sie wraz z modelem W540.
Dlatego teraz nie biore pod uwage tej marki

Ale ciekawostka. Własnie gadałem z kumplem
Moja pierwsza nagrywarka Teac 4x4 scsi chodzi dalej.
Przebieg na oko jakies 3000 plytek :)))
Teraz to jednak szajs robia :mruga:

Testus 21.09.2004 08:38

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
No to powaga! :\

Trzeba robić dobre wrażenie! :taktak:
BTW A tu Plextorów ni chu chu .... :O

Nie dziwie sie patrzac na ceny ^_^

Milo PL 21.09.2004 08:42

Nec 2500A

Nec 2500A super sprawa szukałem go troche długo bo w Krakowie za bardzo go nie mozna było dostac ale się opłacało naprawde świetna maszynka wypala prawie wszystko co mu sie włozy!!Ale pod względem odczytu nie podziele sie z wami opinia poniewaz jej nie mam uzywam go tylko do wypalania,do odczytu jak nizej mam Lite-Ona.Nec 3500 tez nie jest zła nagrywarką ale mojim zdaniem nie opłaca sie dodawać 100zł ponieważ ten model ma lekko gorsza jakośc zapisu i nie jest tak sprawdzony jak jego starszy brat.Co do DVD-RW Lite-On'ów to nie wiem bo nie miałem z nimi styczności ale z tego co czytałem to nagrywarka jest uniwersalna (Niezła jakośc nagrywania (na wybranych płytkach B.Dobra) i Dobry odczyt.A i jeszcze raczej nie pakuj się w tego Aopen 8800 niby to jest na bazie Nec'a ale przy nagrywaniu już nie jest to samo!!

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:25.