![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Szczerze pisząc to jestem kompletnym laikiem w tych sprawach...
I mam pare pytan odnośnie tego co mam zrobić. - czy jezeli zainstalowalem aspi_471a2 (nie pomogło) to czy mam wgrać ForceAspi (system operacyjny win XP) ? - i czy w pkt. 2. "Wywal oba kanały IDE z menadzera urzadzen i resecik." Chodzi o odinstalowanie podstawowego i pomocniczego kanału IDE. Czy o cos wiecej... Jezeli to nie to to prosiłbym o jakies dokładniejesze wskazówki (co i gdzie mam zrobić) - oraz czy takie podłaczenie sprzetu jest prawidłowe PM - HDD SEAGATE 80GB Barracuda VII PS - CDROM LG GCR-8523B - 52x DMA Off SM - NEC ND-3500AG DMA On ? Jezeli nie to proszę o podowiedź. |
Cytat:
Wgraj Force Aspi ale pewnie nie pomoże:( W pkt 2gim jest dokładnie tak jak piszesz. Odinstalować i upewnij się czy nie masz Multi Word Dma dla nagrywarki to naprawdę ważne. A podłączone masz wszystko ok z tym że tego Lg'ka bym dał na Secondary Slave ale to może tylko moja opinia. I serio jak nie pomoże zostaje serwis albo moze przeinstaluj Windows? Nie wiem sorry. |
tytusdezoo - chyba nie musisz besztac wsyztskich dookola? Sam chyba od razu nie stales sie wszechwiedzacym? Na poczatku tez zadawales takie pytania.
Od wczoraj jestem posiadaczem NECa 3520A za 259zł :) A jeszcze w poniedizalek koszotwal 279zl. Kupiony w Proline. |
Wczoraj kupilem w koncu tego Neca w Proline. Dalem 259zl, a dzien wczesniej byl jeszcze 279zl :P
|
Cytat:
NAGRYWARA W KAŻDYM DOMU I ZAGRODZIE maniek |
Cytat:
To są zalety produkcji masowej i niższych cen... |
jestem posiadaczem nec 3520 od 2 tygodni. Z przeprowadzonych prób wynika iż nagrywarka ta bardzo dobrze sprawuje się na markowych płykach ( tdk, Verbatim, nie które serie esperanzy) Wypalone płtyki są dobrze odczytywane na moim starym odtwarzaczu dvd LG, który jak wiadomo jest wybredny i nie wszystko czyta. Pozdro!!!
|
Cytat:
|
Kupiłem NEC-a 3520A (produkcja styczeń 2005 ) i jestem z niego bardzo zadowolony. Nagrywam tylko płytki Verbatim (do tej pory ok. 150szt. ) i wszytkie chodzą bez zarzutu na całej gamie odtwarzaczy DVD.
|
Dzis wypalilem na Necu kilka minusowych plytek dvd Esperanza. Wszystko ok, zero bledow. Czyli tendencja zwyzkowa :)
Pozdro |
nec 3520
ja mam tego neca 3520 już kilka tygodni i nic się nie dzieje: może dlatego że jade na verbatimach plusowych, raz wsadziłem minus (supratec) i wyskoczyła z błędem dużo mam złych przeżyć z minusami i kupuje tylko +. Co do nero to za spokojem moge wybierać prędkość jaką chce, a miałem w między czasie 3 wersje. Wiara biadoli że coś się w tych napędach obciera. u mnie nie słychać obtarć. może jest troche głośna ale co do prędkości zapisu wszystkich płyt to jest nr 1. W końcu jak coś tak zapie... to musi troche pochałacować.
|
Nie wiem czy tez to zauwazyliscie, ale w moim przypadku jesli plytka ma sie skopac podczas nagrywania Neckiem, to w Nero nie ma mozliwosci ustawienia predkosci nagrywania ( wybrana jest automatycznie jedna wartosc, jest zaciemniona i nie da sie jej zmienic). Jak do tej pory mialo to miejsce na 2och rodzajach plyt, w obu przypadkach nagrywanie zakonczylo sie sukcesem, ale podczas sprawdzania poprawnosci nagrania wyskaiwaly bledy ??? Moze to tez jest sposob, zeby po prostu w takich przypadkach nie zaczynac wypalania.........
|
Cytat:
Pozdro |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:15. |