![]() |
Cytat:
maniek |
Warto bo 1.25 ma bitsetting dla DVD+R. A ty człowieczku co się tak boisz wgrywać firmware, dziwię się ze nie boisz się montować nagrywarki w kompie, ja na twoim miejscu udałbym się do autoryzowanego serwisu.
QUR wa człowieku odwal sie od tej jednej płyty LG i idź kup nowe nośniki i wypalaj na nich i przestań tu pier dolić!!! Jedna płyta ci nie działa i robisz z tego aferę. Wiesz ile płyt się wywala do śmieci??? Nikt tu o tym nie pisze i nie marudzi. |
Cytat:
A Nec to z pewnością nie Litek :nie: A co do prawdziwości wyglądu to można zobaczyć TU :czytaj: Jest jeszcze biały i czarny :mruga: |
Cytat:
2. To nie byla plytka LG tylko Axe i nie jedna, tylko 5 pod rzad (sprzedawca sam je doradzil wiec bylem wqrwiony ze sie zle pala) 3. Nie bylem pewien czy wszystko ok, bo nie mialem w zyciu zadnej nagrywarki ( nawet nie probuje sie do ciebie przyrownywac bo ty pewnie miales ich juz 10tki) dlatego mam prawo wejsc na forum i czegokolwiek sie dowiedziec. Ale ostatnio udalo sie nagrac kilka plytek innej firmy pod rzad wiec umiescilem sprostowanie 3. Nie musisz czytac tego co pisze, bo w tym przypadku konkretnie sie do ciebie nie zwrocilem. |
Cytat:
Ps. Z ilością nagrywarek DVD prawie trafiłeś teraz mam BENQ1620 i jest to moja ósma nagrywarka DVD. |
Mam identyczny problem.
Dodam iż mam najnowszy oficjalny firmware i to nic nie pomaga. Pomocy!!! |
Spróbij wgrać najnowsza wersje aspi . Może taśma od nagrywarki jest uszkodzona. Spróbuj podpiąć nagrywarkę pod inna taśmę, lub starą lepiej dociśnij. MOze to akurat to
|
hmm właściwie to jak podpiąłeś ten napęd? Jako master na 2gim IDE?
|
Obecnie tak własnie jest podłączony.
Z tym ze wczesniej był podłaczony jako primary slave i problem rowniez występował. |
Kurcze nie wiem . Mam identyczna nagrywarke i zupelnie nie mam z nia problemow. Hmm moze sprobujesz standardówki?
1. DMA wlaczone dla nagrywarki,ale to pewnie masz. ( jesli jest wlaczone to sprawdz czy nie pracuje w trybie Multi_Word DMA...strasznie to zamula napęd. Wykonaj punkt 2gi wtedy....info powinno zamienić się na Ultra DMA 2 ) 2. Wywal oba kanały IDE z menadzera urzadzen i resecik. 3. Wgraj ForceAspi 4. Sprawdz tasme na ktorej nagrywarke podlaczyles / zamien na inna 5. I ostatnie moze nie dosc madre ale moze kabel zasilania... podlacz jakims innym. Zasilacze robia takie cyrki czasami ,ze naprawde nic nie zaskoczy czlowieka juz. pewnie nic nie pomoge ale warto sprobowac. Jak nie to serwis raczej.... |
Cytat:
Pozdrawiam |
Moja rada jest taka.
Nie kombinuj tylko jesli mozesz to wyslij e-maila do producenta o ile masz
gwarancje i jestes zarejestrowany. Sprobuj uzyc Pc-Doctor i sprawdz naped. Szkoda czasu na eksperymenty. |
Sprawdzenie i prowidłowo ustawienie DMA oraz zaistalowanie ASPI to dla Ciebie eksperymenty??? Może lepiej nie montowac napędu do kompa bo to też eksperyment, lepiej wezwać autoryzowany SERWIS. ^_^ ^_^ ^_^
|
Cytat:
|
Cytat:
Duzo profesjonalnych :> firm oglasza sie na slupach :bicz: Oni na pewno pomoga || |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:53. |